durere sub coasta stanga

08-08-2015
LIVIA BARBU
Nu este medic/terapeut
LIVIA BARBU
Buna ziua,
De ceva vreme am o durere sub coasta stanga, nu prea mare si nici de durata.
N-as putea spune ca apare la efort sau dupa mancare.Apare chiar si dimineata la sculare dar dureaza putin si daca stau relaxata in acel moment, ea dispare.Am facut un ecograf abdominal si rezultatul a fost bun, adica organele interne vizualizate(ficat, vezica biliara, splina, pancreas, rinichi, vezica urinara) erau toate in dimensiuni normale si cu structura omogena.Medicul mi-a recomandat sa fac o colonoscopie.
Apreciati ca aceasta durere ar putea sa fie de la colon? Daca da, considerati ca se impune o colonoscopie? V-as ruga sa imi spuneti care ar fi simptomele unui cancer de colon. Eu nu am alte simptome. Va multumesc.
4 comentarii
0
08-08-2015, ora 20:39
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu cumva stati intr-o pozitie incomoda la calculator?
0
09-08-2015, ora 14:25
LIVIA BARBU
Nu este medic/terapeut
LIVIA BARBU
Nu are legatura cu pozitia de stat la calculator. Imi apare aceasta durere cateodata dimineata la sculare, alta daata in cursul zilei, alteori dupa mancare sau cand muncesc si dureaza foarte putin. In acele momente ma asez pe un scaun si in scurt timp dispare. Este o durere surda nu intensa. Faptul ca medicul internist mi-a recomandat colonoscopie, recunosc ca m-a cam speriat. Imi este teama de colon, desi nu am alte simptome, nici diaree, nici constipatie, nici altceva. Am citit insa ca durerile sub coasta pot ascunde o treaba banala dar si una serioasa.Din acest motiv mi-a incoltit spaima de un cancer la colon care poate nu da simptome in faza incipienta. La o analiza de sange am descoperit ca am helicobacter pilory. Acel medic internist mi-a dat un tratament pe care insa nu l-am luat. Trebuie sa il iau intrucat mama mea a murit de un cancer la stomac la doar 62 ani.
Va multumesc.
0
12-08-2015, ora 18:03
lachriss
lachriss
Buna ziua. Era important sa precizati si ce varsta aveti. Este foarte putin probabil ca acea durere sa semnifice un cancer de colon (banuiesc ca nu sunteti in varsta), mai ales ca nu sunt prezente si alte simptome (tulburari de tranzit, sindrom de impregnare neoplazica). Dar, colonoscopia trebuie sa o faceti pentru a vedea exact care este starea colonului. Si trebuie sa faceti si terapia de eradicare a HP si endoscopie digestiva superioara din 5 in 5 ani, avand in vedere antecedentele familiale.
0
12-08-2015, ora 21:29
LIVIA BARBU
Nu este medic/terapeut
LIVIA BARBU
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns.
Varsta mea este de 60 ani, nu mai sunt o tanara. Acum vreo sapte ani am facut si o gastroscopie dar rezultatul a fost bun.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: