durere genunchi

21-11-2015
Andrei 93
Nu este medic/terapeut
Andrei 93
Bună ziua în urma cu aproximativ 7 ani de zile am avut un accident cu morun. În urma căzături m-am lovit la genunchi foarte puternic, nu era rupt deoarece puteam sa merg dat în aproximat 2 zile genunchiul mi s-a umflat foarte tare şi nu mai puteam sa merg. Am fost la un medic care a constatat ca aveam sânge acumulat la genunchi. Mi-a scos sângele în ziua respectiva apoi am avut piciorul în ghips după care m-am dus o-ar sa îmi mai scoată sânge. Èšin sa menţionez ca toată procedura de scos sânge a fost ' pe viu' cu siringa. Durerea a fost îngrozitoare, iar din cauza ăsta nu m-am mai dus la medic. Atunci doamna doctor mi-a spus ca mai trebuie scos sângele pt ca altfel poate ajunge la inima şi apoi la deces. Au trecut 7 ani, eu nu m-am mai dus la medic dacă stau prea mult în picioare şi fac efort fizic mă doare si este umflat in permanenta, cu siguranţă e sânge acumulat. Dar de 1 saptaman aproximativ s-a umflat şi mai tare iar locul respectiv se vede ca o vânătaie, mă gândesc ca se sânge acumulat. Dar...ce se poate face pentru ca încă o intervenţie ' pe viu' nu am curaj sa mai fac. Chiar se poate ajunge la deces din aceasta cauza? Mulţumesc !
6 comentarii
0
23-11-2015, ora 20:39
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Nu poate fi vorba despre """""sange acumulat""" la 7 ani de la traumatism.
Mai curand este vorba despre distrugerea cartilajului articular (artroza), cauzata de supra-solicitarea mecanica a acestuia.
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai esentialul: sex, varsta, greutate/inaltime, status ocupational si sporturi practicate, antecedente traumatice sau de alta natura etc.
Asteptam detalii relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
24-11-2015, ora 17:38
Andrei 93
Nu este medic/terapeut
Andrei 93
Bună ziua, în primul rand va mulţumesc ca mi-aţi răspuns. Nu am practicat nici un sport, am 26 de ani, 1.82 sunt băiat. Spun ca este sânge acumulat deoarece atunci după accident acolo mi s-a acumulat sânge, la spital medicul mi-a scos aproximativ 150ml sânge de culoare neagra. Acum este exact aceeaşi reacţie mi s-a umflat foarte tare se vede ca o vânătaie iar dacă apăs se simte ca un lichid în interior este foarte moale. Iar după ce prima.oara mi-a scos 150 de " sange" sau lichid, nu ştiu din punct de vedere medical ce era am stat o luna ju.atate cu piciorul în ghips după care din nou mi-a scos de acolo sânge urma sa mai merg a 3a oara după câteva luni dar nu am mai avut curaj pt ca durerea pe viu pe care am simţit-o M-a traumatizat. La momentul respectiv medicul mi-a zis ca as putea sa încerc soluţia cu varza pt a absoarbe sângele dar este mult mai dureroasa decât extragerea lui pe viu cu siringa. Va mulţumesc. Aştept răspunsul dumneavoastră cu nerăbdare.
0
24-11-2015, ora 17:43
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Va rog sa ma scuzati, dar tot nu am reusit sa inteleg:
- ce greutate aveti;
- daca ati suferit vreun traumatism articular in ultimele saptamani;
- daca aveti antecedente hematologice: hemofilie, coagulopatii etc;
- ce eforturi profesionale/domestice/sportive practicati.
Asteptam detalii relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
25-11-2015, ora 01:29
Andrei 93
Nu este medic/terapeut
Andrei 93
85kg; îmi cer scuze, singurul efort a fost în urma cu 3 luni am lucrat la un depozit unde rdocam diverse lucruri grele şi stăteam în picioare aproximativ 8-10 ore. Iar acu. Locul de munca pe care îl am este la fel de stat în picioare aproximativ 10 ore. Nu am suferit traumatisme articulare în ultimul timp. Nu am nici un fel de antecedente hematologice. Cam ăsta ar fi, după Cum V-am spus ultima.oara la medic am fost acum 7 în legătură cu această problemă. Iar acum doar mă doare şi s-a umflat, când amdureri puternice la picior mă doare şi capul şi ameţesc foarte tare.
0
25-11-2015, ora 09:40
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Probabil ca articulatia a intrat intr-un proces de distrugere (artroza), cauzat de kilogramele in exces si de efortul exagerat.
In acest caz, solutia este evidenta: trebuie sa reduceti drastic solicitarea articulatiei (stat in picioare, mers pe jos).
O evaluare la specialistul in artroscopia genunchiului ar fi utila.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
25-11-2015, ora 23:52
Andrei 93
Nu este medic/terapeut
Andrei 93
Am de gând sa merg la medic dar este foarte bine ca mi-aţi spus la ce specialist 0t ca nu ştiam. Va mulţumesc mult pentru sfaturi şi ajutor. În caz de vreo nelămurire revin. Mulţumesc !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.