durere in partea dreapta a capului in zona cervicala

30-09-2009
hobitts
Nu este medic/terapeut
hobitts
In urma cu un an de zile mi-a aparut brusc, fara sa acuz lovituri la cap, o durere in spatele capului in zona cervicala in partea dreapta. Durerea a fost urmata de o stare de slabiciune a corpului, a picioarelor in special, ca si cind cineva mi-ar fi taiat picioarele, ameteli, stari de voma desi nu vomam.Am facut radiografii craniene si la rezultat mi s-a zis ca am facut o sinuzita mare.Am urmat prescriptia medicului si nimic, tot aceeasi stare.Am fost din nou la medic, mi s- zis ca durerea ar proveni de la pozitia in care muncesc si mi s-a dat trimitere la neurologie.Dupa examenul neurologului mi s-a zis ca totul este ok si ca durerea ar fi de la un fir de par care ar fi atins un nerv..Dupa un timp durerile au scazut din intensitate si mai apareu razlet.Acum 3 saptamini durerea a reaparut si este permanent.Durerea este mai accentuata cind sunt transpirat la par.Colac peste pupaza ma trezesc si cu o durere in gat.Ma gindesc la amigdalite dar nu am avut niciodata probleme cu amigdalitele.La consult medicul mi-a zis ca am facut o iritatie in git(iritatie de la ce nu s-a precizat).Durerea din git o am la inghitire si se intinde de-a lungul maxilarului pina in timple unde o simt ca o intepatura de ac.M-am gindit la aciditate, la sucul gastric care sa fi iritat esofagul(mentionez ca am si o gastrita ulceroasa si am tot timpul aciditate).Durerea din git nu l-a preocupat pe medic, l-a preocupat durerea de la cap pentru care mi-a dat pentru 10 zile un analgezic si un relaxant muscular(a concuzionat ca durerea ar veni de la muschi cefei care s-ar fi inflamat datorita pozitiei de munca).Mai nou imi simt urechile infundate si capul ca si cum ar fi umflat si aceeasi stare ca si cum cineva ti-ar fi taiat picioarele si ai fi lipsit de putere(o moleseala unde se termina gambele).
Daca cineva a intimpinat asemenea simptome sau poate sa-mi dea un sfat.Multumesc mult.
12 comentarii
0
09-10-2011, ora 11:22
danielcj
Nu este medic/terapeut
danielcj
Buna hobbits,

Am dat peste post-ul tau cautand pe net daca cineva mai are durerea cervicala in partea dreapta. Mie mi-a aparut de doua zile, iar simptomele noastre parca sunt trase la indigo.
La mine a inceput totul cu o sinuzita destul de serioasa, pentru care m-am tratat cu antibiotic 7 zile. Lucrurile au fost in regula pana in momentul in care, exact ca tine, am facut o infectie, inflamatie in gat. Cand inghiteam, ma dureau inclusiv urechile. Pentru asta in prezent iau antibiotic (cred ca sunt la a 4-a zi).
Iar de doua zile, durerea de care zici tu. O data la cateva minute simt o durere in partea dreapta cervicala, chiar in spatele capului. Stiu ca post-ul tau e mai vechi, insa m-ar ajuta mult daca mi-ai spune cum ti s-a rezolvat problema.

Multumesc mult,
Daniel.
0
09-10-2011, ora 16:16
tema
Nu este medic/terapeut
tema
danielcj, pentru sinuzita ai facut un exudat cu antibiograma?
Doar la antibiograma iti iese la ce antibiotic este sensibila bacteria, altfel risti sa faci tratament degeaba.
Deasemenea, daca ai cumva streptococ beta hemolitic - tratamentul nu se intrerupe timp de 10 zile, doar cu 7 zile nu ai facut nimic, ba chiar bacteria poate a devenit rezistenta la antibioticul folosit.
Pentru infectia din gat trebuia sa faci exudat faringian cu antibiograma - aici in general apare infectia cu streptococ beta hemolitic.
Daca nu ai facut antibiograma...poate nu este eficient antibioticul si bacteria este rezistenta la el.
Unele antibiotice pot da dureri de cap...ar trebui sa te vada un medic ORL ca sa vada daca nu faci ceva complicatii - daca te doare asa tare capul. Poate trebuie schimbat antibioticul.
Poate ti-a crescut tensiunea - de la medicamente sau de la infectie. Ar trebui sa iti ia cineva tensiunea. mergi la urgenta.
Daca nu iti trece infectia din gat dupa tratamentul de acum, asteapta sa treaca 10 zile si fa-ti un exudat faringian si nazal cu antibiograma.
Inainte de recoltare, pe care trebuie sa o faci dimineata, nu te speli in nas si in gura si nu bei apa - si sa fi trecut 10 zile de la ultima pastila de antibiotic, altfel iti poate iesi rezultatul fals negativ.
0
10-10-2011, ora 00:32
danielcj
Nu este medic/terapeut
danielcj
Multumesc pentru raspunsul prompt.
Nu am facut exudat nici pentru sinuzita, nici pentru gat. Aceste doua probleme au aparut la o luna diferenta. Sinuzita a fost tratata acum o luna cu Augmentin, iar acum pentru gat ma tratez cu claritromicina.
Dupa tratamentul sinuzitei am fost la un control ORL si mi-au confirmat ca sunt ok din punctul ala de vedere. Infectia in gat o am de cateva zile si am facut febra serioasa inainte sa incep tratamentul cu antibiotic (39.5C). Acum sunt mai bine, nu ma mai doare gatul cand inghit, insa durerea apare asa la cateva secunde cateodata, alta data la cateva minute. E ca o intepatura care tine 2 secunde apoi ma lasa. S-ar putea sa fie de la antibiotic? E suficient tratamentul cu Claritromicina 4 zile sau ar trebui sa continui in conditiile in care nu mai am temperatura si nu ma mai doare gatul.
0
10-10-2011, ora 13:13
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Problema este ca nu stii sigur daca este ceva viral sau bacterian, deoarece nu ti-ai facut exudatul.
Daca este viral, iei antibioticul degeaba si chiar poate sa iti faca mult rau, dezvoltand in corp bacterii rezistente.
Daca este bacterian...nu faci nimic cu 4 zile deoarece in gat se face infectie cu streptococul beta hemolitic, iar de acesta nu scapi cu tratament sub 10 zile.
Nu te sfatuiesc sa iei claritromicina 10 zile deoarece nu stii daca ai streptococ si nici daca este sensibil la acest antibiotic si deasemenea poate sa iti afecteze flora intestinala si sa faci colita pseudomembranoasa... chiar cu sange - caz in care, daca din nefericire ti se va intampla candva, sa te adresezi medicului.
Asta iti spun ca sa stii pe viitor.
Nu cumva sa iei pastile antidiareice daca in timpul unui tratament cu antibiotice apare diareea, ci sa mergi la doctor, eventual la urgenta, sa iti spuna ce sa faci. - si spui ca faceai tratament antibiotic
Acuma, daca spui ca aproape ti-a trecut...lasa asa cum ti-a spus medicul. Poate este ceva viral si oricum nu conteaza.
Asteapta sa treaca cel putin 10 -12 zile si daca tot mai simti jena in gat sau ai nasul infundat si eventual curge, ar fi bine sa faci exudat nazal si faringian cu antibiograma.
Poti sa faci doar unul dintre ele, in functie de unde simti ceva.
Totusi, este posibil ca problema sa vina tot din nas, mucozitatile sa curga prin nazofaringe - adica prin spatele nasului si asa sa irite faringele si sa te doara gatul.
Daca simti ca iti tot vin mucozitati in gat, inseamna ca este de la nas.
Spui ca la control ti-a zis doctorul ca nu ai nimic! Ciudat, bacteriile nu se vad cu ochiul liber... si tinand cont si de asa zisul tratament de 4 zile pentru streptococ.Poate totusi s-a gandit sa iti dea ceva preventiv ca sa nu faci complicatii...ar fi o varianta, dar daca este un streptococ - sigur nu trece asa.
Vezi si tu cum te simti dupa10 zile, dar altadata ar trebui ca - intai sa iti faci un exudat nazal sau faringian cu antibiograma si apoi sa incepi un tratament antibiotic. Iar daca antibioticul luat nu se afla pe antibiograma, mergi la medic sa ii arati antibiograma si sa iti spuna ce si cat sa iei.
Daca nu ai facuta antibiograma, risti sa te tratezi cu ceva la care bacteria este rezistenta
Deasemenea, sa respecti regulile pe care ti le-am scris mai sus - cum sa te pregatesti inainte de a face exudate.
Si inca ceva ce trebuie sa stii si de ce insist sa aflii exact daca ai ceva in nas si in gat :
- daca ai streptococ beta hemolitic sau stafilococ in nas (desi se numeste pompos - sinuzita), sau streptococ beta hemolitic in gat si tratamentul nu este eficient, infectia se cronicizeaza dupa un timp, ca mai lupta si corpul si mai se atenueaza simptomele.
Dar, o infectie din asta cronica, duce in timp la afectarea articulatiilor si asa apare reumatismul.
Bacteriile emit in corp niste toxine care irita si inflameaza articulatiile si apar dureri mari.
De aceea este bine sa stii ca, daca ai dureri de articulatii.nu te duci sa faci bai si proceduri...pentru reumatism, ci sa cauti bacteriile astea - ca nu pot fi in multe locuri.
Le gasesti in nas, gat sau urina. Faci exudate sau urocultura cu antibiograma, te tratezi si scapi.
0
10-10-2011, ora 13:32
danielcj
Nu este medic/terapeut
danielcj
Multumesc mult inca o data. O sa astept 10-12 zile dupa ce termin tratamentul si o sa fac un exudat cu antibiograma.
0
10-10-2011, ora 15:50
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Ok, dar sa faci si exudat nazal. Nu cred ca a trecut infectia acolo cu 7 zile de tratament.
In nas poate sa fie streptococ beta hemolitic sau stafilococ auriu.
Vezi ca astea se fac si in urina. Daca simti ca nu urinezi cum trebuie sau o jena la urinat, ar fi bine sa iti faci o urocultura cu antibiograma.
Sa nu iei nici un antibiotic fara sa ai antibiograma, ca bacteria poate fi rezistenta.
Ai grija ca multe tratamente antibiotice pot duce la infectii fungice adica se creaza un mediu prielnic pentru dezvoltarea ciupercilor.
Pentru a evita asta, cam cu 2 ore inainte sau 2 ore dupa ce ai luat antibioticul ( ca sa nu anihileze efectul antibioticului), sa mananci iaurt sau chefir - gol, nu cu paine sau altceva - dar citeste si tu eticheta sa nu aiba tot felul de adaosuri prin ele. Sa fie cat mai simple.
Iar pentru gat, cand te doare, mai bine ai lua ceva de supt mai intai, poate nu este nevoie sa apelezi din prima la antibiotice. Daca vezi puncte de puroi in gat sau faci antibiograma si apoi iei ceva - pastile de supt sau antibiotice.
Eu prefer tantum verde sau trachisept pentru supt + un antiinflamator ca ibuprofenul - si mai lupta si corpul daca te vitaminizezi cu ceva portocale, mandarine, kiwi, mere, morcovi. Astea cresc imunitatea prin aport de vitamina C si flavonoide.
Intreaba despre acestea la medic
0
14-10-2011, ora 08:08
danielcj
Nu este medic/terapeut
danielcj
Dupa doar 2 zile de la terminarea tratamentului cu antibiotic, durerea in gat a revenit. O sa merg azi la medic sa vedem ce zice, insa din cate am inteles exudatul nu e o optiune acum pana nu trec 10 zile (la laborator mi-au spus 7). Sper doar sa nu imi revina si febra. Oare pot sa tin lucrurile sub control cu antiinflamator + tantum verde, fara sa iau antibiotic? Va tin la curent.
Multumesc.
0
16-10-2011, ora 12:34
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Mai devreme de 10 zile nu iti iese rezultatul corect. Poate iesi fals negativ.
Daca ti-a mers bine cu tantum verde poti sa il iei in continuare dar ar fi bine ca sa nu il mai iei cu 2 zile inainte de exudat - sa nu influenteze rezultatul.
Cu antiinflamatorul ar fi de ajuns, pana iti faci analiza. Intreaba medicul orl sau la farmacie.
Sa ceri antibiograma, nu uita, ca sa stii cu ce sa te tratezi. Daca nu iese nimic in gat, inseamna ca este din nas si mucozitatile irita faringele.
Daca iese streptococ, nu trebuie sa intrerupi antibioticul timp de 10 zile, ca nu trece. Si sa il iei la ore fixe, orice intarziere chiar de 15 minute, poate face bacteria sa devina rezistenta la antibioticul luat.
0
28-10-2011, ora 13:51
danielcj
Nu este medic/terapeut
danielcj
Dupa inca o tura de antibiotic cu clindamicina (5 zile de data asta) si un exudat facut mult prea devreme (rezultat negativ), a trecut o saptamana de la ultima pastila de antibiotic, a inceput iar sa ma doara gatul de 2 zile.
Azi o sa merg iar la medic, insa ce ma ingrijoreaza e faptul ca am inceput sa scuip sange, destul de serios de azi dimineata.
0
28-10-2011, ora 20:19
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Un doctor ti-a dat sa iei clindamicina 5 zile? Mergi la urgenta sa te consulte un doctor ORL. Poate ai altceva.
0
03-11-2011, ora 14:22
danielcj
Nu este medic/terapeut
danielcj
Da, un doctor mi-a dat clindamicina 5 zile. Un specialist ORL chiar.
Am facut un alt exudat luni (acum chiar au trecut 10 zile de la ultima tura de antibiotice). Nu am mancat, nici nu m-am spalat pe dinti. A iesit negativ. Si cel nazal, si cel din gat, dar gatul tot ma doare, destul de tare.
Iau antiinflamator ca sa pot manca linistit, cand inghit, ma doare inclusiv urechea.
Am fost la doctor ieri din nou si am primit biorinil, spray nazal: 2 pufuri de 3 ori pe zi.
Din cate am inteles, nasul imi tot irita gatul, ceea ce mi s-a spus si pe acest forum de prima data, nu dupa 5 vizite la 2 medici.
Sincer, doctorul pe care l-am vizitat ieri mi-a parut cam dezorientat. E suficient sa folosesc doar spray-ul asta in conditiile in care pe mine ma doare gatul tare? (amigdala stanga de data asta, data trecuta a fost dreapta cand am primit antibiotic).
Multumesc de raspunsuri.
0
03-11-2011, ora 19:17
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Este cumva posibil sa ai reflux gastric? Simti dupa ce mananci ca iti mai vine inapoi mancarea uneori?
Deasemenea, daca infectia s-a instalat in sinusurile frontale, este posibil sa nu o depistezi la analiza nazala. Mucozitatile se scurg prin faringe sau chiar se blocheaza acolo.
La un momemt dat, probabil ca vei face temperatura si ti se va da alt tratament sper, corect.
Alta posibilitate este ca de la sinuzita sa se fi facut o infectie la urechea medie. Faringele comunica cu urechea prin trompele lui Eustache si de aceea sa te doara atat gatul cat si urechea - acum. Poate chiar nu mai este nimic la sinusuri - daca respiri bine si sa fie acum...la ureche. Se intampla!
Daca ai luat ceva pastile de supt inainte chiar cu 2 zile, este posibil sa fie rezultatul fals negativ la exudatul faringian. deoarece pastilele sunt dezinfectante.
La analiza ai cerut sa se faca si antibiograma? Doar asa se face o cultura si se vede exact ce bacterie patogena creste acolo. Daca doar s-a uita la microscop.Nu ai ce sa faci decat sa astepti.
In ureche ai ceva secretii? Daca se accentueaza durerea mergi...la ORL. secretiile din ureche tot in faringe se dreneaza.
La tine in oras nu este un spital de boli infectioase? Acolo sunt mai experimentati si stiu ce tratament functioneaza mai bine. Cauta macar sa fie o clinica de infectioase in spital si mergi in urgenta. Mai afli o parere
Ai cumva carii la masele pe partea unde te doare gatul? Daca te doare si urechea, este posibil sa fie de aici.
Asa intepaturi poti simti si de la o carie, iar acestea avanseaza incet si poti avea asa dureri mult timp, fara sa stii de unde provin. Uita-te cu atentie. Poate este maseaua de minte.
Mananca si tu portocale, mandarine, mere, morcovi, ca sa iti mai cresti imunitatea si mai lupta si corpul.
Cu spray-ul sa nu te dai mult timp ca poti face obisnuinta, adica sa nu mai poti respira bine fara el. Nu te dai mai mult de 5 zile, este valabil in general. Daca nu se amelioreaza in acest timp inseamna ca nu este bun pentru ce ai tu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.