durere surda partea dreapta cu intindere spre spate, picior

05-12-2005
danielhreapca
Nu este medic/terapeut
danielhreapca
stare generala de disconfort in zona ficatului, durere surda, cu intindere spre spate, uneori in zona inghinala picior drept NUMAI IARNA. partea faciala dreapta foarte usor tumefiata. 2 ecografii in 2005 cu evidentiere calculi renali dreapta, 3 mm cel mai mare. 1 radiografie pulmonara decembrie 2004 fara nimic deosebit. transpiratie excesiva pe timpul verii cu prurit foarte puternic, insuportabil
3 comentarii
0
09-12-2005, ora 00:00
romedic
Administrator Forum ROmedic
romedic
Cu siguranta durerile sunt de la litiaza renala. Atunci cand calculii renali sunt de dimensiuni mai mari ei nu pot fi antrenati pe uretere pentru a fi eliminati si raman la nivelul rinichilor. In timp ei se maresc si, pe langa aceste dureri, pot duce la afectarea rinichiului de acea parte. Atunci cand ajung in uretere pot bloca lumenul acestuia si apar colicele renale (dureri foarte puternice, si intermitente datorate de spasmul ureterului in incercarea de a elimina obstructia)

Deci: dvs probabil aveti predispozitie spre calculi renali, poate din cauza alimentatiei, poate din alte motive... In plus aveti acei calculi evidentiati ecografic. Evolutia ar putea fi spre marirea acestora cu afectarea rinichilor sau aparitia altora noi.

Ce trebuie sa faceti: mergeti la un urolog, mai faceti inca o ecografie renala (+ ficat - ca sa fim siguri ca e ok acolo) si stabiliti impreuna cu urologul un plan de tratament. In plus trebuie sa va spuna ce regim trebuie urmat pentru o protectie pe viitor.

In legatura cu pruritul si transpiratia excesiva - cititi pe sectiunea de Boli de piele din categoria Boli. Daca nu gasiti un raspuns acolo, puteti veni cu o intrebare mai elaborata de dermatologie, cu cat mai multe detalii...si vom raspunde si la aceea.

Numai bine.
0
10-12-2005, ora 00:00
danielhreapca
Nu este medic/terapeut
danielhreapca
Va multumesc pentru promptitudinea si amabilitatea cu care mi-ati raspuns.
0
08-05-2006, ora 00:00
danielhreapca
Nu este medic/terapeut
danielhreapca
Ma intorc din nou cu rezultatele altor investigatii medicale facute in luna aprilie 2006. Convins fiind ca problemele se datoreaza litiazei renale m-am adresat unui specialist urolog care m-a consultat si a constatat in urma examenului urografic + ecografic ca rinichii sunt cat se poate de normali iar calculii renali au disparut. Mentionez ca simptomele pe care le am sunt aceleasi. Durere surda, apasare in flancul drept cu usoara tumefiere sub zona ficatului. Am facut si o CT in urma careia mi s-a spus ca aveam mult prea mult aer in intestin si am fost diagnosticat cu colita. Urmez un tratament cu Losec Mups 20mg 1c/seara, Fromilid Uno 500mg+Flagyl 250mg 1c/12 ore de o saptamana. Dupa 3, 4 zile de la inceperea acestei medicamentatii am inceput sa am "gust amar". Ce investigatii ar trebui sa mai fac? Cineva m-a sfatuit sa fac si o Rezonanta Magnetica. Colita provoaca simptomele mai sus pomenite? Va multumesc anticipat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: