durere in talpa si glezna

18-01-2014
Manolache Robert
Nu este medic/terapeut
Manolache Robert
Robert Manolache ma numesc si daca se poate sa-mi puneti un diagnostic.Am dureri foarte mari in talpa la piciorul stang de aproximativ trei luni insa in ultimul timp ma doare si glezna.Au aparut la doua saptamani dupa o coborare pe munte fara pantofi sport pe o panta foare abrupta, mai mult pe calcaie. Durerile apar numai la mers si dimineata imi este foarte greu sa pun piciorul in pamant.Durerile in talpa sunt acute dimineata si se manifesta prin intepaturi la nivelul gleznei. Senzatia mea este ca mi se deplaseaza calcaiul spre inapoi concomitent cu formarea unui gol in talpa. Mentionez ca am 115 kg si 1, 85 m inaltime.Va multumesc anticipat !
2 comentarii
0
18-01-2014, ora 23:50
Terapeut Denis Chiurtu
Psihologie, Bucuresti
Terapeut Denis Chiurtu
Este posibil să fi lezat cartilajele câtorva articulaţii. Recomandarea mea este să luaţi o trimitere de la medicul de familie către ortopedie. Acolo veţi fi îndrumat către un anumit tip de investigaţii. Este posibil să vă imobilizeze piciorul pentru o perioadă. Oricum, dacă veniţi cu un diagnostic de acolo, vă ajutam să depaşiţi faza asta neplăcută cât mai repede posibil.
0
19-01-2014, ora 09:45
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cu mare probabilitate este vorba despre o leziune ligamentara sau tendinoasa (spring ligament, tibial posterior, aponevroza plantara etc etc), datorata atat celor 35-40 kg in exces, cat si efortului fabulos la care va supuneti membrul inferior (ascensiune montana).
Trebuie sa luati masuri urgente in privinta greutatii, alaturi de un examen clinic atent si competent al gleznei si al piciorului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: