durere groaznica de umar

26-03-2011
claudia v
Nu este medic/terapeut
claudia v
Am 42 de ani. In 2003 a debutat o durere de umar stang, care a durat 3 saptamani. Mi s-a prescris tratament antiinflamator si fizioterapie. Durerea era groaznica noaptea, nu puteam sa stau in pat, intrucat durerea se agrava si umblam toata noaptea. Nu am facut anterior nici un efort deosebit ca sa justifice ruptura de os sau muschi. Durerea nu a incetat in timpul tratamentului, cred ca a trecut de la sine. In decembrie 2006 a inceput o noua criza, care a durat 5 luni. Am facut tot ce mi s-a spus: acupunctura, fizioterapie, tratament antiinflamator, infiltratii cred ca 4 sau 5 cu diprofos in articulatie, reflexoterapie. Mi s-a prescris si tratament pentru somn: diazepam, myolastan, alprazolam, etc. Degeaba luam somnifere, pentru ca durerea nu ma lasa sa dorm noaptea. Era groaznic! O durere care ma seca pur si simplu si nu ma lasa nici sa stau in pat. In mai 2007 durerea a incetat cand m-am internat in Clinica Grand-Eforie Nord. Acum, pe 5 martie 2011 a inceput din nou criza. Nu stiu ce sa mai fac. Diagnosticul pus de doctori este PSH stang, dar am inceput sa ma gandesc la boli autoimune din cauza durerii foarte mari, care nu pare sa fie un reumatism. A, si intre timp, am avut cateva episoade de alergie severa, care si aceea mi se pare suspecta. Multumesc si ganduri bune celor care sufera!
7 comentarii
0
27-03-2011, ora 00:49
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Orice afectiune este posibila, insa o poliartrita este total nespecifica doar la nivelul unui singur umar...
Mai curand este vorba despre o patologie specifica Chirurgiei Umarului (de tip ruptura a coafei rotatorilor, instabilitate etc), si care a fost agravata catastrofal de infiltratiile cortizonice practicate. Este la fel de posibila si o necroza a capului humeral datorata infiltratiilor practicate.
Trebuie sa contactati un specialist in artroscopia umarului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
27-03-2011, ora 19:03
-katy
Nu este medic/terapeut
-katy
eu am aceiasi durere, stiu ce anseamna, eu locuesc an madrid, ma diagnosticat cu ARTROZA, fac tratament dar cam fara rezultat, sufar din 2001, iau relaxante, diazepam, myolastan, anti, dar degeaba, astept sa ajung an tara sa fac infiltratii, doar cu astea mia trecut an 2001, trebuie sa ne tratam pentru artroza, un gand bun si sa, treaca durerea ca este grea
0
27-03-2011, ora 19:39
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Trebuie sa intelegeti ca nu s-a inventat nicaieri in lume un tratament eficace pentru artroza.
Artroza reprezinta distrugerea articulatiei (degenerarea cartilajului), iar singura solutie viabila este inlocuirea articulatiei printr-o proteza interna.
Din fericire aceasta operatie nu este nici imperativa si nici urgenta, putand fi amanata 10-20-30 de ani.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
27-03-2011, ora 19:51
-katy
Nu este medic/terapeut
-katy
Stiu aveti dreptate an totalitate, dar traim cu speranta ca putin din durere se diminuiaza, eu sunt cu degetele aproape paralizate, toate oasele ma dor, dar trebuie sa muncesc, sunt vaduva, nu am alta solutie, am 59 de ani si muncesc de dimineata pana seara, umerii ma dor de la sters geamuri, dv aveti dreptate ca articulatiile sau modificat, nu avem scapare de aceasta boala, numita artroza, dar ce sa facem? cu mult respect dl doctor, un salut din madrid
0
27-03-2011, ora 19:54
-katy
Nu este medic/terapeut
-katy
DL Doctor eu am luat foarte mult cartilaj de rechin, credeti ca este bun? Va multumesc anticipat
0
27-03-2011, ora 19:55
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna zua!
Va inteleg perfect, insa trebuie si D-voastra sa intelegeti ca organimsul uman este foarte aproape de un autovehicul: exista o uzura mecanica a "pieselor" (articulatiile), dintre care unele se pot inlocui cu proteze interne, insa altele nu se pot inlocui.
In absolut toate situatiile se impune reducerea drastica a nivelului efortului fizic, ca o prima conditie in ameliorarea suferintei.
Nu puteti ameliora suferinta provocata de efortul fizic excesiv prin medicamente sau infiltratii, care pot avea efecte secundare dezastruoase.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
23-06-2011, ora 22:11
istocescu
Nu este medic/terapeut
istocescu
Buna seara!
Imi puteti spune si mie ce inseamna diagnosticul urmator: "Mod.incipiente de PSH stang. Reactie de osteocondensare la insertia muschiului supraspinos"? Problema este ca exista dureri foarte mari ale umarului stang, dureri care face imposibila, uneori, ridicarea membrului superior stang etc.. A fost facut tratament cu XEFO injectabil, intr-o prima etapa (martie 2011), 10 zile, plus aplicatie antiinflamator gen unguent, local. Acum s-a inceput a doua serie de XEFO, 10 zile + aplicatie locala a unui unguent antiinflamator / antireumatic. Ce se mai poate face pentru diminuarea durerilor? Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Umărul blocat sau înțepenit
  •