durere deget mijlociu mana si durere deget mijlociu picior

17-01-2013
deedee16
Nu este medic/terapeut
deedee16
buna ziua. ma numesc Diana si am 25 de ani, de 3 luni a inceput sa ma doara degetul mijlociu de la picior, dar nu am luat in calcul, crezand ca e de la oboseala piciorului. dupa ceva timp, cand am atins partea de sub deget, am simtit ca un chist dureros. am crezut ca e o batatura si o sa imi treaca, dar dupa ceva timp, a inceput sa ma doara toata talpa (partea din zona degetelor) si s-a umflat. mentionez ca degetul mijlociu de la picior este foarte umflat si intepenit, nu il pot misca. acum vreo luna, a inceput sa ma doara si degetul mijlociu de la mana, si in prezent nu pot sa-l tin drept, e umflat, si am o durere surda. am mers la ortoped, si mi-a spus in urma radiografiei ca la oase nu am nimic, si ca as avea o boala articulara. m-a trimis sa ma vada un reumatolog, dar respectivul e foarte ocupat si am putut sa fac programare tocmai sapt viitoare. va rog sa imi spuneti daca e ceva foarte grav. multumesc
5 comentarii
0
17-01-2013, ora 16:49
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
pt un medic,
precizeaza care picior si care mana?
iti doresc sanatate
0
19-01-2013, ora 17:18
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Asocierea durerilor articulare la mana si la picior reprezinta o poli-artralgie, tipica in sindroamele reumatologic-inflamatorii de tip auto-imun. Poate fi insa vorba si despre o supra-solicitare profesionala, domestica sau sportiva.
Trebuie sa consultati un reumatolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
19-01-2013, ora 17:23
deedee16
Nu este medic/terapeut
deedee16
E adevarat ca la degetele la care mi-a aparut deja problema, trebuie sa ma operez, pentru intindere de tendon? Asa mi-a spus ortopedul...
0
19-01-2013, ora 18:06
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Asa cum va precizam, redoarea articulara descrisa este tipica in afectiunile inflamatorii-reumatologice de tip auto-imun si nu necesita nicicum interventii chirurgicale, ci doar o examinare clinica la un reumatolog bun, capabil sa va diagnosticheze in primul rand clinic (deoarece analizele sunt, cel mai adesea, nemodificate).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
31-01-2013, ora 00:26
gabielasv
Nu este medic/terapeut
gabielasv
Buna ziua !
Ma numesc Gabriela si am 27 de ani, cam de o luna ma doare degetul mijlociu de la mana, nu e umflat sau altele, dar cand incerc sa strang pumnul sau de ex. sa desfac dopul de la o sticla si il fortez, ma doare foarte tare nici nu pot inchide pumnul trebuie sa-l ajut, am senzatia de parca cineva imi rasuceste fortat tendoanele/articulatia degetului. Initial am crezut ca este din cauza lui bebe pentru ca il tot luam in brate, acum nu stiu ce sa cred. Astept un sfat din partea dvs. Va multumesc mult.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce tăieturile în hârtie dor atât de tare?
  •