durere la calcaiul stang, copil 5 ani

04-11-2005
elena67
Nu este medic/terapeut
elena67
Doresc detalii referitoare la simtomele de dureri in calciul sting al copilului meu cu virsta 5 ani si o greutate de 32 kg 120 cm inaltime, in urma unei lovituri in acea zona a piciorului. Copilul schiopata de aproximativ 2zile. La consultul medical al ortopedului diagnosticul a fost contuzie calcaneu sting, motiv pt care piciorul a fost imobilizat in atela ghipsata.In urma controlului ulterior durerea nu a disparut fapt care a determinat imobilizarea ghipsata a piciorului pt inca doua saptamini.Acum doctorul a argumentat ca durerea se mentine pe fondul unei cresteri bruste a piciorului, care ar fi produs o fisura microscopica impercetibila la radiografie. Radiografia facuta nu indica nici o fractura sau fisura.Doresc mai multe detalii despre aceste simtome si daca ar putea ascunde o lipsa de calciu servera chiar daca analizele recente nu indica acest lucru. Eventuale "ciocuri de papagal" chiar daca la aceasta virsta probabilitatea depistarii unei asemenea boli este redusa.Copilul fizic este dezvoltat pentru virsta de 8 ani.(fetita) Va multumesc anticipat. Cu stima, Elena.
1 comentarii
0
22-11-2005, ora 00:00
dr. mihaela
Identitate neconfirmată
dr. mihaela
Exista persoane care nu fixeaza calciul in oase, indiferent de cantitatea administrata; partial este de cauza genetica, partial din cauza nivelurilor scazute ale altor constituienti ce contribuie la structura osoasa (de ex. vitamina D care fixeaza calciul in oase si care este atat de necesar la copiii mici). Daca ar fi fost o lipsa severa de calciu la nivel osos, atunci aceasta s-ar fi vazut la radiografie. "Ciocurile de papagal" se formeaza cand calciul nu se fixeaza in os, ci se acumuleaza in alte tesuturi in mod aberant; totusi este nevoie de ceva timp pt. formarea acestora si nu cred ca este cazul la un copil de 5 ani.
Cat priveste durerea - este posibil sa nu se fi produs o vindecare completa si mersul sa suprasolicite tesuturile; eventual consultati un alt ortoped (pediatru).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dureri în talpă - ce ar putea fi?
  •