durere de fundic

30-10-2009
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
Buna ziua,
Baietelul meu are 2 ani si 4 luni, cateva zile a avut scaun tare si e putin rosu la fund. Inca n-am reusit sa scapam de pampers, cat am stat cu el acasa a facut la olita, dar de cand m-am intors la munca si a ramas cu mama mea refuza olita. De vreo 3 zile il vad ca isi tot pune mana la fundulet, iar cand il intreb ce il doare imi spune-doale curu-.S-ar putea sa-l deranjeze roseata de la fundulet, sa-i provoace mancarime?M-am gandit sa-i fac niste analize de scaun, sa nu aiba ceva viermisori, fiindca e putin incercanat.
Pentru fundulet folosesc Pasta Petrini, uneori Bepanthen sau pudra Sapromed.Va rog sa-mi spuneti care unguent sau pudra e mai indicata?
Va multumesc!
4 comentarii
0
31-10-2009, ora 20:32
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Trebuie dezvatat de pampers.bepanthene este bun, utilizeaza numai un singur produs , nu pune de toate.
0
02-11-2009, ora 08:33
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
Multumesc pentru raspuns.
0
12-11-2009, ora 20:54
madalina123
Nu este medic/terapeut
madalina123
intr-adevar trebui dezvatat de pampers, cele mai bune produse impotriva eritemului fesier sunt cele bazate pe oxid de zinc, Nivea-Crema pt funduletul bebelusului(chiar daca baietelul tau nu mai este chiar un bebelus)
0
06-01-2010, ora 18:05
dr.andreeaj2010
Identitate neconfirmată
dr.andreeaj2010
Durerea de fundulet se poate datora si unei eventuale constipatii, mai ales daca dumneavoastra mentionati ca avut scaun tare. Copilul incearca sa faca treaba mare, nu reuseste sau reuseste cu greutate si ulterior apare eritemul perianal, acuze dureroare mai ales la o noua defecatie. Daca vedeti ca se si scarpina e posibila o parazitoza caz in care se recomanda un examen coproparazitar. Daca totusi aceasta durere si roseata dispare odata cu normalizarea scaunelor sau schimbarea alimentatiei puteti sa va ganditi si la o constipatie. Sunt frecvente aceste cazuri la copii de varsta mica.Daca observati ca incearca sa faca treaba mare si "se chinuie" utilizati un supozitor cu glicerina sau puneti-l cu funduletul in apa calda.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: