durere dreapta sub coaste

03-07-2007
lucky_owe
Nu este medic/terapeut
lucky_owe
am 38 de ani, sex masculin, de 14 ani lucrez numai tura de noapte.de cateva luni am dureri in partea dreapta sub coaste in regiunea ficatului.dureri care se accentueaza daca fac exces de bauturi alcoolice.si trec dupa 2 -3 zile de odihna mai multa si fara consum de alcool...ce set de analize ar trebui sa fac pentru a identifica problema???...va multzumesc!!
P.S.nu sunt consumator frecvent de bauturi alcoolice, dar se mai intampla la diverse ocazii sa fac exces...in rest consum normal sa zicem 1 bere pe zi
2 comentarii
0
04-07-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Întotdeauna este preferabil un consult medical ÎNAINTE de a face analize, unul din scopurile consultaţiei fiind tocmai de a vedea dacă este nevoie de investigaţii şi de care anume. A face mai întâi analize şi a merge cu ele la doctor după aceea este ca şi cum s-ar pune carul înaintea boilor.
Totuşi, dacă din motive pesonale nu vreţi să mergeţi la doctorul dv, pentru excluderea (într-o anumită măsură) a unei boli de ficat trebuie să faceţi următoarele analize: TGP, TGO. GGT, fosfataza alcalină serică.
0
01-06-2008, ora 00:00
maries_nic
Nu este medic/terapeut
maries_nic
si eu am o durere de vreo 5 zile in spate partea dreapta sub coaste. am 24 ani nu beau nu fumez... durerea a aparut din senin nu stiu ce ar putea fi daca cineva are vreo idee.
Durerea apare din senin cam de 5-6 ori pe zi si e ca si un junghi cateva secunde. e ceva grav sau e ceva care trece? nu imi plac doctori dar daca nu am de alea ii vizitez ms.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: