durere fund copil 4 ani

04-01-2011
iulias77
Nu este medic/terapeut
iulias77
buna ziua,
as avea si eu nevoie de un sfat
am o fetita de 4 ani careia i s-a depistat lamblia in scaun. am facut tratament cu zentel, dar la a doua reexeminare i s-a descoperit din nou. acum am inceput tratamentul cu giardinophyt. ceea ce ma deranjeaza mai tare este faptul ca face foarte greu caca, de exemplu acum nu a facut de doua zile, - pana acum i-am dat debridat dar nu as vrea sa ii dau toata viata - si uneori se plange de dureri in fundic. mi-e frica de aceste dureri, dar nu as vrea sa-i fac colonoscopie la aceasta varsta.
aceste dureri pot fi datorate infectiei cu lamblia sau nu? ce as putea face sa-i reglez scaunul? exista alte metode de investigatie in afara de colonoscopie - adica in afara de a-i se baga ceva in fundulet?
multumesc
2 comentarii
0
04-01-2011, ora 11:10
Cristina_eu
Nu este medic/terapeut
Cristina_eu
Sunt si eu mamica unui baietel de aproape 6 ani, care a avut probleme cu giardia (lamblia) de mai multe ori. Nu va faceti probleme, constipatia poate fi cauzata de acesti paraziti si problema se va rezolva dupa indepartarea lor. Desi giardioza poate determina mai degraba diaree, balonari, greturi, decat constipatie, la unii copii se manifesta si asa. Nu stiu ce sa va spun de Giardinophyt, pentru ca noi nu l-am folosit. Dar sunt sigura ca trebuie sa-l administrati pentru o perioada mai lunga, fiind un produs naturist. O alta varianta (dupa parerea mea, mult mai buna decat orice alt produs naturist existent pe piata) este siropul Nikvorm, pe care il gasiti la magazinele naturiste sau il puteti comanda de pe internet. Administrarea este mai usoara (doua doze pe zi, apoi se repeta dupa o saptamana, cititi cu atentie prospectul), desi pretul este ceva mai ridicat (in jur de 40 RON). Daca dupa aceste tratamente naturiste lambliile tot nu dispar, apelati la un tratament alopat, care da rezultate sigure. Noua ne-a recomandat medicul Zentel si, cu toate controversele, copilul l-a tolerat foarte bine. Ba mai mult, dupa cateva zile i-a revenit pofta de mancare, scaunul s-a normalizat, somnul s-a linistit.
Nu va mai ganditi la colonoscopie. Eliminati mai intai parazitii si apoi vedeti daca mai apar durerile acelea in fundic. Eu cred insa ca sunt cauzate de eliminarea greoaie a scaunului si nu e vorba despre ceva mai serios. Sanatate copilului!
0
04-01-2011, ora 13:33
iulias77
Nu este medic/terapeut
iulias77
multumesc pentru raspuns
sper din toata inima ca durerile sa fie date de lamblii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul