durere dupa extractie - e normal?

05-05-2009
Di75
Nu este medic/terapeut
Di75
Este normal, ca in urma unei extractii a nervului, maseaua respectiva sa doara la presiune?
5 comentarii
0
05-05-2009, ora 09:00
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Buna ziua! Se mai intampla si asta. Este important de stiut daca medicul a pus ceva solutii sau medicamente pe canale si cand s-a intamplat extirparea (adica extractia nervului). Oricum solutia este o vizita la medicul dvs. Numai bine!
0
06-05-2009, ora 21:29
Di75
Nu este medic/terapeut
Di75
multumesc mult!
0
06-05-2009, ora 21:42
Di75
Nu este medic/terapeut
Di75
extirparea a avut loc saptamana trecuta iar dupa doua zile maseaua a fost plombata definitiv. mi-a fost prescris un antibiotic timp de patru zile pentru ca acuzam de atunci o senzatie ciudata, o usoara zvacnire. acum insa, nici nu pot sa ating maseaua respectiva (un premolar). ma doare foarte rau la presiune si la ciocanit cu toata partea pe care se afla situat.
voi merge din nou maine la stomatolog (am sperat ca o sa se linisteasca durerea), insa ma intreb daca mai poate sa faca ceva? am senzatia ca e un dinte pierdut. desi inainte de a-i scoate nervul nu ma durea absolut deloc. a fost o carie depistata la o radiografie, si mi s-a spus ca e suficient de profunda incat sa necesite din start extirparea nervului. insa de aici si pana la a ma durea asa rau...nu prea inteleg ce s-a intamplat.
0
07-05-2009, ora 18:56
Di75
Nu este medic/terapeut
Di75
din pacate pentru mine, la radiografie s-a vazut ca maseaua are o radacina mult mai scurta decat era de asteptat iar doctorul a intepat-o, iar conul practic a strapuns radacina si a depasit-o mult. de aici si durerile mele groaznice. ideea e ca daca mi-ar fi facut in prealabil o radiografie nu s-ar fi ajuns aici. in prezent mi-a prescris din nou antibiotic (am mai luat 4 zile imediat dupa extirparea nervului) si daca nu cedeaza, ceea ce e foarte probabil, ramane sa se intervina chirurgical. deci.
0
09-05-2009, ora 18:28
Di75
Nu este medic/terapeut
Di75
am schimbat doctorul, intrucat in afara de operatie nu avea alta solutie, si oricum vroia sa ma trimita la altcineva pentru interventie. medicul la care am mers ulterior, inainte de a lua alta decizie, a incercat sa scoata conul si chiar a si reusit. ceea ce i-am cerut si eu primului medic si mi-a raspuns ca nu se poate. dupa extragerea conului si evident imbalsamarea maselei cu medicamente, sper ca urmeaza vindecarea tesutului lezat si a radacinei maselei. oricum durerile au inceput sa cedeze in intensitate si cred ca o sa fie si mai bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •