durere de masea

17-10-2009
veronica.
Nu este medic/terapeut
veronica.
am mestecat o guma acum o saptamana si de atunci am ramas cu o durere foarte mare pe partea stanga.ce medicamente pot sa i-au.amoksiklav 2x 1000 mg este bun?va multumesc
4 comentarii
0
18-10-2009, ora 12:15
Dr. Claudiu Ilinca
Stomatologie, Constanta
Dr. Claudiu Ilinca
veronica, depinde de situatie.
daca te doare foarte tare la rece, nervul este inca viu si foarte "bolnav", trebuie extirpat, antibioticul nu prea ajuta in acest stadiu, incearca un calmant (antiinflamator) gen nurofen forte 1 cp /4-6 ore (daca nu ai ulcer).
in orice caz ar trebui sa ajungi la medic cat mai repede.
daca doare foarte tare la atingere (poate sa doara sau nu la rece), eventual si pe gingie daca apesi simti durere, sau chiar incepe sa se "umfle" gingia, antibioticul e de ajutor (amoksiklav 1g la 12 ore e ok) alaturi de calmant. mai ales in acest caz e nevoie sa te vada urgent un medic, situatia e mai grava decat in primul caz, este infectie.
0
20-10-2009, ora 14:00
veronica.
Nu este medic/terapeut
veronica.
va multumesc mult
0
07-09-2010, ora 21:28
roxxana_90
Nu este medic/terapeut
roxxana_90
Buna seara!Am o problema cu o masa care ma supara foarte tare si am fost deja la un medic dar avand in vedere ca in ultimul timp am fost foarte dezamagita de mai multi stomatologi as vrea sa cer si o a doua parere.Am avut plomba la o masea in partea stanga jos si de curand mi s-a spart o bucatica din plomba si am avut niste dureri si am mers la medic.In ziua respectiva doar mi-a pus un pansament si m-a chemat a doua zi sa-mi faca radiografie si sa vada dak mi-o plombeaza definitv sau imi omoara nervul.Tin sa precizez k in ziua respectiva nu am mai avut dureri.A doua zi, in urma radiografiei a reiesit ca nu are rost sa-mi omoare nervul pt k dansa crede ca durere e cauzata de maseaua de minte care trebuie sa-mi dea acolo langa maseaua cu probleme si se impinge in ea si considera ca nervul e prea departe de carie.Asadar mi-a pus plomba definitiva.Dupa vreo 3 zile am inceput sa am iar dureri din senin din ce in ce mai mari si nu pot sa mananc nimic in partea aceea pt k am dureri foarte mari la rece si cald care pornesc tot de la maseaua respectiva si inainte sa mi-o plombeze mi-a dat cu jetul de aer si m-a intrebat daca ma doare si i-am zis ca da dar durerea nu persista dupa ce lua jetul de pe masea si apoi nu a mai zis nimic si a pus plomba.As vrea sa stiu dvs ce parere aveti si daca durerea provine sigur de la maseaua de minte sau trebuie scos nervul pt ca nu pot sta asa sa am dureri din senin si sa iau mereu pastile.Multumesc anticipat!
0
05-04-2012, ora 01:46
motzy1993
Nu este medic/terapeut
motzy1993
Buna seara am o durere de masea de vreo 4 zile reusesc sa o dreg cu cate o gura de apa rece fac gargara la ea si ma lasa pentru cateva secunde dupa din nou ma ia durerea nu stiu ce sa mai fac, acum pe maxilar partea stanga cred ca imi iese maseaua de minte deoarece cand pun degetul este o bucatica de carne si dupa ea este o umflatura, nu am dureri doar de la masea am dureri si vreau sa precizez ca maseaua este alba doar am o gaurica in ea va rog din suflet dati-mi niste sfaturi nu ma aflu in Romania!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: