durere degetul mare de la piciorul drept

10-10-2008
fl0ryan
Nu este medic/terapeut
fl0ryan
Buna ziua! Sper ca o sa aiba cineva un sfat si pentru mine.

De cativa ani am un obicei (banuiesc prost) de a-mi "trosni" degetele mari de la picioare. Parca nu ma simt bine pana nu aud un "pac" de la acele degete. Si fac asta, mai ales dimineata in pat cand ma trezesc, sau seara inainte sa adorm. Mi se intampla insa cateodata sa am o "criza", adica sa simt nevoia sa le trosnesc non-stop. Intr-o seara a fost unul din acele momente, si la un moment dat am inceput sa am o durere urata la degetul mare de la piciorul drept. Ma doare cand incerc sa-l indoi (ca sa-l "trosnesc", sau pur si simplu sa indoi degetul), si nu pot calca pe el. Chiar si cand stau pe scaun si pun piciorul pe podea, simt locul acela, chiar daca nu ma doare, efectiv. La exterior degetul n-are nimic iesit din comun. Nu e umflat, nu pot observa nici o inflamare, insa ma doare chiar si cand incerc sa-l apas sa vat daca este vreun hematom sau nu.

Ce-ar putea sa fie? Nu cred ca se poate rupe un deget doar trosnindu-l. Oare vreo intindere de muschi? Ce-as putea sa fac?

Multumesc mult!
Florian.
7 comentarii
0
13-10-2008, ora 00:00
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimate Domnule Florian,
Este oarecum dificil de a sti ce sa intampla cu piciorul D-voastra fara a-l consulta. Pot fi leziuni cartilaginoase, pot fi modificari anatomice de forma si asezare ale oaselor, tendoanelor, ligamentelor, sau pot fi inclusiv fracturi la nivelul aparatului metatarso-sesamoido-falangian. Pot fi afectiuni de natura metabolica, reumatologica, post-traumatica, iar lista este departe de se fi terminat.
Va stau oricand la dispozitie cand va hotarati.
Cu deosebita stima,
Dr.M.U.- specialist Chirurgia gleznei si a piciorului
0
07-12-2011, ora 10:36
Bbu
Nu este medic/terapeut
Bbu
Buna ziua!
Am si eu o problema.De cateva zile (3 mai exact) ma doare degetul mare de la picior, pe zi ce trece din ce in ce mai tare, iar acum mi-a cuprins jumatate din talpa.E umflat si simt cum imi zvagneste, si intrebarea este cum, de ce, pentru ca nu m-am lovit sau ceva care sa cauzeze asta.Am incercat tot felul de calmante, antiinflamatoare, creme, dar niciun rezultat.Va rog frumos sa ma ajutati, ca nu stiu ce sa mai fac!
Multumesc frumos!
Madalina
0
07-12-2011, ora 23:34
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
In functie de varsta, sex, greutate/inaltime, status profesional si sporturi practicate, in functie de antecedentele traumatice, metabolice, inflamatorii, infectioase, vasculare, neurochirurgicale, etc, poate fi vorba despre o afectiune inflamatorie, degenerativa post-traumatica, infectioasa, vasculara etc etc.
Un consult clinic atent si competent va rezolva problema diagnosticului si tratamentului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
16-01-2012, ora 13:58
anisoarabrinzan
Nu este medic/terapeut
anisoarabrinzan
buna ziua.am o durere la degetul mare de la piciorul stang si nu -mi trece nici cu calmante.ma doare mai ales seara cand stau intinsa in pat si atunci cand stau mult in picioare sau pe scaun.durerea tine cateva minute si este acuta sub forma de junghiuri si nu trece daca imi schimb pozitia.am facut analiza pentru guta si nu am, am fost si la neurolog si mi-a spus ca nu este neurologic.degetul nu se umfla nu se roseste si nu m-am lovit.am facut radigrafii la piciorul stang si mi s-a spus ca transformarile sunt specifice varstei.va rog frumos sa ma ajutati !va multumesc !
0
16-01-2012, ora 16:17
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va voi raspunde punctual:
- exista cateva zeci, poate sute de cauze diferite ale suferintei D-voastre, de la sindromul compresiv lombar pana la probleme vasculare, de la diabet pana la probleme neurologice, dar cel mai adesea este vorba despre artropatie micro-cristalina (guta), hallux valgus, hallux rigidus sau probleme traumatice ale articulatiei metatarso-sesamoido-haluciene.
- guta se diagnosticheaza 100 % clinic, din simplul motiv ca analizele (acidul uric) sunt perfect normale adeseori;
- esential este examenul clinic local, practicat de catre un specialist cu experienta in patologia articulatiei metatarso-sesamoido-haluciene.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
19-11-2013, ora 04:49
BleotuCosmin
Nu este medic/terapeut
BleotuCosmin
buna dimineata nu pot sa dorm ma doare degetu mare de la picioru drept in urma cu 2 luni m am intepat in deget cred, dupa o sapt mi a trecut insa mi s a umflat din cand in cand tot a mai aparaut o durere insa treptat mi a trecut asta seara ma doare ingrozitor si mi s a umflat ma doare zona falangelor distal mijlociu rau de tot si mai putin proximalsi tot acolo este umflat nu il mai pot indoii si ma arde ce imi recomandati? va multumesc
0
19-11-2013, ora 13:10
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este extrem de simplu: nu putem recomanda ceva concret fara sa cunoastem situatia locala (examinare clinica).
Recomandarile generale sunt intotdeauna aceleasi: evitarea incaltamintei, mers cat mai putin (eventual chiar evitarea sprijinului podal), piciorul mentinut mai sus (pozitie procliva), gheata local, antiinflamatorii pe cale orala.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: