durere la san! ajutor!

15-12-2009
riciu
Nu este medic/terapeut
riciu
bun ziua! va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat !! sunt f f f speriata !! eu sufar de amenoree secundara de mult timp si cu toate astea am 2 copii pe care i_am alaptat cate 1 an si 3 luni pe fiecare ( am 30 de ani iar copiii mei 8 ani si 3 ani). ciclu menstrual nu am decat cu utrogestan iar in ultimul an am neglijat sa-l mai iua si drept urmare nu am avut ciclu decat de 3 ori anul asta !! pana acum 3 sapt nu am avut nici o pb din cauza dereglarii mele, dar acum ma doare sanul stang f tare ! pana acum o sapt ma durea f rau dar am mers la ginecologul meu care m-a palpat si nu a simtit absolut nimic, mi-a zis ca e mastodinie si mi-a dat progestogel si niste antibiotic. acum nu ma mai doare asa rau, dar simt totusi o intepatura in san care ma enerveaza si ma sperie! dansul a zis ca o sa-mi dea sa fac o mamografie daca tot ma doare si sunt f f speriata mai ales ca tatal meu sufera de cancer esofag si stand cu el mai mult prin fundeni sunt f speriata!!! acum de vreo 2 zile ma jeneaza muschiul de langa axila si se lasa spre mana in jos si cand tin mana in jos parca am o greutate care atarna din san ! va rog sa ma ajutati !!! sunt f f f speriata!!!!!!
3 comentarii
0
15-12-2009, ora 17:42
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Imi pare rau pentru tatal dv, dar nu exista nici cea mai mica legatura intre cancerul lui esofagian si posibilitatea de a fi vorba de un cancer mamar in cazul dv. De obicei, cancerul mamar apare dupa varsta de 40 de ani, in special la femei care nu au alaptat sau au alaptat mai putin. Deci, nu aveti nici un motiv sa va socotiti mai bolnava decat sunteti.
Mai important decat sa va iradiati cu o mamografie ar fi sa faceti o analiza hormonala numita "dozare de prolactina". In cazul unei prolactine crescute, s-ar putea explica atat menstruatia rara sau de loc, cat si problemele cu sanii si doctorul dv v-ar putea recomanda un tratament specific.
0
15-12-2009, ora 19:03
riciu
Nu este medic/terapeut
riciu
va multumesc mult pt raspuns !! stiu ca nu are nici o leg boala lui tata cu simptomele mele, dar ce ar putea sa insemne aceste dureri numai la sanul stang ?? acum ma doare mai mult din axila si se lasa pe mana ca si cum as avea o greutate din san, nu simt nici un nodul, mi-e si frica sa fac ecografie sa nu iasa ceva nasol !!! si in legatura cu analizele maine imi recoltez sange pt dozari hormonale, dar le-am mai facut si stiu ca am o lipsa mare de progesteron. oare aceasta lipsa poate duce la o boala urata ??
0
16-12-2009, ora 12:48
riciu
Nu este medic/terapeut
riciu
mai am o intrebare : daca se dovedeste ca am prolactina marita, asta ar putea fi din cauza unui adenom hipofizar?? si daca da, cat este de grav acest diagnostic ? eu am ginecologul meu de 10 ani de zile si niciodata nu s-a pus pb sa facem o analiza a prolactinei, din cate stiu amenoreea o am din cauza unui ovar care nu produce ovule (sper sa nu spun prostii). as dori sa stiu mai multe despre pb mea va rog !!! apropo, tin sa va spun ca nu mi-au curs sanii niciodata ci doar atunci cand am alaptat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce mă dor sânii?
  • Înțelegerea afecțiunilor legate de sâni - cele mai frecvente situații și semnele de alarmă
  •