durere genunchi dupa efort

14-10-2010
Dan U
Nu este medic/terapeut
Dan U
Buna seara,

Am 25 ani, 1.85m, 85 kg si joc fotbal de doua ori pe saptamana de 3 ani. Acum aproximativ o luna, dupa o iesire la fotbal in care nu s-a intamplat absolut nimic neobisnuit (lovituri / cazaturi) am inceput sa simt dureri la genunchiul drept. Durerea am inceput sa o simt abia in timpul noptii, nu in timpul jocului si numai cand flexam piciorul. Dimineata am observat o mica umflatura moale sub rotula orientata putin in dreapta. Nu i-am dat prea mare atentie si in doua zile umflatura s-a dus, durerea nu se resimtea poate doar o mica jena sub rotula in partea din fata, la capatul tibiei. Peste cateva zile, iar la fotbal, la incalzire se simtea o mica jena petru cateva mintute dupa care jucam doua ore fara sa simt absolut nimic.bineinteles a doua zi dimieata, povestea se repeta, cu mentiunea ca durerea era mult mai mica decat prima data.si iar se desumfla.iar trecea.si tot asa a trecut o luna de zile.povestea se repeta.
Stiu ca un consult este esential si numai asa pot avea parte de un diagnostic corect, insa as vrea si o parere din partea Dvs.
Ce credeti ca ar putea fi ? Credeti ca o perioada mai lunga de timp in care sa intrerup activitatea sportiva poate fi o solutie?
Mentionez inca o data ca dupa incalzire nu mai simt absolut nici o durere in timpul jocului, destul de activ de altfel.


Va multumesc anticipat pentru raspuns.
4 comentarii
0
14-10-2010, ora 21:24
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Poate fi o leziune de menisc, de ligamente sau de cartilaj, poate fi o sinovita reactiva, sai alte zeci, poate sute de diagnostice diferite.
Fireste ca intreuperea sportului ar fi salutara, mai ales a unui sport extrem de agresiv pentru genunchi, cum este foot-ball-ul.
In rest, cred ca ar fi utila o consultatie la un specialist in artroscopia genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
14-10-2010, ora 22:12
Dan U
Nu este medic/terapeut
Dan U
Va multumesc pentru raspuns.

Aveti vreo recomandare cu privire la durata intreruperii sportului? Eu personal m-am gandit la o luna si dupa sa vad ce se mai intampla. Reluare alergari usoare etc.
0
14-10-2010, ora 22:18
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Necunoscand originea suferintei, imi este absolut imposibil sa ma pronunt.
Practic cea mai importanta problema este cea a unei leziuni cartilaginoase, care poate determina sechele importante, si care necesita repaus sportiv de luni, chiar ani.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
07-05-2021, ora 22:19
Alex..
Nu este medic/terapeut
Alex..
Salut!Cum ai rezolvat cu genunchiul?Am și eu aceeași problema.Mulțumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.