durere de cap de mai bine de 6 ani

08-12-2007
YrrrYna
Nu este medic/terapeut
YrrrYna
Prietenul meu (21 ani) se confrunta de mai bine de 6 ani cu o durere de cap ce apare in timpul zilei si persista pana la ora 1-2 noaptea sau pana a doua zi dupa care dispare. Durerea se intensifica seara dupa ora 8-9, timp in care nu poate manca si bea nimic pt ca vomita; in plus nu suporta lumina. Obisnuieste sa ia nurofen plus dar durerea nu cedeaza. A fost la un control oftalmologic si i s-a facut examenul fundului de ochi dar i s-a spus ca nu are nimic, a fost si la ORL si i s-a spus acelasi lucru... Durerea apare de 2 ori pe saptamana uneori si mai des, dar are si perioade (1-2 saptamani) cand nu il doare deloc. Ce anume declanseaza durerea si ce ar trebui sa faca in continuare?
6 comentarii
0
02-01-2008, ora 00:00
Maryuss
Nu este medic/terapeut
Maryuss
Ar fi bine sa se adreseze si unui neurolog. Ceea ce s-ar putea sa aiba poate fi o forma de cefalee, MIGRENA FARA AURA. Aceasta migrena se caracterizeaza prin: - cefalee cu durata de 4-72 ore; - localizare unilaterala, caracter pulsatil, intensitate moderata sau severa; agravata de urcarea scarilor sau activitati fizice similare; - greata sau varsaturi - fotofobie (nu suporta lumina) sau fonofobie (nu suporta zgomotul). Cateva sfaturi: - comprese reci la nivelul zonelor dureroase, repaus la pat cu sprijinirea confortabila, evitarea luminii, sunetelor, substantelor puternic mirositoare, mediilor stresante etc., somn, prezentarea la medic pentru medicatie. Sanatate!
0
03-01-2008, ora 00:00
YrrrYna
Nu este medic/terapeut
YrrrYna
S-a prezentat si la neurologie si i s-a prescris Amitriptilina, pe care trebuie sa o ia timp de 6 luni. Intrebarea mea este daca aceasta migrena va disparea vreodata sau va trebui sa urmeze tratamentul tot restul vietii ?
0
03-01-2008, ora 00:00
Maryuss
Nu este medic/terapeut
Maryuss
Migrena nu se vindeca complet, dar simptomele ei se rarefiaza cu timpul si pot fi tinute in frau.
0
03-01-2008, ora 00:00
YrrrYna
Nu este medic/terapeut
YrrrYna
Ms frumos!
0
12-02-2008, ora 00:00
sandrita
Nu este medic/terapeut
sandrita
buna,
va recomand un medic extreordinar Radu Tanasescu, acum este si profesor dr daca nu ma insel si sunt sigura ca are un raspuns. il gasiti la Victor Babes intrati pe site si luati numarul de telefon si va faceti programare. multa sanatate!!!
0
14-02-2008, ora 00:00
YrrrYna
Nu este medic/terapeut
YrrrYna
Multumesc pentru ajutor! deocamdata face tratamentul asta timp de 6 luni si apoi daca nu se observa nici un efect o sa incercam si la dr. Tanasescu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerea de cap
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • Durerea de cap după somn
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • Când ar trebui să ne alarmeze durerea de cap (semne de gravitate și motive de adresare la medic)
  • Durerile de cap, raportate anual de peste 50% dintre oamenii de pe glob
  • 1,25 miliarde de oameni din întreaga lume suferă de dureri de cap
  • E normal să te doară capul uneori?
  •