M-am trezit cu dureri usoare la genunchi

01-11-2011
danut96
Nu este medic/terapeut
danut96
Ma numesc magdalena am 34 de ani. In urma cu un an m-am trezit din somn cu usoare dureri la genunchiu drept, dureri care in cateva zile au fost din ce in ce mai puternice. Nu am mers la medic atunci am baut artrostop si diclofenac din capul meu crezand ca e o durere banala. Dupa cateva saptamani durerile s-au mai diminiuat dat au ramas peste timp. Vineri 29 octombire 2011 am fos la un control la spitalul Floreasca unde mi s-a spus ca am inceput de artroza si suspiciune leziune MI. Mi s-a recomandat un RMN.

Vreau sa stiu daca RMN-ul poate fi inlocuit cu alta analiza, RMN-u fiind foarte scump pentru posibilitatea mea financiara?pe radiografie un medic specialist poate vedea leziunea MI ?
6 comentarii
0
01-11-2011, ora 23:59
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
RMN-ul poate fi facil inlocuit de un examen clinic atent si competent, practicat de catre un veritabil specialist in artroscopia genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
02-11-2011, ora 18:50
danut96
Nu este medic/terapeut
danut96
mii de multumiri pentru sfat. As putea veni la dvs la o consultatie sau sa-mi recomandati un specialist bun ? unde v-as putea gasi si cat ar costa o consultatie la dvs?
0
02-11-2011, ora 22:54
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Eu nu va pot consulta direct, din simplul motiv ca m-am dedicat Chirurgiei ante-piciorului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
07-11-2011, ora 18:00
athos 69
Nu este medic/terapeut
athos 69
Buna seara!
Sunt un tata ingrijorat...am un fiu de 13 ani, 1, 55 cm si 49 de kg a facut tot felul de sporturi afost intotdeauna slabut ptr varsta sa, in aceasta vara insa a crescut in greutate in 3 luni cu10 kg, E adevarat ca in ultima vreme sta cam mult in fata calculatorului, , , cam de o luna acuza dureri la genunchiul drept dupa ce alearga la ora de sport dupa doar 2 minute iar dupa alte 2-3 min.incepe sa il doara si stangul...Puteti sa ne dati un sfat? Ce putem face?..Multumim...
0
23-11-2011, ora 20:25
raluca dumitru
Nu este medic/terapeut
raluca dumitru
Buna seara!va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns.Tatal meu are un tratament dat de medicul neurolog, constand in Xanax, cea mai mica concentratie, 0, 25 mg-2 buc, si Piracetam400mg-2 buc pe zi, pentru vertij.Pana ajunge la reumatolog, adica undeva saptamana viitoare, medicul de familiei-a interzis sa mai ia altceva pentru durerile de genunchi, fiind diagnosticat acum cativa ani cu mutatii artrozice.intrebarea mea este:pana ajunge la reumatolog, poate sa ia Artrostop Rapid pentru ameliorarea durerilor(a mai urmat tratament cu acest medicament si s-a simtit bine)?Are vreo influenta asupra efectelor celorlalte medicamente sau vreo reactie adversa?
Va multumesc anticipat.
am mai postat aceeasi intrebare si la topicul dureri ingrozitoare de genunchi, nu din incercarea de a va pierde timpul raspunzand la ambele, ci pt ca as vrea sa aflu un raspuns cat mai repede, datorita durerilor pe care le are tatal meu
0
24-11-2011, ora 15:39
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu am inteles din relatarea D-voastra elemente capitale: varsta, greutate/inaltime, antecedente traumatice, metabolice, reumatologice-inflamatorii, vasculare, cardiace etc.
Singurul tratament posibil in artroza consta din mentinerea stricta a greutatii normale si reducerea drastica a eforturilor fizice (stat in picioare, mers pe jos).
Artroza consta din distrugerea cartilajului articular, si inca nu s-a inventat vreun tratament medicamentos pentru vindecarea sau regenerarea cartilajului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.