dureri articulare cand se schimba vremea

22-11-2010
Izabela Mirescu
Nu este medic/terapeut
Izabela Mirescu
Buna ziua,

Am 43 de ani si duc o viata destul de activa. Nu am avut multe probleme de sanatate pana acum. De circa un an ma dor oasele infiorator cand se schimba vremea. De la ce apar? Va rog sa ma ajutati cu o recomandare de tratament sau orice sfat care sa ma scape de durerile astea sacaitoare.

Multa sanatate.
12 comentarii
0
22-11-2010, ora 14:57
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu se poate prescrie absolut nici un tratament fara un diagnostic prealabil.
Pentru elaborarea unui diagnostic este nevoie de un examen clinic.
Cu deosebita stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
22-11-2010, ora 15:16
Izabela Mirescu
Nu este medic/terapeut
Izabela Mirescu
Buna ziua, domnule doctor,

Nu ma asteptam la un raspuns atat de rapid. Trebuie sa mentionez ca sunt impresionata, insa m-ar fi ajutat mult un raspuns ceva mai cuprinzator. Nu vroiam o recomandare de medicament care se da pe reteta, ca doar nu am inebunit :), nu e de joaca cu medicatia.
Vroiam sa stiu de ce dor oasele cand se schimba vremea, de la ce poate fi si daca pot lua ceva care sa ajute in vreun fel.
O sa ajung si la medic, ca nu se mai poate, dar sunt sigura ca mai sunt si alti oameni cu probleme asemanatoare care imi pot da un sfat.

Multumesc de ajutor

cu respect,
Izabela
0
22-11-2010, ora 15:21
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
In medicina nu exista simptomul "dureri de oase", ci exista localizari anatomice precise, exista tipuri si intensitati cuantificabile, exista mii de criterii anamnestice, clinice si paraclinice care pot forma o idee de diagnostic.
Exista notiune de "meteosensibilitate", legata de degradarea articulatiilor (artroza), dar sunt dureri strict articulare si nu osoase.
Cu deosebita stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
23-11-2010, ora 15:26
Mama Leone
Nu este medic/terapeut
Mama Leone
Izabela,

asculta ce zice dom doctor si fugi la o consultatie, ca sa nu te trezesti cu complicatii. tot ce pot sa iti zic din ce am trait eu, e ca durerile alea sunt pentru ca ti s-au tocit cartilajele dintre oase si acum oasele tale sunt mult mai sensibile la tot. eu am artroza si nu doresc nimanui sa indure durerile astea.. mie mi-a recomandat reumatologu piascledin, il iau tot timpul, ca sa nu avanseze boala asta.
sanatate.
0
24-11-2010, ora 17:17
Gya_36
Nu este medic/terapeut
Gya_36
Eheeeee, si pe mine ma dor incheieturile cand se schimba vremea. N-am fost la doctor pentru ca inca nu se intampla foarte des. Insa se intampla :(.
Pe mine ma mai ajuta antiinflamatoarele "usoare" de genul nurofen, paracetamol......N-am incercat inca medicamente mai naturale de genu piascledin. Ma bate gandu sa fac si niste impachetari cu namol (la un centru specializat). Stiu ca suna aiurea, mai de babutze, dar sper sa ajute. Piascledine cum se ia cat sa se simta ceva? Ca banuiesc ca se fac si pauze de tratament, nu se ia ca bomboanele.
0
24-11-2010, ora 18:36
Mama Leone
Nu este medic/terapeut
Mama Leone
Gya,

Se ia pe termen mai lung. Eu nu il iau ca pe bomboane. Iau o pastila pe zi perioade lungi de timp, 6 luni asa. Si mai fac pauze. Am luat si 7-8 luni la rand cu 2-3 pauza, E de drum lung tratamentul cu piascledine, dar eu zic ca merita, mai ales ca nu are chimicale sau alte prostii in el. Fa-ti timp de reumatolog, ca sa nu ajungi la el cand nu mai poti de durere si nu prea mai sunt multe de facut.
0
27-11-2010, ora 18:43
Gya_36
Nu este medic/terapeut
Gya_36
Multumesc ptr info, Mama Leone!
Am fost la medicul de familie ptr controlul anual si analize si am intrebat de Piascledine. Nu stia mare lucru despre tratament, a zis ca oricumva trebui sa fac niste investigatii suplimentare ca sa imi poata pune un diagnostic précis un medic specialist, ca sa imi spuna ce si cum exact si despre Piascledine sau altele pastille de genul ala. Sanate multa si voua!
0
21-12-2010, ora 18:48
Mama Leone
Nu este medic/terapeut
Mama Leone
Gya,

Cu mare drag, sper doar sa te ajute si pe tine cat m-a ajutat pe mine, piascledin. Vezi ce mai zice si domnul doctor, sa nu ai altceva. Iti doresc multa sanatate si impliniri in anul care vine.
0
21-12-2010, ora 18:51
Izabela Mirescu
Nu este medic/terapeut
Izabela Mirescu
Multumesc mult pentru informatii, Mama Leone, o sa ma mai interesez si eu de piascledin la doctor. Am citit pana acum de foarte bine de medicament pe net. Pare ceva deosbit, mai ales ca e facut mai mult din planutute, ca eu nu sunt fan medicamente "grele pentru organism.

multa sanatate!
0
21-12-2010, ora 18:57
Merca66
Nu este medic/terapeut
Merca66
Salutare,

Am artroza si la fel ca si voi am auzit lucruri bune de tratamentul cu piascledine 300, insa nu am gasit la farmacia de langa mine. Eu stau in Pitesti. Se gaseste doar in orasele mari piascledine, aveti idee? M-ar ajuta si un pret, daca stiti.

multumesc frumos
0
22-12-2010, ora 14:00
Ioana Dinu
Nu este medic/terapeut
Ioana Dinu
Da, se gaseste la orice farmacie. Eu l-am luat din Sensiblu prima oara cu 54 de lei dar acum l-am luat de la alta farmacie mai ieftin. Posibil ca in farmaciile mai mici sa nu-l gasesti intotdeauna, dar astea mari cred ca il au cu siguranta.
0
30-05-2016, ora 23:38
Frs
Nu este medic/terapeut
Frs
Buna ! Am 19 ani, de ceva timp ma confrunt cu dureri insuportabile de picioare. Durerile apar la schimbarea vremii, durează zile întregi. Sunt foarte îngrijorată, de aceea voi merge la medic sa fac toate consultațiile. Ce as putea avea? Ce determina aceste dureri? Este din cauza kilogramelor mele putine pot spune?! Am 49 kg, înălțime 1, 68. Ma puteți ajuta cu un sfat, o părere ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Compusul din alge marine ce ar putea trata artrita
  • De ce mă dor articulaţiile (mă lasă una şi mă ia alta)
  • Cum îți menții articulațiile sănătoase
  •