dureri de cap + amorteala usoara pe partea dreapta a capului

27-11-2008
ionutxyz
Nu este medic/terapeut
ionutxyz
Buna ziua!
Am si eu o mica problema: de cateva zile simt o amorteala usoara pe partea dreapta a capului si niste mici intepaturi sau, uneori, ca o durere de intensitate minima, in partea dreapta-sus a capului. Aceste intepaturi / dureri sunt localizate cam in aceeasi zona de fiecare data. In trecut am mai simtit asemenea intepaturi / dureri, dar foarte rare. In luna aprilie anul acesta am simtit, timp de aproximativ o jumatate de ora, o pulsatie in aceeasi zona (o zvacnire la fiecare bataie a inimii). Am fost la un consult la neurolog, am facut si un EEG, iar acestea au fost ok. Totusi, medicul mi-a recomandat efectuarea unui RMN cerebral + angio RMN, doar daca durerile continuau. Insa nu e vorba de dureri acute, ci doar de dureri / intepaturi usoare, si, acum, si de aceste senzatii de amorteala. E cazul sa ma ingrijorez, la 27 de ani, de aceste simptome?
Multumesc anticipat!
21 comentarii
0
29-11-2008, ora 07:58
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Un control cardiologic ai facut?E bine sa urmezi sfatul neurologului daca mai ai aceste amorteli, probabil ca s-a gandit la o problema vasculara cerebrala de partea dreapta, problema care la RMN si angio se va evidentia foarte clar.Sa nu fumezi si sa nu bei alcool si incearca sa faci aceste analize.Numai bine!
0
15-12-2008, ora 20:06
flory 74
Nu este medic/terapeut
flory 74
Buna, ionut! Sunt flory si eu am probleme ca si tine. Eu simt ca niste arsuri in crestetul capului, cu ameteli si parca cate-o data nu simt piele capului. Din luna septembrie sunt asa si nimeni nu-mi spune nimic. Si eu ma sperii pentru ca am 34 ani si 2 copii. De multe ori imi este frica sa ma culc noaptea.
Am facut tomograf si nimic. Am fost si la cardiologie, psihiatrie, endocrinologie, reumatologie si acum fac sedinte cu un psiholog. Nu stiu unde sa ma mai duc. Toti medicii spun ca este pe stres, pe atacuri de panica, nervi. Toate si la tine o fi la fel. Esti o fire nervoasa? Mai vorbim.
0
08-01-2009, ora 19:58
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Ionutxyz & flory 74, aveti cateva simptome care ma conduc la diagnosticul de insuficienta circulatorie cerebrala. Adresati-va unui medic internist care sa va poate prescrie CAVINTON sau REDERGYN!
Daca nu stiti nici unul, cautati pe forum Tiganisteanu Constanta, sunati-o si explicatii cat puteti de amanuntit simptomele si eventual mergeti si la o consultatie; nu veti regreta!

Numai BIne!
0
11-01-2009, ora 10:53
flory 74
Nu este medic/terapeut
flory 74
Nick iti multumesc pentru sfat. O sa caut pe forum. Numai bine! si tie.
0
02-01-2010, ora 23:32
lauflorica
Nu este medic/terapeut
lauflorica
am o amorteala in partea stinga a capului de 5 zile si nu mai imi trece.am avut si probleme cu 2 masele in partea stinga sus, , au fost plombate recent dar singera inainte sami puna plomba. e posibil sa fi facut ceva infectie si din cauza asta sa am si amorteala la cap
0
13-01-2010, ora 19:25
MIRELLA FLO
Nu este medic/terapeut
MIRELLA FLO
Buna, am 31 ani, iar de citeva luni in partea dreapta a capului imi da niste intepaturi puternice, ca si cum imi baga ace. imi intra o durere dupa cap puternica, iar pina nu vomit nu imi trec durerile.De la ce pot fi aceste dureri?s-au exista ceva naturist pt a lua? va multumesc
0
10-02-2010, ora 17:41
MIRELLA FLO
Nu este medic/terapeut
MIRELLA FLO
Buna ziua.Va rog frumos sa-mi raspundeti la intrebarea de m-ai sus.Dar sa va m-ai spun odata pe scurt.DE aprox, 7-8 luni in crestetul capului, in partea dreapta imi da niste intepaturi puternice, durerea de cap porneste de la ceafa spre frunte, am senzatii de voma si pina nu vomit durerea nu dispare si in acel moment ma deranjeaza orice zgomot, lumina, iar, daca misc gitul am senzatia ca se invirte totul in jurul meu. Nu am fost la medic. Astept raspuns si va multumesc anticipat.
0
10-02-2010, ora 18:12
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna,

Consultaţi un medic neurolog, pentru a vă supune la câteva investigaţii mai mult decât necesare (teste serologice, tomografie computerizată, Electroencefalogramă, etc.).
Simptomele dvs. sunt specifice unor condiţii medicale diversificate (Sindrom vertiginos pe fond de circulaţie cerebrală deficitară şi neurastenie, tulburare organică cerebrală cu producere de disfuncţii, sindrom migrenos constrictiv, etc.).

Nu amânaţi, nu ignoraţi, consultaţi medicul de familie pentru a vă da trimitere către medicul specialist.
Toate cele bune şi însănătoşire grabnică;)


În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
10-02-2010, ora 18:22
MIRELLA FLO
Nu este medic/terapeut
MIRELLA FLO
Iti multumesc Mr.Nick..Am sa ma duc sa-mi fac niste analize, sa vedem despre ce este vorba.
0
10-02-2010, ora 19:43
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Cu multă plăcere.
Am uitat să precizez! " (Sindrom vertiginos pe fond de circulaţie cerebrală deficitară şi neurastenie, tulburare organică cerebrală cu producere de disfuncţii, sindrom migrenos constrictiv, etc.). "
- aceste diagnostice sunt simple presupuneri orientative, nu sunt certitudini. Nu le luaţi ca fiind parte din realitate. Medicul va fi cel care va pune diagnosticul, dar numai după consultaţie (anamneză) şi analize/teste specifice.


Toate cele bune şi însănătoşire grabnică;)
0
11-02-2010, ora 11:40
MIRELLA FLO
Nu este medic/terapeut
MIRELLA FLO
ITI MULTUMESC PT PRECIZARI. AS M-AI AVEA O INTREBARE.UN PRIETEN FOARTE BUN ACUM 6 ZILE I SA FACUT RAU SI L-AM DUS LA URGENTE LA SPITALUL DIN GALATI(suntem din galati), aici l-au internat.NU POATE VORBI, NU POATE ARTICULA CUVINTELE. LA TOMOGRAFIE IA IESIT O PATA PE CREIERUL MIC. I-AU FACUT RMN IAR AI CI DIAGNOSTICUL ESTE :-ASPECT IRM DE NODUL HIPOFIZAR PARASAGITAL DREPT MASTOIDITA DREAPTA.DE AICI DIN GALATI L-AU TRIMIS LA BUCURESTI PT CA AU ZIS CA NU ESTE DE COMPETENTA LOR.. VA ROG DACA IMI PUTETI SPUNE CE INSEAMNA ACEST DIAGNOSTIC. VA MULTUMESC F.MULT.
0
12-02-2010, ora 16:11
Aiona
Nu este medic/terapeut
Aiona
buna, as avea si io o intrebare. in octombrie 2008 am facut a o sinuzita maxilo fronto etmoidala bilaterala si de atunci eu in continuu dureri de cap constant. in unele zile nici nu pot sa imi capul fara sa ma doare. de atunci sinuzita mia revenit dar am tratato de fiecare data. pe langa controle orl am fost la cadiolog si nu am probleme am facut ecografii, examen oftalmologic si analize de sange si nu numai si toate sunt bune dar cu toate acestea durerile de cap nu dispar... nu stiu cum sa scap de ele. Ma ajuta cine?. merci mult
0
20-11-2010, ora 15:31
tracasat
Nu este medic/terapeut
tracasat
de cand a venit sezonul rece ma confrunt cu amorteli ale partii stangi.fata, mana picior(mai rar)dar in general fata si mana.am mainile si picioarele reci.mainile au culoare mai rosiatica.am si o senzatie de curentare in omoplatul stang atunci cand privesc peste umar.asta vara n-am avut nimic.am mai avut un episod la inceputul anului.mi-a trecut cand a dat caldura.am luat calciu si ginkoprim.acu au revenit.nu ma doare dar am senzatiile aproape zilnic si ma enerveaza.am avut in trecut o operatie la cap la nivel subdural.acum mi-am scos trimiteri la neuro, cardio si reumato.ma voi duce, dar nu stiu cu care sa incep.p.s.cand fac efort mai mare dispar.senzatiile.
0
19-11-2011, ora 19:46
Ghilica
Nu este medic/terapeut
Ghilica
Am avut o parestezie în partea temporală dreaptă. Am fost la Neurolog, că nu mi-a trecut durerea. Eu n-am asigurare, aşa c-am fost la particular. Mi-a făcut un control de reflexe şi mi-a dat un tratament:
Midocalm, Aflamil, Alanerv şi Gaba. Am luat tratamentul 5 zile şi nu mi-a trecut. Eu am fost tentată să caut pe net de la început, dar am zis că mai bine merg la doctor. Bun, am văzut că nu mi-a trecut... trebuia să merg să fac RMN. Deja am dat 300 pe toate astea, mai trebuia să dau 700 pe RMN şi cine ştie mai câte pe cine ştie ce alte chestii îmi mai găsea. Am căutat pe net. "Amorţeală cap, furnicături". Am dat de un forum (ăsta) unde se mai plângea cineva de aceleaşi simptome iar doctorul i-a zis că-i posibil să aibă circulaţia periferică proastă. Am căutat "Circulaţie periferică proastă" şi am descoperit de ce am vase de sânge mici sparte pe piept, de ce am mâinile şi picioarele reci bocnă, de stau cu 2 perechi de şosete toamna, ce era cu cârceii ăia care mă prindeau când îmi întindeam picioarele, de ce n-am mai avut de când m-am lăsat de fumat, ce era cu furnicăturile de pe cap şi căderea părului. Zicea la Candida, că se dezvortă dacă zona nu e irigată bine, de asta s-a dezvoltat candida la mine pe scalp. Of, şi mi-am luat un ceai de la Fares "Ceai pentru Circulaţia Cerebrală", cu Ginkgo Biloba şi altele, m-am spălat pe cap cu el, am băut, şi nu mai am nimic. Din prima zi n-am mai avut nimic. Apoi n-am mai luat şi am simţit că-mi revine amorţeala iar. Am băut iar şi m-am spălat acolo şi iar mi-a trecut.. Beau ceai dimineaţa şi seara, mă spăl pe cap seara cu el şi o să-mi treacă! Nu ştiu ce medicamente sunt pentru circulaţia periferică proastă. Ştie cineva ceva care se poate lua fără prescripţie medicală?
0
19-11-2011, ora 22:20
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
@Dră/Dnă lauflorica, abia acum am observat că dv. nu v-am răspuns. Îmi cer iertare, cred că nu am observat mesajul dv., altfel nu-mi explic faptul că v-am ignorat. Dacă încă mai aveţi problema menţionată, mergeţi la medicul dv. de familie, pentru a beneficia de un control de rutină, control pe/în baza căruia veţi primi o trimitere către medicul specialist.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
_

Sărut mâna!
@Dră/Dnă MIRELLA FLO, nici dv. nu v-am răspuns şi, repet, nu ştiu de ce. Ori nu am primit înştiinţările de la Romedic, ori le-am primit dar le-am pierdut printre miile de e-mail-uri, ori am amânat să vă răspund din cauza agendei de lucru foarte încărcate, şi, apoi, am uitat să vă mai răspund, chiar nu ştiu. Îmi cer iertare!
Este prea tardiv răspunsul meu, fapt care-i dă calitatea de a fi inoportun, aşa că nu mai pot decât să-i urez multă sănătate prietenului dv.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
19-11-2011, ora 22:36
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
@Dră/Dnă Aiona, dacă şi în prezent vă mai confruntaţi cu o infecţie recidivantă la nivelul sinusurilor, îndreptaţi-vă atenţia către suplimentul alimentar extrem de eficient pentru tratarea sinuzitei, şi anume Serra-Plus, de la Provita Nutrition.
http://forum.romedic.ro/prod/Serrapeptaza, __o_superenzim%C4%83_care
_trateaz%C4%83_sinuzita, __amiloidoza, __tromboflebita_%C5%9Fi..._059298.html

Consultaţi un medic neurolog, dacă încă mai prezentaţi dureri de cap.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
_

Sărut mâna!
@Drule/Dle/Dră/Dnă tracasat, problema dv. de sănătate este de natură circulatorie, dar implică şi iradiere la nivel neurologic. Deja aţi consultat medicul, cu siguranţă, astfel că vă doresc multă sănătate, în prezent şi pe viitor.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
19-11-2011, ora 22:48
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
@Dră/Dnă Ghilica, există o sumedenie de medicamente/suplimente OTC (over-the-counter - care se eliberează fără prescripţie medicală) care ameliorează sau tratează circulaţia perferică deficitară, printre care şi suplimentul naturist Bio-biloba, de la Pharma Nord. Documentaţi-vă cu privire la acest supliment şi luaţi decizia de a vi-l administra sau nu, respectând instrucţiunile inscripţionate în prospectul însoţitor.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
03-07-2013, ora 12:28
bogdannik
Nu este medic/terapeut
bogdannik
Buna ziua am si eu o intrebare...

Am fost la munte cu trenu avea aer conditionat nu stiu daca asta e cauza

de 5-6 zile ma tine o apasare pe partea dreapta a capului cu apasare si pe ceafa..
Cand deschid gura sau ceva imi da impulsuri slabe tot pe dreapta..

De curand imi facusem si o masea neterminata...pe dreapta...dar nu stiu daca asta ar putea fi cauza ca maseaua nu ma doare..

Cateva sfaturi eu zicea ca ar putea fi tras de curent..sau de la masea desi nu cred.
0
23-09-2013, ora 22:00
razvan_42
Nu este medic/terapeut
razvan_42
buna seara,
am si eu o problema de ceva timp si deja ma gandesc ca ar trebui sa fac niste investigatii dar as dori sa ma indrumati.
de o vreme simt niste furnicaturi pe fata si partea de mijloc a capului, iar uneori cu o presiune in zona din spate a capului.
de asemenea am observat ca incepe sa mi s-a rareasca parul, exact pe zona unde simt furnicaturile. am inteles ca una din cauzele caderii parului este chiar o insuficienta circulatorie a pielii capului. deasemenea cand simt o emotie mai puternica efectul acela de furnicaturi pe cap si fata il simt primul si mult mai intens. uneori imi simt fata calda si rosesc destul de repede cand merg prin diferite zone cu variatii de temperaturi mici. uneori am si un nod in gat, si toate astea imi creeaza si o stare nu prea placuta. fiind grafician petrec destul timp la pc, cam 12 ore aproape zilnic, uneori mai mult. am fost si la oftalmologie si trebuie sa-mi pun ochelari cu dioptrie minima, de ce va spun asta este ca la consultatie dooctora mi-a spus ca venele de la ochi sunt putin cam mari, umlfate. ce ma sfatuiti sa fac ? va multumesc din suflet
0
25-09-2013, ora 14:50
enica
Nu este medic/terapeut
enica
salut am si eu cam aceasi problema de aproape 1 luna locuiesc inb italia si am fost in romania sami revonez casa pe la sfarsitul lunei trecute am inceput sa am ameteli usoare treceau intru 30 min incet incet am inceput sa am toata ziua aceste ameteli dupa care o senzatie gadilicioasa in partea din spate a capului insuportabila parca inebunesc, raman si fara aer parca mi se blocheaza gatul si raman fara aer am avut si febra, sunt ametit tot timpul am frica de orice mi se poate intampla tremur dupa care sunt si amortit cand ma pun seara in pat parca ma dor picioarele si mainile ff tare imi simt sangele cand trece prin maini si picioare si prin crestetul capului la fel simt ceva cald care imi umbla prin inauntru ma scarpin dar e o senzatie, dupa si urechile parca imi tiue aud foarte greu ma simt in reluare am fost la medicul de familie si ma trimis la neurolog presiunea era 145 cu 90 mia spus ca era cam mare la varsta de 18 ani mia dat niste pastile pentru cervicala mi-a mai ameliorat umpic ca ma durea si ceafa dar acum tot umpic in reluare ma simt am ameteli mici nu ma simt bine o zvacnire in cap nu stiu ce sa mai cred mi-e si frica sa stiu ce am, va rog datimi detalii despre aceste chestii chiar nu stiu. multumesc ff mult daca vreti lasa-ti un id de mess si vorbim acolo mai indetaliat.
0
03-09-2014, ora 17:20
Ioana193
Nu este medic/terapeut
Ioana193
Buna seara!Am nevoie de ajutorul dvs.Am21de ani, iar de 1luna de zile am dureri de gat, dureri la in interiorul urechii dreapte, dureri de cap(rare)2-3pe saptamana, iar câteodată imi amorteste capul, dar nişte amorteli de le simt si pe sira spinării..ca si cum mi-ar baga cineva 100000de ace toate in acelaşi timp in cap...rareori imi amortesc si picioarele, iar carceii sunt la ordinea zilei(mai mulţi pe zi).E posibil sa am probleme cu circulaţia sângelui ?Am uitat sa precizez ca am reumatism de la vârsta de 14ani.

Astept un răspuns din partea dvs.Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • Durerea de cap după somn
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • De ce vinul și ciocolata pot declanșa migrene?
  • Atacul migrenos protejează de fapt creierul de stresul oxidativ?
  • Amorțeli și furnicături în tot corpul - cauze și tratament
  • Când ar trebui să ne alarmeze durerea de cap (semne de gravitate și motive de adresare la medic)
  • Ce indicii oferă localizarea durerii de cap
  • Modalități de a trata durerea de cap fără medicamente
  •