durere glob ocular drept

05-01-2014
mihaelaandreea
Nu este medic/terapeut
mihaelaandreea
buna ziua,

de 3 zile am o problema la ochiul drept, mai exact ma doare ochiul(globul ocular) sau pupila si irisul mai ales cand apas pe el si uneori cand inchid si deschid ochiul.durerea uneori iradiaza perpendicular si in sus la spranceana si in cap -ca sa zic asa.am 27 de ani, nu am probeleme cu ochii si lucrez foarte mult pe PC.momentan medicul oftalmolog din zona mea este la cabinet abia vinera viitoare.ce as putea face pana atunci?

Multumesc anticipat!!
3 comentarii
0
05-01-2014, ora 11:05
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Trebuie sa faceti un consult oftalmologic complet, inclusiv determinarea refractiei oculare dupa cicloplegie, pentru a elucida cauza durerii oculare. Sa faceti si un consult ORL, poate fi vorba si de o sinuzita loclizata in vecinatatea ochiului drept. Daca aveti probleme cu dantura faceti si un consult stomatologic. Pana ajungeti la medic, puteti lua ca simptomatic, un antiinflamator nesteroidian ( de exemplu, Nurofen-3 tb pe zi sau daca durerea este puternica, mai degraba Ketonal Duo-2 cps pe zi sau Ketorol-3 tb pe zi, dupa masa, maxim 5 zile ; daca aveti probleme cu stomacul, luati si 1cps de Omez 20 mg, seara). Puteti apela si la un remediu homeopat, Bryonia9 CH -3 granule de 3 ori pe zi, inainte de masa, cu 30 minute, sublingual, 7 zile. Faceti pauze cand lucrati la PC.Numai bine
0
05-01-2014, ora 11:15
Terapeut Denis Chiurtu
Psihologie, Bucuresti
Terapeut Denis Chiurtu
Bună Andreea, este dificil de a pune un diagnostic şi de a trata o afecţiune oculară fără o consultaţie de specialitate. Elina are dreptate. Mai poate fi o leziune de cornee, un început de infecţie, o tensiune mărită intraoculară, sinuzită, migrene sau altele. Avem nevoie de mai multe detalii: când apar durerile, cât durează, dacă aveţi migrene sau alte afecţiuni -cum ar fi disfuncţii renale. Până faceţi un consult de specialitate, vă recomand de la farmacie picături de ochi cu antibiotic şi infuzie de Coada calului -4 linguri de plantă la un litru de apă, pe zi. Vă rugăm să ne ţineţi la curent.
0
05-01-2014, ora 13:38
mihaelaandreea
Nu este medic/terapeut
mihaelaandreea
Buna ziua,

Va multumesc foarte mult ptr raspuns amandurora!!In primul rand vreau sa va spun ca durerile sunt suportabile si nu este necesar sa iau nici un antiinflamator, probleme cu dantura nu am deoarece tocmai ce am terminat un tratament stomatologic si nici disfunctii renale, migrene nu am poate doar uneori usoare dureri de cap, dar care trec fara nici o pastila sau uneori mai iau un parasinus.durerea ochiului este constanta, ma doare cand inchid ochiul dupa ce mai mult timp il am deschis, ma doare cand apas pe ochi, durerea dureaza atata timp cat apas pe ochi, cand nu mai apas inceteaza, si iar apare cand inchid ochiul, dupa ce l-am inchis nu ma mai doare.intradevar acum simt o usoara durere de cap.

Cum as putea face infuzia?sa o beau ?sa ma spal pe ochi ?sau sa fac inhalatii ?
Ce picaturi de ochi cu antibiotic sa folosesc?

O zi buna, va doresc !!
Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.