durere in zona fundului

05-07-2007
reparatie
Nu este medic/terapeut
reparatie
acu saptamana m-am chinuit sa ies treaba mare.apoi a aparut o durere mare in zona anus.
am dat cu musetel apoi am recurs la un unguent procto-glivenol, durerea m-a lasat dar inainte de a face treaba mare iese intai un lichid albicios cu urme de sange.
ce sa fac?
continui cu unguentul?
iau altceva?
ce pot sa am
cu respect
1 comentarii
0
05-07-2007, ora 00:00
dr_mitulescu
Identitate neconfirmată
dr_mitulescu
Este posibil fie sa fi avut un abces (o colectie de puroi asemanatoare furunculului) care s-a spart si s-a evacuat de la sine (dar, probabil, nu complet) sau sa fi aparut o tromboza hemoroidala (un cheag de sange pe marginea anusului), din cauza scaunului dificil.
In prima eventualitate evacuarea infectiei nu se poate face de regula complet, caz in care va apare o infectie cronica numita fistula perianala si care va necesita o interventie viitoare.
In cea de-a doua eventualitate vindecarea se poate obtine spontan si nu este necesara decat o igiena locala mai riguroasa, cu apa calduta si sapun.
Sunt deci cel putin doua posibilitati cu o evolutie naturala complet diferita.
Va sfatuim in consecinta sa consultati in orice caz un proctolog, care in urma consultului de specialitate poate stabili diagnosticul exact si va poate oferi solutia de tratament adecvata. Uneori neprezentarea in timp util la medic poate duce la consecinte neplacute datorita unor complicatii care pot surveni si care mai tarziu sunt destul de greu de manageriat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.