durere genunchi

28-01-2011
florinacio
Nu este medic/terapeut
florinacio
buna seara, am o durere la genunchiul drept di luna februarie anul trecut.alerg si fac antrenamente la o sala de forta.in februarie muncind dupa sala in constructii, mi sa umflat tare in spatele genunchiului aproape ca si gamba.am facut repaus pana acum o saptamana cu sportul dar tot ma durea si parca pocneste uneori ceva in genunchi.acum o saptamana am mers la sala si m-am intalnit cu medicul de acolo si mi-a recomandat sa incerc cu o jumatate de aspirina si un unguent pe genunchi.am luat in fiecare seara si acum nu mai simt durerea.oare sa incerc peste o saptamana sa alerg usor, protejand genunchiul cu o fasa elastica?sau sa mai astept.multumesc anticipat
4 comentarii
0
28-01-2011, ora 23:45
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Simptomele descrise de D-voastra sunt tipice suprasolicitarii de tip profesional sau sportiv, dar si unei degradari a articulatiei (gonartroza).
Este evident ca primul reflex este scaderea solicitarii fizice, dar conteaza si greutatea, si antecedentele traumatice, inflamatorii, metabolice.
Daca simptomele persista, daca apar instabilitati, blocaje articulare sau pru si simplu marirea volumului articular, ar fi util un consult clinic la ortoped.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
29-01-2011, ora 09:33
florinacio
Nu este medic/terapeut
florinacio
va multumesc mult, am sa incerc sa il fortez putin peste vreo doua saptamani si daca voi avea probleme voi consulta un medic, multumesc!
0
01-02-2011, ora 21:58
s_d_m
Nu este medic/terapeut
s_d_m
buna ziua,

am nevoie de sfatul dumneavoastra, mai exact:
am 30 de ani, 1, 8 m si 69 kg inca din copilarie pana pe la 27 de ani am tot cochetat cu sportul mai mult sau mai putin, dar cei drept de o perioada nu prea am mai facut miscare...
insa cand practic un sport de weekend exemplu baschet, fotbal sau cand stau mult in picioare, urc sau cobor trepte am dureri de genunchi cumplite in partile laterale ale ambilor genunchi...daca efortul este mai de lunga durta sau mai intens, se umfla partea din spate a genunchiului care trece dupa o noapte de somn sau nu repaus indelungat.

voi merge in curand la medicul de familie si voi cere trimitere la un medic ortoped pentru o consultatie, radiografie etc.
dar ma intereseaza foarte mult si parerea dvs. cat de grav ar putea fi? de cutit de recuperare?

asigurandu-va de tot respectul meu astept cu interes raspunsul dvs.

cu stima!
0
02-02-2011, ora 01:48
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Este absolut imposibil de emis vreo ipoteza diagnostica: poate fi o leziune meniscala, una ligamentara sau cartilaginoasa, sau poate fi pur si simplu o suprasolicitare articulara, datorata sporturilor mentionate, de altfel extrem de agresive cu genunchii.
Incercati sa evitati acest gen de sporturi o perioada de timp si, daca simptomele dispar, ati gasit raspunsul.
In caz contrar, incercati un consult la specialistul in artroscopia genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.