durere in partea stanga spate

03-03-2010
anibas
Nu este medic/terapeut
anibas
Buna ziua. Am o mare rugaminte, daca ma poate ajuta cineva.
De cca 2 saptamani am o durere in spate pe partea stanga, durere care se prelungeste in fata sub san, in zona coastelor, Aceasta durere o simt tot timpul in spate, si in miscare, si in repaus, si cand satu in pat cu fata in sus..
Durere se duce spre omoplat si in zona cefei.
De asemena ma doare si in momentul in care tusesc. Nu am fost racita, m-am trezit pur si spimplu cu aceasta durere. Eu am o tuse de cca 10-15 ani, tuse care se zice ce este de natura alergica, adica tusesc sec mai tot timpul. La radiografiile facute in urma cu aprox 8 luni nu a iesit ninic in neregula.
Nu stiu ce sa fac, o fi oare de la PLAMIN aceasta durere?
Daca cineva poate sa-mi dea un raspuns, ii multumesc foarte mult.
2 comentarii
0
14-03-2010, ora 14:55
alinnna
Nu este medic/terapeut
alinnna
Buna,

zi eu ma confrunt cu o problema asemanatoare de vreo luna...deja ma exaspereaza. La mine durerea porneste de sub san si se duce circulat catre omoplat. Mi-am facut Rx de coloana si se pare ca am spondiloza T5-T8...medicul zice ca de la asta este durerea. Si mie imi etse teribil de frica de plamani, mai ales ca si eu am o tuse ciudata (la mn posibil de la tigari). la coloana e totul ok la tine?
0
26-03-2010, ora 23:10
uliana
Nu este medic/terapeut
uliana
Buna seara. Acum am descoperit aceste postari si ma grabesc sa va raspund : faceti-va NEAPARAT niste radiografii pulmonare care sa fie apoi vazute de niste pneumologi buni, intrucit durerile despre care vorbiti pot fi cauzate de pleurezie/inflamarea pleurei, cu alte cuvinte a membranelor care acopera plaminul, respectiv captusesc coastele pe interior; in punctele de inflamare cele doua pleure se lipesc si dor rau sau in faze mai avansate produc lichid/. Boala altminteri este banala si vindecabila cu antibiotic daca e descoperita in timp util. Uite insa ce-am patit eu in 1986, de n-am sa uit cite zile voi avea. In decembrie 85, am inceput sa simt niste dureri destul de ascutite pe coaste/dreapta/, radiind si in fata, si sub omoplat. Semne de raceala nu aveam, durerile treceau, reapareau, le-am neglijat, pe vremea aceea eram mare zmeoaica, nu era sa merg la doctor cu niste junghiuri intercostale, ziceam timpita de mine. Iaca asa am dus-o pina in martie 86, cind complet sufocata si cu o tuse seaca si dureroasa/parca inghitisem sticla pisata/ am ajuns in fine la doctor si diagnosticul a fost pleurezie apoasa, adica tot plaminul drep era invadat de apa. M-au internat imediat, a doua zi mi-au facut puncie de scoatere a lichidului/aproape 3 litri/, m-au pus sub antibiotice si au inceput investigatiile, deoarece lichidul scos nu era seros sau purulent, ci hemoragic. Eu internata eram la fostul spital Sahia, investigatiile de specialitate insa mi le-au facut cei de la Filaret: zeci de radiografii, bronhoscopii, noi si noi punctii/lichidul se refacea cam in trei zile in ciuda antibioticelor/, apoi a venit diagnosticul: cancer bronho-pleural. Acum e evident ca a fost o greseala de diagnostic, ca din asa ceva nu se poate scapa. Cert e ca am facut sapte serii de citostatice, mi-a cazut parul, mi s-au ros unghiile, sub efectul socului suferit si a spaimei mi-am scuipat toate maselele la modul propriu. Nu pot sa va descriu prin ce groaza am trecut, in fine, n-o lungesc, peste vreo 8 luni de zile lichidul nu s-a mai refacut, iar doctorii nici acum nu stiu de la ce naiba am facut apa si nici de la ce a trecut. Dupa povestea asta am ramas cu capacitate pulmonara scazuta si bronsita cronica, n-am mai putut sa joc tenis sau sa inot, a trebuit sa-mi remodelez intreaga existenta. Prin urmare, nu neglijati si mergeti la pneumologie, ca un ochi avizat sa decida in timp util ce aveti de facut. Bafta si sanatate, ascultati-mi sfatul!!!!! Astept vesti de la voi!!!!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.