durere musculara picior

23-06-2008
andreea26
Nu este medic/terapeut
andreea26
buna ziua. ma numesc andreea si am 22 de ani.
acum vreo 2 luni si jumatate a inceput sa ma doara genunchiul drept cand ma intorceam de la facultate fara motiv(adica nu tin minte sa fi calcat stramb). dupa vreo 3-4 saptamani am reusit sa ajung si la ortoped, dar atunci durerea deja se diminuase si nu ma mai aveam un disconfort asa mare la mers... nici nu cred ca mai simteam foarte tare, decat atunci cand indoiam mai tare genunchiul.
am facut radiografie la genunchi, era ok. am facut analize la sange sa vada daca am inflamatie si au iesit ok, adica nu aveam ceva legat de reumatism. mi-a dat sa iau 10 zile arcoxia si niste pastile pentru stomac (probabil arcoxia era prea puternica si deranja mucoasa stomacului) si imi mai trecuse, dar parca nu de tot. dupa ce le-am terminat o durere usoara aparuse din nou.
m-am dus ultima oara la ortoped si mi-a dat sa fac fizioterapie (credea ca am articulatiile slabite).
(ce am spus pana acum nu stiu daca are legatura cu voi continua, dar nu se stie.)

ziua urmatoare a inceput sa ma doara inceputul gambei, mai jos de genunchi. a 2a zi ma durea toata gamba si abia mai mergeam. am stat in pat vreo 5 zile. nu puteam sa stau pe scaun si nici in picioare ca incepea sa ma doara groaznic piciorul. abia reuseam sa merg, cat era aboslut necesar, dar cu dureri groaznice. pe urma a inceput sa imi treaca treptat.
am fost la cariolog (mi-era frica sa nu am tromboza, mai ales ca iau si anticonceptionale ca tratament). mi-a spus dupa o scurta consultatie ca nu am tromboza sau flebita si ca e doar o inflamatie, ca poate m-a durut in gat.
mi-a dat diclac si paracetamol.
am luat pastilele ce le-am luat. piciorul incepuse sa imi treaca, dar nu sunt sigura ca de la tratament sau pur si simplu pentru ca trecea de la sine. iar dupa o saptamana a inceput sa ma doara pulpa, usor interior. acum iar stau de cateva zile cu niste dureri groaznice, de data asta pe tot piciorul si astept sa ma duc la un dr internist sa vad ce spune.
o parere ar fi ca e sciatica, dar nu stiu ce sa spun.

ma scuzati pentru mesajul atat de lung, dar am vrut sa fiu dau toate detaliile necesare in speranta ca cineva stie despre ce este vorba.

multumesc
5 comentarii
0
05-07-2008, ora 00:00
andreea26
Nu este medic/terapeut
andreea26
in caz ca vrea cineva sa stie ce am avut...

Am fost la spital pe la o gramada de doctori pana am dat de un flebolog unde am aflat ca am Tromboza Venoasa Profunda (dupa un teste EcoDopler). Am fost si internata aproape o saptamana si o sa fac tratament cam un an. Cauza a fost:
- anticonceptionalele pe care le luam pentru niste chisturi (tratamentul era pentru 3 ani, iar eu le luasem de 6 luni);
- stat foarte mult la birou, fara sa fac miscare mai deloc.

Sanatate!
0
21-07-2008, ora 00:00
DR.KILLPACIENT
Nu este medic/terapeut
DR.KILLPACIENT
Mai roagate si tu la Dumnezeu ca paote te iarta de pacate.toate se intampla cu un motiv si o cauza..ia gandeste te mai bine ce ai facut...cum sa te doara picioru asa din senin c-am dubios.. gandeste te si daca afli motivul anunta ma si poate iti prescriu un tratament mai bun.
1
22-07-2008, ora 00:00
andreea26
Nu este medic/terapeut
andreea26
Pai, dr. KillPacient (sper ca numele nu are nici o legatura cu viata), nu am la ce sa ma mai gandesc, avand in vedere ca am scris deja care sunt cauzele de la care am ajuns sa am ceea ce am. Cred ca e nevoie sa mai cititi odata si aflati singur motivul. Iar in legatura cu tratamenul, presupun ca va referiti la anticonceptionale pe care nu o sa le mai iau niciodata (pentru ca tratamentul pentru TVP nu stiti care este, deci nu stiti daca e bun sau nu)... asa ca va multumesc pentru generozitate, dar prefer sa nu.
0
22-07-2008, ora 00:00
DR.KILLPACIENT
Nu este medic/terapeut
DR.KILLPACIENT
Pai pt TVP [scopurile tratamentului sunt] - oprirea creşterii trombului deja format; împiedicarea migrării cheagului către plămâni; stoparea formării de alte cheaguri noi. INJECTABIL: se pot administra: # heparine nefracţionate (heparină standard): se administrează de obicei intravenos, în perfuzie continuă; necesită verificarea eficienţei tratamentului prin analize de sânge repetate zilnic, şi ajustarea dozelor în funcţie de rezultatul acestora, sau
# heparină fracţionată (heparină cu greutate moleculară mică, HGMM, de tipul enoxaparină - Clexane®, reviparină - Clivarine®, dalteparină - Fragmin®, nadroparină - Fraxiparine®, tinzaparină - Innohep®): sunt disponibile ca seringi preumplute şi se administrează prin injectare subcutanată, la nivelul abdomenului sau umărului, de 2 ori/zi, în doza indicată de medic; nu necesită monitorizare prin analize de sânge şi ajustare de doză. În cazul unui tratament prelungit, HGMM au avantajul că pot fi administrate chiar de pacient sau de un membru al familiei, acasă, după externare. Sau ORAL: după o primă etapă de administrare de heparine injectabile, şi cu o perioadă de suprapunere, tratamentul este continuat cu anticoagulante orale (de tipul Sintrom®, Trombostop®, Acenocumarol®), pentru o perioadă ce variază între 3-6 luni şi toată viaţa (în funcţie de factorii de risc asociaţi şi de severitatea bolii). Acest tratament trebuie luat zilnic, după o schemă indicată de medic şi monitorizată regulat prin analize de sânge (INR şi AP). Deci eu pot sa ti adminitrez un tratement naturist care se ia pe cale orala sau cu o injectare in vagin co o seringa..mai bine zis sa te injectez...si ti va trece pt. totdeauna... si dupa aceea vei putea zbura ca un fluturas >>>>>
0
22-07-2008, ora 00:00
andreea26
Nu este medic/terapeut
andreea26
Nu cred ca m-am facut inseleasa corect... nu am spus ca nu stiti care este tratamentul pentru tvp in general, ci nu stiti care este tratamentul meu. Informatiile acestea pentru tratarea tvp le-am gasit si eu pe un site, dar se mai gasesc si pe multe alte site-uri, deci nu trebuie sa fii chiar doctor sa scrii cateva randuri acolo. Mai improtant este sa diagnostichezi corect si pe urma sa tratezi.
In fine, pana la urma urmei nici nu stiu care este scopul clar al dvs, dar nici nu mai conteaza.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum menținem sănătatea genunchilor?
  • Alergarea ar putea fi benefică pentru genunchi, contrar temerilor generale
  • Leziunile genunchilor nu se vindecă complet
  • Alergarea ameliorează inflamația genunchiului, contrar așteptărilor
  • Dislocare genunchi - primul ajutor și sfaturi utile
  • Tipuri de durere de genunchi în diferite afecțiuni ale genunchilor
  • Recuperarea genunchiului în funcţie de patologie - evoluţie şi durată
  •