durere picior genunchi tanar 20 ani

30-10-2014
adrian1995
Nu este medic/terapeut
adrian1995
Buna ziua!
Totul a inceput acum 2 luni, fara sa fi facut vre un efort fizic deosebit.A inceput sa ma doara genunchiul(sub rotula) o durere muta care mai mult ma incomoda.
Am facut o vizita la ortoped care mi a facut o radiografie si mi a zis ca discomfortul se datoreaza faptului ca sunt putin 'cracanat' si spatiul dintr cele doua oase mari ce se intalnesc in genunchi e putin mai ingust intr o parte decat in cealalta.M a sfatuit sa iau niste antiinflamatloare o sapt doua si apoi sa fac kinetoterapie.
Au trecut cele doua saptamani, am luat medicamentele si durerea nu a incetat.m am intors la ortoped si m a sfatuit sa merg la un neurochirurg sa verific daca durerea nu e de la nervul sciatic pentru ca problema mea de pozitie a genunchiului ar fi una minora.Am fost, mi am facut film la coloana si bazin.Totul perfect dar discomfortul inca acolo...
Am mers la un alt medic ortoped, i am aratat filmele, mi a palpat genunchiul, a zis ca nu e inflamat, nu se incalzeste.Mi a zis sa nu mi fac probleme si eventual sa merg sa mi fac o amprenta plantana sa nu am vre o problema de pozitie care mi se transmite pana in genunchi.Am fost si acolo, intradevar mi a gasit o problema cu felul in care calc(piciorul prea scobit) avand doar doua puncte de sprijin in talpa in loc de 3.Mi a facut niste talpici care astept acum sa soseasca.

Durerea mea de acum e cam in felul urmator:noaptea si daca stau intins nu ma doare, simt doar o usoara presiune la nivelul genunchiului.Daca umblu pe jos, dupa un timp incepe sa ma doara sub rotula si deasupra ei, dar si usoare dureri in picior(glezna, gamba, coapsa).Cand stau in fund pe scaun ma doare coapsa si durerea mai fuge cand in tibie cand in genunchi.Asta din cauza ca, am o zona in spatele coapsei unde cand pun presiune(cum ar fi cand stau pe scaun) resimt o durere din coapsa pana in genunchi.Deasemenea la durea de genunchi, este cand ma doare in spate, in partea din dreapta, unde e acel tendon(cred) care e palpabil cand tii piciorul indoit.

Medicii pana acum mi au zis toti sa stau linistit ca de vina sunt tendoanele(sau ligamentele, am uitat) si din aceasta cauza durerea imi fuge in sus si in jos de la genunchi.M au sfatuit nu fac rmn deocamdata.Nici nu stiu ce parte sa mai investigez, coapsa sau genunchiul.Durerile fiind asa de difuze...
12 comentarii
0
30-10-2014, ora 21:07
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
In relatarea D-voastra extrem de ampla nu ati mentionat exact singurele elemente esentiale: greutate/inaltime, status ocupational si sporturi practicate, antecedente traumatice/sportive etc
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
30-10-2014, ora 21:52
adrian1995
Nu este medic/terapeut
adrian1995
Am 56 kg 1 75m.Am practicat 3 ani tenis de camp de performanta dar m am lasat acum 5 ani.Am facut din clasa 6 a pana la inceputul clasei a 9 a.(acum sunt in anul 1 la facultate), dupa asta a urmat o perioada de repaus absolut pana in prezent.Am trecut de la antrenament zilnic de cate 2 4 ore la a nu mai practica absolut nici un sport.Unul din medicii ortopezi mi a zis ca si asta poate fi un factor(faptul ca am trecut de la efort zilnic la repaus asa de brusc).
ah si mentionez ca, cat timp am facut tenis nu am avut nici un fel de problema sau accidentare.
Dar nu inteleg de ce, daca ar fi asta cauza, ma supara doar unul din genunchi.

Multumesc!
0
30-10-2014, ora 22:00
adrian1995
Nu este medic/terapeut
adrian1995
Inca ceva ce cred ca ar mai trebui mentionat:

Chiar cand a aparut durerea, nu parea sa deranjeze mai tare la efort.Zilele trecute am fost nevoit sa fug putin dupa un autobuz si in am observat ca atunci cand ma sprijineam pe picior in timp ce fugeam durerea se intensifica in genunchi, iar in momentul cand m am oprit din fugit pe piciorul cu pricina, m a strafulgerat o durere taioasa din coapsa pana in genunchi si mi a scapat puterea din picior.De atunci am incercat sa nu imi mai las prea mult greutatea pe el.Dar durerea tot se intensifica putin cand urc scari sau umblu pe jos mai mult de 5 10 minute.
0
30-10-2014, ora 22:20
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Situatia actuala este mai curand urmarea efortului supra-dimensionat si mai putin lipsei efortului.
Trebuie sa tineti cont ca tenis-ul este fabulos de distructiv pentru toate articulatiile, dar mai ales pentru genunchi. Este foarte posibila existenta unei instabilitati cronice a genunchiului, generatoare de artroza post-traumatica rapida.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
30-10-2014, ora 22:23
adrian1995
Nu este medic/terapeut
adrian1995
Asta inseamna ca aceste dureri vor aparea si disparea cum vor ele?Ce pot face in cazul acesta?
0
30-10-2014, ora 22:30
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Este greu de spus...anii in care v-ati distrus genunchiul prin tenis sunt perceputi acum, prin suferinta descrisa...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
19-11-2014, ora 23:46
adrian1995
Nu este medic/terapeut
adrian1995
Buna ziua.

Scriu din nou aici pentru ca au trecut 3 luni si durerea mea e la fel.Am sa investigez mai departe aceasta problema dar am niste dileme legat de ce sa fac mai departe.Durerea mea, din cate am mai observat e in felul urmator: Cand merg pe jos, am o senzatie de presiune pe genunchiul stang si o durere in spatele genunchiului care se intnde spre coapsa.Dar cateodata si durere sub rotula si chiar si in gamba.In momentul in care stau jos durerea este, culmea, in coapsa, si nu mai simt nimic in genunchi.Medicii mi au zis ca poate fi din cauza ligamentelor care sunt usor contractate si vor sa aduca genunchiul in pozitia normala(ceva de genul asta), dar mie imi vine foarte greu sa cred ca asa dureri difuze pot fi cauzate de genunchi.Datorita prietenului Google, cautandu mi simptomele, bineinteles ca am ajuns la fel si fel de diagnostice exotice, tumori osoase sau de tesut moale s.a.m.d. M am panicat asa ca am niste intrebari:
1.Poate o banala durere de la cauzele de mai sus(genunchi tendoane etc) sa persiste asa de mult?(iau de o sapt jumate millgamma si ceva gen artrostop pentru articulatii)
2.Ce fel de investigatii sa fac mai departe?RMN pentru genunchi sau investigatii la coapsa?Caci durerea e asa de difuza incat nu mai stiu ce sa cred.
3.Poate genunchiul sa cauzeze o durere atat de difuza?

Multumesc pentru eventuale raspunsuri si scuzati mi mica escapada de ipohondrie.

Multumesc!
0
19-11-2014, ora 23:51
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Simptomele D-voastra sunt tipice in cazul distrugerii cartilajului articular (artroza), cauzata de efortul sportiv exagerat.
Durerile in gonartroza sunt, intr-adevar, semnificative...
Nu cred ca aveti nevoie de investigatii, ci doar de reducerea drastica a eforturilor fizice.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
14-12-2014, ora 14:12
adrian1995
Nu este medic/terapeut
adrian1995
Buna ziua!Revin pentru ca vin sarbatorile.Inca am probleme cu piciorul.Durerea e o senzatie de arsura din interior in partile laterale ale genunchiului si in spate, radiand prin coapsa si gamba cand stau jos, sau cu genunchiul indoit.
As dori sa stiu daca pot sa ma duc la snowboard iarna aceasta?Nu am mai prea facut efort, incercand un repaus in ultimele luni dar a fost tot degeaba.E acelasi discomfort ca in momentul in care a aparut, nefiind nici mai intens nici mai slab.


Multumesc
0
14-12-2014, ora 14:17
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Suferinta actuala se datoreaza, cu mare probabilitate, supra-solicitarii de tip sportiv.
Totusi, persistenta pe timp indelungat, in conditiile reducerii efortului, poate sugera existenta si a unei alte cauze, care necesita atentie sporita.
Prin urmare, cred ca trebuie sa efectuati un nou consult la ortoped si eventuale investigatii imagistice (strict la solicitarea specialistului, puteti apela la radiografie, la Computer-tomograf, la RMN etc).
Nu cred ca este intelept sa reluati eforturile sportive pana cand nu elucidati cauza reala a suferintei.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
14-12-2014, ora 15:56
adrian1995
Nu este medic/terapeut
adrian1995
Depinde aici ce intelegem fiecare prin repaus de la efort.Am renuntat la sport, dar eu merg pe jos 2 km dus is 2 intors in fiecare zi pana la facultate.De multe ori dupa ce umblam mult simteam o "strangere" mai puternica in partea din spate-dreapta a genunchiului.Unde este tendonul acela mai mare(cred ca e tendon).Nu am mai alergat, si am evitat efortul cat posibil, dar am si comiso de cateva ori...Oricum, durerea dupa efort apare a 2 a zi. E.g am jucat putin baschet, cam 30 min, nu m a durut deloc, nu m a deranjat, dar a 2 a zi m a durut toata ziua si am impresia ca "am platit" jocul de baschet din ziua precedenta.

Recent am inceput sa simt dureri asemanatoare si in piciorul drept, dar nu atat de frecvent.

Sunt ferm convins ca 80% din problemele mele sunt de natura psihologica, pentru ca aceste asa zise "dureri" variaza in functie de starea me de spirit.
0
03-10-2016, ora 17:00
ktalin_g22
Nu este medic/terapeut
ktalin_g22
Buna ziua,
Am citit si eu cazul acesta si ma regasesc(zic eu). Pe 20 septembrie am facut pe jos 50 km timp de 2 zile, prin padure, pe teren extrem de accidentat si la sfarsitul celei de-a doua zi am alunecat pe o piatra aproape vericala dar am sustinut fortat ca sa nu cad, cumva in lateralul piciorului stang si fara sa ma lovesc si fara sa simt vreo durere. A doua zi, dupa un zbor cu avionul, la o plimbare in oras, in Austria am simtit ca piciorul e ca de lemn si nu ma mai asculta. Am continuat, cand si-a mai dat drumul sa-l fortez timp de o saptamana pe munti. Intors acasa am avut un terapeut care in patru sedinte mi-a aranjat ligamentele (cred ca sunt) si am scapat de tensiune. Pe loc nu mai simteam nimic durere. Totusi durerea a aparut la mers de 10 min, persista de aproape 1 luna jumatate, e o durere constanta, incepe de pe partea exterioara a coapsei piciorului stang- cumva usor dedesubt se continua pe sub rotula dar si pe exteriorul genunghiului (e ca o vena simt ca ma inteapa) se cotinua la distanta de 4 degete de la tibia piciorului stang in exterior (unde la un mers normal si peste 10 min se inflameaza usor si se intareste pulpa in acest loc), pe partea exterioara a piciorului. Am 63 kg, 1, 62(m), barbat, 32 de ani, si am facut 8 ani de atletism cu 2 pana la 5 ore de sport zilnic, acum, anul trecut m-am apucat de ski profesionist si am fortat genunchii intr-un mod necunoscut pentru ei. Orice sfat e bine venit. Multumesc anticipat! Catalin
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.