durere pulsatila in ureche

18-11-2014
andreeabo
Nu este medic/terapeut
andreeabo
Buna seara,
in urma cu 3 zile am inceput sa simt o mica jena la nivelul urechii drepte;pe parcurs durerea a inceput sa se intensifice, transformandu-se in una pulsatila si iradianta(spre amigdala).Durerea este prezenta atat in timpul zilei cat si seara, cu momente de repaus.De asemenea simt o caldura puternica in interiorul urechii in momentul cand durerea se opreste.Mentionez ca nu am avut probleme de natura orl pana in momentul de fata, cu siguranta cu sunt probleme de natura stomatologica si nici macar racita nu sunt.Momentan utilizez solutie auriculara cu cloramfenicol si fluocinolon, iar cel mai probabil urmatorul pas este sa merg la medic, daca durerea nu se amelioreaza.Ma puteti ajuta cu sugestii cu privire la un diagnostic?Multumesc
3 comentarii
0
18-11-2014, ora 17:38
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
este doar o otalgie reflexa
nu este otita si NU e cazul sa pui picaturi in ureche
mergi si la ORL si la stomatolog ca sa gasest cauza durerii
0
18-11-2014, ora 17:44
andreeabo
Nu este medic/terapeut
andreeabo
De natura stomatologica nu este (sunt studenta la stomatologie), deci ramane varianta cu un consult la orl. Va multumesc pentru raspuns!
0
03-12-2017, ora 23:36
plamen
Nu este medic/terapeut
plamen
întrebare: am și eu o durere pulsatilă în urechea dreaptă, de vreo două zile
Am 70 de ani, în copilărie am avut otită perforată, la 22 sde ani am luat cantități mari de chinină, la 26 de ani un f bun ORL - ist de la policlinica pentru studenți mi-a spus că voi pierde auzul după vârsta 40 ani la urechea stângă
L-am pierdut, cam 80%, după vârsta de 32 de ani.În urechea stângă cvasi surdă am vreo 6 - 7 feluri de țiuituri și zgomote, dar nu mă deranjează.
Pe parcursul a 30 de ani am avut 5 episoade de Zona Zoster, apărută pe o porțiune de 3x 9 centimetri pe coloana vertebrală de la coccis în sus.
A trecut totdeauna fără probleme.
Ultimele trei episoade au fost în ultimii doi ani. Am rămas cu dureri care apar pe zona spatelui - nervi ?? - și în urecchea stângă, dureri pulsatile ca un junghi, ca o arsură, mi s-a părut că apar și când ceva mă enervează (discuții contradictorii)
De două zile - am avur și stări conflictuale - mi-au apărut aceste dureri pulsatile în urechea dreptă, cea...bună pe care mă bazez când traversez strada, etc.
ambele urechi mi se înfundă și mă țin de nas și suflu - ca după avion - ca să aud mai bine, deoarece încep să aud mai slab și cu urechea dreaptă.
Nu sunt răcită nu fac gripe de peste 30 de ani, deși alții lângă mine au gripă (chiar le fac masaj) nu am luat medicamente de cca 25 de ani.
Am citit că după Zona Zoster se poate surzi, sau pierde vederea - de cca 4 luni văd ceva mai prost.
Aș dori să știu care care o fi cauza acestei dureri pulsatile din urechea dreaptă și cum scap de ea.
mulțumiri anticipate, cu stimă
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: