durere in zona inimii

24-01-2007
christodelosrabitos
Nu este medic/terapeut
christodelosrabitos
buna seara...
uitandu-ma la ceas: 4:04am...
s-a intamplat ceva intre 11:30 si 12:00am in seara asta in timp ce incheiam periplul prin softurile ce le intrebuintez poate putin prea mult in fiecare zi.. nu i-am acordat atentie, o durere ascutita, cum zilele trecute am mai simtit. am incercat sa o gonesc ignorand-o dar imediat ce m-am ridicat de pe scaun mi-am dat seama ca din acel moment performanta de a o ignora va fi una nerealizabila...
se resimte puternic in jurul inimii, aproape de stern, intepator, si cu accente puternice in momentele in care inhalez... mi-e greu, sincer, sa gasesc o pozitie in care pot scrie toate acestea fara a ma chirci oarecum de durere...
fiindca nu da semne de slabiciune vreau sa merg maine la un medic, dar as vrea sa-mi recomandati voi la carel...
multumesc si, noapte buna pe cat se poate
4 comentarii
0
25-01-2007, ora 00:00
Dr. Bogdan-Ionut Dobrovat
Radiologie si Imagistica medicala, Iasi
Dr. Bogdan-Ionut Dobrovat
Buna dimineatza...
Trebuie sa recunosc ca ati descris aproape perfect o nevralgie intercostala ( este durerea ce apare pe traiectul uni nerv intercostal si poate fi produsa atat de o simpla contuzie undeva pe traiectul nervului cat si in cazuri mai complexe in urma unor traumatisme sau unor formatiuni anormale ce apar la nivelul coastelor. sunt si alte cauze de aparitie a nevralgiei intercostale dar nu cred ca e cazul dvs: de ex o infectie virala cum este zona Zoster se poate acompania de nevralgii, chiar si o infectie la nivelul plamanilor poate simula o nevralgie intercostala )
Stati mult pe scaun la calculator? Nu am inteles exact ce lucrati dar e probabil ca la dvs sa intre in discutie si o anumita pozitie vicioasa pe care e posibil sa o aveti in timpul lucrului.
In modul cel mai fericit aceste dureri trec de la sine dar daca ele ziceti ca persista de ceva timp ar trebui sa mergeti la un medic neurolog care sa va faca investigatii suplimentare pt a identifica exact cauza si sa prescrie un tratament corespunzator.
0
25-01-2007, ora 00:00
christodelosrabitos
Nu este medic/terapeut
christodelosrabitos
buna dimineata..
voi completa usor asumptiile d-voastra, ce s-au dovedit in mare parte corecte: in primul rand, da, petrec foarte mult timp la calculator pe un scaun despre care nu voi comenta nimic din motive ce tin de decenta... S-au mentionat mai devreme acele formatiuni anormale: mi s-au depistat doua astfel de excrescente acum mai bine de 5 ani, la vremea aceea tratamentul rezumandu-se la cateva medicamente orale; asadar este posibil ca acesti noduli costali sa fie cauza acestei "nevralgii"? Iar daca acesta ar fi cazul, ce se recomanda ca actiune imediata (repaos, vizita la doctor, etc)?
in incheiere as vrea sa va multumesc atat pentru parerile educate cat si pt promptitudine
multumesc
0
10-02-2007, ora 00:00
Gina29
Nu este medic/terapeut
Gina29
buna ziua,

Am fost diagnosticata cu spondiloza cervicala C3 C6 cu osteofite. Cert e ca daca te uiti la radiografie te inspaimanti, se vede o formatiune (o ridicatura laterala intre C3 si C6 de toata frumusetea, care imi da niste dureri de inebunesc pe partea stanga. Am incercat cu piroxicam pentru atenuarea durerii exect cum mi s-a prescris si am ajuns la concluzia ca daca continui o sa am probleme serioase cu stomacul, am abandonat, am incercat nurofen pentru durere(scump) la 3 luni dupa, aveam probleme serioase cu respiratia, nu mai puteam sa respir profund. Dau cu diclofenac unguent pentru mobilitate, ma tine doar pentru 5-6 ore. Am omoplatul stang ridicat, imi amorteste mana stanga si am senzatia tot timpul ca am ceva lipit de spate (pe partea stanga ( cand am dureri, acum apelez la algocalmin sau stau fara si suport durerea)
Acum 3 zile a inceput sa ma doara in capul pieptului, dar tot pe partea stanga, si inima a inceput s-o ia razna, artmii presupun)
intrebare: ce metode exista la ora actuala pentru a scapa de osteofite, dar mai ales de durerile pe care le am de spate.
Am cazut acum 2 ani pe ghiata pe partea stanga, credeti ca din acea cazatura mi s-a fisurat coloana si acea osteofita este realizata datorita capacitatii de regenerare a corpului?
Multumesc si astept raspuuns.
0
22-06-2011, ora 18:16
delllia
Nu este medic/terapeut
delllia
ESTE CAM MULT DE CAND ATI SCRIS, NU STIU DACA MAI AVETI CE AVEATI,
EXISTA MASA DE ELONGATIE PRIN STATIUNI SAU CEI CARE MAI AU PRIN SPITALE, SE PUN LA LOC VERTEBRELE SI NERVII, MEDICAMENTELE NU AJUTA, AM INCERCAT SI EU.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • BioSport Earbuds – căștile care îți monitorizează inima
  • 5 obiceiuri pentru o inimă sănătoasă
  • Dispozitivul electric pentru îmbunătățirea funcției cardiace
  • Valvele cardiace sintetice, invenția care ajută chirurgii să-și exerseze tehnica
  • Modificări cardiovasculare în timpul sarcinii
  • Exercițiile de anduranță, efecte protectoare pentru inimă
  • Aplicația pentru mobil utilă în cazul pacienților cu insuficiență cardiacă
  • Tratamentul timpuriu al durerii în piept poate salva vieți
  • Durerea cardiacă - de ce, când și cum apare?
  •