durere oase

22-04-2012
pufic
Nu este medic/terapeut
pufic
Buna ziua,

Am 41 ani si de ceva vreme ma confrunt cu o durere acuta a coloanei, piciorului stang in regiunea gleznei, uneori si aproape de genunchi, insa acum in momentul cand mi se ia tensiunea arteriala imi trosnesc oasele la nivelul mainii stangi, umarului.Precizez ca nu pot sa fac o radiografie deoarece am facut mai multe RMN-uri la hipofiza si mi s-a sugerat ca este riscant datorita nivelului mare de radiatii. Respectuos va rog sa-mi sugerati ce as putea face sau despre ce ar putea fi vorba.
Multumesc mult, o zi buna!
2 comentarii
0
22-04-2012, ora 16:09
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
RMN ul nu produce radiatii, aparatul foloseste magnetismul in locul radiatiilor. radiatii sunt la examenele de raze, CT, PETCT, scintigrafie etc. oricum nivelul de radiatii la o radiografie cu un aparat modern de röntgen este infinit mai mica ca si radiatia pe care il primiti din mediul inconjurator.
nu este sanatos sa fim iradiati, insa nici o pareza sau paralizie nu este sanatoasa, trebuie gasit echilibrul intre beneficiile si daunele unei investigatii. la coloana deseori RMN ul da informatii mai pretioase decat radiografiile.
in primul rand ar trebui sa mergeti la un ortoped sau neurochirurg pentru un examen fizic, el va decide de ce investigatii aveti nevoie
0
29-04-2012, ora 14:09
pufic
Nu este medic/terapeut
pufic
Multumesc mult, o zi buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.