durere de la proteza fixa | Forumul Medical ROmedic

durere de la proteza fixa

03-11-2012
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
De 5 luni de zile port o lucrare -proteza fixa din ceramica-pe maxilar, este prisa in ultimii molari de sus si pe incisivii din fata. Problema este ca nici acuma nu pot sa mananc cu ea pt ca am dureri mari pe partea dreapta, ma doare mandibula, articulatia, muschiul fetei, urechea dreapta, gatul. I-am spus medicului dar mi s-a spus ca trebuie sa ma obisnuiesc cu ea.Au trecut atatea luni si ma simt tot mai rau, am luat si antiinflamatoare, si tot nu pot manca, musca, mesteca, casca...E o durere vie, un spasm muscular, crampa, nu stiu, ca o taietura de cutit in obraz.Medicul mi-a zis ca o sa-mi faca o proteza scheletata, nu stiu daca aceasta mi-ar diminua durerea. Proteza inca nu este cimentata, am refuzat din cauza durerii.Poate muscatura nu e buna, de o parte si alta se ating dintii iar in fata dintii de sus se suprapun cam tare peste cei de jos.Poate aceasta sa fie o problema?
6 comentarii
0
03-11-2012, ora 22:54
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
1. daca proteza NU e cimentata, te speli pe dinti, luind jos proteza?
faptul ca iti intra mancare sub proteza (in aceasta varianta) iti da dureri groaznice!
2. daca DA-te speli- si sub proteza,
cumpara si foloseste Corsodil (Atentie: citeste mai intai instructiunile)- NU se inghite, doar clatesti!
si
badijoneaza apoi gingiile cu Plantagingival.
PARERE:
medicul are dreptate- ca trebuie sa te obisnuiesti,
insa
trebuia sa-ti precizeze SI despre Corsodil si Plantagingival.
numai bine,
0
05-11-2012, ora 11:59
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
Nu pot sa imi i-au jos proteza pentru ca este lipita provizoriu. Ma spal pe dinti normal, ca si cand ar fii dintii mei.
Problema mea este doar durerea de articulatie din partea dreapta atunci cand musc si mestec.Azi ma duc din nou la medic sa vad ce imi poate face.
0
11-11-2012, ora 23:19
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
cu siguranta toate tulburarile de masticatie si durerile musculo-articulare se datoreaza unei ocluzii ( muscaturi) incorecte. pana cand ocluzia nu este functionala, nu cimentati definitiv lucrarea.
este necesara adaptarea corecta a acesteia sau in cel mai rau caz, daca adaptarea nu este suficienta, chiar refacerea lucrarii.
0
12-11-2012, ora 14:55
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
Va multumesc pt raspuns D-na doctor.
Aveti dreptate. Am fost la Cluj la un chirurg maxilo facial sa-mi scot ultimul molar de jos( nu era masea de minte) fiindca am crezut ca de la acel molar este durerea, dar si d-l doctor mi-a spus acelasi lucru, ca durerea este de la muscatura incorecta si ca ar trebui sa mi se adapteze lucrarea sau sa mi se faca altele provizorii pana cand voi putea manca normal.Precizez ca durerea a aparut chiar a doua zi dupa ce mi s-a pus lucrarea.De atunci-de 6 luni, banuiesc ca trebuia sa ma obisnuiesc, dar pur si simplu nu pot sa musc si sa mestec atat de mare e durerea. Ma mira faptul ca ma doare mandibula si articulaţia pe partea dreapta, pe stanga n-am nici o durere..Mi-a mai slefuit-o putin medicul, dar tot asa ca doare. Mi-a facut si o gutiera, dar tot am dureri. Nici nu mai stiu ce sa fac, m-as duce in alta parte, dar am platit deja toata lucrarea inca de la inceput, tratamentele...nu-mi permit sa incep de la inceput.
0
14-11-2012, ora 10:12
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
Ma gandesc sa-mi scot de tot proteza pe o luna de zile, poate ma ma lasa durerea, problema e ca mi-s slefuiti dintii si n-am sa pot manca.. Eventual sa mi se faca in fata doar ceva provizorii.
0
26-08-2013, ora 12:53
Dr. Zlotea Mircea
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Zlotea Mircea
Da, lucrare provizorie din acrilat in cabinet, sau chiar mai bine in laborator, articulatia trebuie menajata, meniscul articular afectat nu se mai reface.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noi proteze dentare 3D îmbibate cu medicamente pentru a combate infecÈ›iile
  • Utilizarea protezelor dentare poate proteja împotriva declinului cognitiv
  • Cum influenÈ›ează proteza dentară alimentaÈ›ia unei persoane?
  •