dureri articulare si musculare dupa efort fizic

29-11-2012
rsr
Nu este medic/terapeut
rsr
Am 49 ani, 165 cm si 66 kg; de 6 luni fac aerobic si zumba de 2-3 ori pe saptamina;acum 2 luni au inceput niste dureri de genunchi mai intai, apoi si de glezna si sold la piciorul drept mai ales insotite si de dureri musculare ca niste junghiuri sau crampe(nu e febra musculara);durerile apar dupa efort, se mentin in repaus, chiar si noaptea dar cedeaza fara a disparea de tot, in zilele in care nu ma duc la sala;in timp aceste dureri au devenit din ce in ce mai dese si mai intense;as dori o parere, ce poate fi si ce analize ar trebui sa fac pt.a afla cauza deoarece nu vreau sa renunt la sport.
Va multumesc
13 comentarii
0
30-11-2012, ora 11:36
smaralde
Nu este medic/terapeut
smaralde
Incearca sa iei magneziu... exista special pentru crampe si dureri muschiulare. Sanatate
0
01-12-2012, ora 08:14
rsr
Nu este medic/terapeut
rsr
O sa incerc si suplimente doar ca ma cam sperie gandul ca as putea sa o mostenesc pe mama care are coxartroza la ambele picioare ;la unul are deja proteza de 8 ani si ar trebui operat si celalalt dar nu mai vrea, ca cica nu o doare daca are grija sa nu faca efort ;are 72 ani si se menajeaza cat poate dar eu nu as putea trai asa limitata ca si miscare ;poate stie dl.doctor Uscatu sa-mi spuna, daca aceasta coxartroza se transmite genetic ?
Va multumesc anticipat !
0
01-12-2012, ora 20:10
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Coaxrtroza reprezinta doar distrugerea cartilajului articular si absolut niciodata nu se transmite genetic.
Distrugerea cartilajului este datorata functionarii articulatiei in conditii necorespunzatoare: greutate exagerata, efort fizic excesiv, sport de performanta, rarissim afectiuni de tipul necrozei capului femural, displaziei coxo-femurale, post-traumatic etc.
Suplimentele nu va ajuta la nimic, iar ultimele studii publicate releva tocmai nocivitatea acestora (pe langa inutilitate).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
01-12-2012, ora 20:27
smaralde
Nu este medic/terapeut
smaralde
Si mama mea e protezata la un sold, are aceiasi varsta ca si a ta si la fel si ea are probleme la al doilea sold. Am trait aceiasi teama ca si tine... mi-am facut radiografii si am scapat de teama asta... nu de tot, dar oricum m-am linistit. Oricum durerile de muschi nu au nimic de-a face cu osteoporoza.
0
02-12-2012, ora 19:23
rsr
Nu este medic/terapeut
rsr
Buna seara!
Multumesc pentru lamurire ;acum o sa incerc si niste investigatii sa vad de la ce vin aceste junghiuri care-mi fulgera prin tot piciorul.
0
03-12-2012, ora 13:05
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Efortul pe care-l practicati actualmente este total exagerat si va provoaca suferinta descrisa.
Nu este vorba despre investigatii, pur si simplu trebuie sa reduceti drastic efortul sportiv si, daca suferinta persista si dupa cateva saptamani, sa consultati un neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
05-12-2012, ora 14:48
rsr
Nu este medic/terapeut
rsr
Buna ziua,
Domnule doctor, eu am o munca de birou de 8 si chiar 10 ore pe zi si la inceput chiar mi-a facut foarte bine pt.ca ma simteam de-a dreptul intepenita, plus ca se aduna si kilogramele de la atata stat pe scaun zilnic.Ce fel de alta miscare as putea face (excluzand inotul) si care sa nu-mi dauneze ?Poate pilates ?
Mai nou constat ca am acele dureri chiar si la mers sau dupa o zi de facut curatenie prin casa.Parca ma ajuta putin gelul antireumatic cu "gheara dracului" de la LIfe-Care.
Va multumesc mult !
0
05-12-2012, ora 15:37
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Trebuie sa intelegeti ca kilogramele nu se aduna datorita lipsei miscarii, ci datorita alimentatiei excesive, cantitativ si mai ales calitativ.
Puteti practica inotul sau ciclismul, sunt sporturi care nu solicita excesiv membrul pelvin.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
06-12-2012, ora 16:38
arian1971
Nu este medic/terapeut
arian1971
Buna ziua!!! Sa incep cu inceputul.de cca un an am la diferite perioade de timp un fenomen la gamba stanga o durere sfasietoare...cand fac efort...si aici ma refer, cand ridic o greutate de jos.cand fug mai accelerat.ultima oara pot spune ca am crezut ca m-a taiat cineva.asa durere am avut, si unori nu mai pot pune piciorul in pamant. Se retrage durerea greu si muschiul parca ramane semiincordat.nu pot spune ca este...asa zisul carcel, cand aveam carcel, parca se strangea ceva ca un hematom.si disparea la un interval de catva minute.acum durerea dureaza ceva vreme. Acum cand va scriu...mai m-a lasat...nu de tot dar pot folosi piciorul chiar normal, cu mici exceptii la ridicarea din pat...de pe scaun ect!!! Ce ar putea fi...? poate sa fie o ruptura de muschi? sau..? Va Multumesc frumos.
0
12-12-2012, ora 17:36
arian1971
Nu este medic/terapeut
arian1971
Si la ora actuala simt durere..azi pot spune ca am facut mai mult mers pe jos...si pe zapada asta...astept raspuns !!! Cu multumiri.!!!
0
13-12-2012, ora 08:52
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Poate fi vorba despre o problema musculara, dar poate fi si o problema vasculara (insuficienta circulatorie periferica de tip arterial, venos sau limfatic), poate fi un sindrom compresiv lombar (hernie de disc) sau multe ale posibilitati.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
15-12-2012, ora 19:06
arian1971
Nu este medic/terapeut
arian1971
Va Multumesc Frumos pentru raspuns!!!...Dupa ce trec sarbatoriile cu siguranta ma vvoi adresa unui specialist...poate o Eco...ect! Chiar acum cand va scriu, am fost in provincie si pot spune ca m-am "opintit" vba Romanului si.la un moment dat...am simti ca o plesnitura sau ceva...de genul!!! si durerea parca a inceput iar sa apara!!! Stiu si chiar sant multe cauzele ce debuteaza cu asemenea tablou...chiar nu stiu ce poate fi!!!.Mai am o singura intrebare ce analize...sau ce i-mi recomandati sa fac...? daca as sti ce tablou secundar a unor afectiuni ar putea sa dea un asemnea fenomen poate mi-a fi mai usor sa stiu ce ar fi...dar va Multumesc inca odata!!! Cu stima..!!!
0
23-12-2012, ora 04:58
arian1971
Nu este medic/terapeut
arian1971
Neatza...pfffff...nu am stiut ca aveti clinica in Bucuresti!!!!.Bine ca am citit, de obicei cei ce corespondam erau din Iasi., dar acum am vazut ca Santeti Specialist. o zi buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Osteoartrita ar putea fi prevenită prin dietă și sport
  • Compusul din alge marine ce ar putea trata artrita
  • Nanotehnologie pentru detectarea biomarkerilor moleculari ai osteoartritei
  • Ce modificări dietetice sunt eficiente pentru reducerea simptomelor osteoartritei?
  • Antiinflamatoarele non-steroidiene cresc riscul cardiovascular la pacienții cu osteoartrită
  • De ce mă dor articulaţiile (mă lasă una şi mă ia alta)
  • Cum îți menții articulațiile sănătoase
  • Rolul estrogenului în osteoartrită și durerile lombare la femei
  •