durere in dreapta

19-07-2007
andreiuţa
Nu este medic/terapeut
andreiuţa
Buna ziua! De ceva timp am probleme destul de mari cu zona din dreapta, imediat sub ficat, in dreapta ombilicului şi spre şold. Uneori, durerea coboara in jos, spre ovar. Deşi am facut analize, nu s-a constatat nimic anormal. Durerea se transmite şi in spate, in dreapta coloanei vertebrale sub ultima coasta. Am facut eco şi totul e normal. inainte aveam dureri care cedau la un moment dat, dar acum, de ceva luni bune, nimic...Am tratament pentru colica biliară, renala, colon iritabil, ulcer gastroduodenal. Sincer, nu inţeleg deloc, de ce nu mi se pune un diagnostic clar. Am observat ca ma simt mai bine cu ceai de galbenele, dar nu ştiu cat de mult poate fi tolerat. Sunt puţin balonată, dar scaunele sunt normale ca frecvenţa şi aspect. Durerea este suportabila, mai mult ca nişte inţepături in dreapta, pe linia dintre ombilic şi sold (talie).Am luat redigest şi bilicol, dar deşi se constată o ameliorare, nu am rezolvat problema. Credeţi că trebuie să fac o CT? La tratamentul cu debridat (capsule) am avut diaree. imi cer scuze ca pot părea cam confuze informaţiile, dar nu inţeg ce se intimplă. Poate e cineva care a avut aceeaşi problemă, sau un medic care imi poate da un sfat. Vă mulţumesc anticipat.
13 comentarii
0
19-07-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Sunteti operata de apendice ?
0
20-07-2007, ora 00:00
andreiuţa
Nu este medic/terapeut
andreiuţa
Da, am facut operaţia acum patru ani. Trebuie sa adaug ceva. Dupa debridat am avut diaree persistenta, cam doua zile. Durerea a dispărut după cele două zile. Adaug de asemenea faptul că am observat ca durerea dispare sau este mult atenuată timp de 10 minute după masa, după care revine.
0
20-07-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Nu sunt de specialitate, insa cred ca ar trebui sa va vada un gastroenterolog in sensul unui ulcer duodenal.
0
16-11-2007, ora 00:00
mihai73
Nu este medic/terapeut
mihai73
ti-ai rezolvat problema, ca nu ai mai zis nimic?
Ce dureri aveai erau permanente in partea dreapta, si aveai si in spate? Esti sigura ca puteai sa le corelezi cu mesele? Eu am asa ceva dar nu stiu ce am desi am facut toate analizele posibile. Daca stai in pat te simti mai bine? Dimineata te doare mai putin si pe parcursul zilei se mai accentueaza?
0
11-02-2008, ora 00:00
macsimiuliana
Nu este medic/terapeut
macsimiuliana
Buna ziua! De ceva timp am dureri destul de mari cu zona din dreapta in spate sub ultima coasta.Deşi am facut analize, nu s-a constatat nimic anormal. Am facut ecograf şi totul e normal. La ecograf mi s-a pus diagnosticul de polidiscopatie din cauza muncii de birou. Eu am si glanda tiroida pentru care iau eutyrox iar pentru polidiscopatie mi s-a prescris tratul injectabil, mydocalm si voltaren unguent. Am inteles ca tratulul deregleaza glanda si am luat la recomandarea altui medic aflamil. De 2 spatamani am terminat tratamentul dar nu am simtit nici o ameliorare a durerii. Mentionez ca sunt operata de apendicita de 4 ani.Nu imi dau seama ce ar putea fi si nu cred ca e normal ca la 28 ani chiar daca am munca de birou sa am aceste dureri. Va multumesc si astept raspuns urgent!
0
14-02-2008, ora 00:00
mihai73
Nu este medic/terapeut
mihai73
salut,
nu stiu daca de la echo ti se poate spune ca ai discopatie. Eu am cam aceeasi durere dar merge si spre abdomen spre ombilic. Mi-am facut tot felul de analize dar nu s-a gasit nimic. Mi-am facut MRI si cica am L5s1 afectat(parca herniat) si care cica ar atinge nervul. P epicior inca nu merge nicio durere la mine dar altceva nu mi s-a gasit. Nici eu nu sunt chiar asa batran dar sunt cu cativa ani mai "batran" ca tine. Durerea care o ai merge si spre abdomen? Te intreb ca sunt curios daca mai are cineva ca mine si cum o rezolva sau a rezolvat-o.
Bafta si sanatate multa
0
14-02-2008, ora 00:00
macsimiuliana
Nu este medic/terapeut
macsimiuliana
Buna! si mersi ca mi-ai respuns
Durerea pe care o am eu nu merge spre abdomen, ci putin mai jos spre rinichiul drept. Chiar de ieri a inceput ceva mai intens si ma gandesc pana la urma sa fac o radiografie ( nu vroiam sa ma radiez avand in vedere ca nu am inca copii si am mai facut acum 6 luni o radiografie unde mi-a descoperit spondiloza cervicala, pe care am tratat-o cu medicamente si unguent). Ce este MRI si ce presupune el? Ar putea fi si la mine aceeasi chestie? Nu inteleg de ce nu se poate pune un diagnostic corect daca s-a facut un lung sir de analize?
Astept raspuns
0
21-02-2008, ora 00:00
mihai73
Nu este medic/terapeut
mihai73
MRI este RMN-ul, scuze eu am folosit denumirea in engleza. Daca iti faci RMN poti afla cu siguranta exact daca ai ceva la coloana, si pe deasupra nici nu te iradiezi cu nimic. Se poate sa ai aceeasi chestie. Asa a debutat si la mine, pentru ca la inceput am luat medicamente pentru rinichi pana mi-a zis cineva sa-mi fac un RMN ca poate fi de la coloana, si se pare ca avea dreptate.
0
25-02-2008, ora 00:00
dino
Nu este medic/terapeut
dino
Pentru mihai73
am cam aceleasi simptome de vreo 3 luni si... nimic din analize sau echo
poate schimbam niste idei
0
25-02-2008, ora 00:00
mihai73
Nu este medic/terapeut
mihai73
de acord. -
0
13-05-2008, ora 00:00
xw
Nu este medic/terapeut
xw
sal
am 28 de ani si de ceva vreme in jur de 2 ani ma chinui cu urmatoarele simptome.:, durere abdominala fosa ilica dreapta (dureri aproape permanente), stare de oboseala, stare de lesin uneori, balonari, greata uneori, dureri de cap in zona tamplelor, senzatia de temperatura si uneori stare subfebrila 37.3, dureri de spate uneori, si nu stiu daca are legatura dar ma mai doare-amorteste si piciorul drept( am fost de 2 ori la medicul chirurg si nu e apendicita).destul de multe simptome si fff enervante

mi-am facut o gramada de analize, endoscopie, colonoscopie, ecografir.mi sa pus diagnosticul de colon iritabil.

Daca ma puteti ajuta, daca suferiti de asa ceva...sa imi spuneti si mie daca toate aceste simptome sunt normale pt colon iritabil...sau sa mai fie si alceva...??
0
15-01-2009, ora 22:00
madalina miss
Nu este medic/terapeut
madalina miss
buna!si eu am fost diagnosticata cu colon iritabil si de ceva timp aprox.4luni am aceleasi simptome ca tine.nu stiu ce sa zic.poate de la colon.poate anexita
0
11-05-2010, ora 14:41
floreanta
Nu este medic/terapeut
floreanta
si sotul meu are probleme k BRGE si a facut si endoscopie si colonoscopie, ecografi si tot setul de analize, aluat tratament si dupa 10 zile de tratament au inceput sa-l doara picioarele pana la genunchi, la endoscopie rezultatul a fost gastrita si BRGE de gadul1 si la colonoscopie-fisuri anale si hemoroizi, ce credeti k ar trebui sa mai faca?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratament colon iritabil
  •