durere continua in dreapta, amplificata dupa mese

24-02-2012
pisica17
Nu este medic/terapeut
pisica17
Buna, aprox acum o luna m-am trezit din somn cu o stare groaznica de rau, initial am crezut ca am facut peste noapte gripa, dar apoi am realizat ca este altceva. Am avut o greata permanenta, nu mi-era pofta de mancare absolut deloc si dupa ce totusi mancam ceva, trebuia sa vomit pentru ca scarba devenea insuportabila. A trecut asa o saptamana si mie tot mi-era rau (stare de moleseala, ameteala in frunte, slabiciune generala), am luat emetin, colebil si triferment, degeaba. Cum mancam, cum ameteala se amplifica.
Mai nou m-am trezit cu o durere/ un disconfort in partea dreapta a abdomenului, undeva intre ficat si apendice... putin mai jos de linia buricului. Simt in permanenta ca am ceva umflat acolo, dar m-am obisnuit cu asta, in schimb in momentul in care mananc ceva, ma deranjeaza extraordinar de tare, deci practic prefer sa nu mai mananc, decat sa stau cu frica ca-mi plezneste ceva pe acolo. Cam senzatia asta e, ca va exploda ceva... pe parcurs greata a trecut, adica nu-mi mai vine sa vomit daca vad mancare, dar o tin mai mult pe lichide ca sa nu ma doara.
Am fost la echo si doctorita nu a vazut nimic marit/ciudat, in afara de faptul ca a vazut colonul umplut/blocat si a zis ca asta imi apasa acolo si de aia ma doare. Deci mi-a recomandat regim si laxative. Am urmat asa ceva (cate o fel de paine prajita cu branza slaba de vaci, piept de pui fiert, rosii totul in cantitati f mici) si am luat si laxative, dar eu nu am avut prb cu iesitul afara. Desi acum simt ca nu ma golesc complet! In conditiile in care nu mananci aproape deloc cate 2 zile, iei laxative, iesi la baie si totusi mai simti durerea aia surda acolo si 'ceva umflat' deja de aproape o luna, nu mi se pare prea OK.
Sa stau linistita ca-mi va trece CANDVA sau ce sa fac? Cine stie un internist bun in TM? M-am apucat sa beau ceai de chimen dar nu constant. Se poate sa am ceva mai rau sau efectiv am asemenea depuneri pe colon..?
(in toata luna asta de mancat spre deloc, m-am ingrasat vreo 7 kg daca are vreo relevanta)

Multumesc!
2 comentarii
0
24-02-2012, ora 23:53
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Mai bine mergi la un gastroenterolog si te programezi pentru o colonoscopie. Numai asa vei stii daca ai numai un colon iritabil sau altceva. Nu o sa te linistesti nici psihic altfel. Mergi fara teama, roaga sa ti se faca inainte dormicum si nici n-o sa stii cand ai facut. Ecografie pelvina ai facut? Ginecologic esti bine? Daca toate ies bine, poti face cateva analize simple si pentru tiroida, dar colonoscopia e prima care trebuie luata in calcul.
Sanatate!
0
22-03-2018, ora 08:24
capcaunu
Nu este medic/terapeut
capcaunu
Vad ca au trecut niste ani de la postarea initiala, dar as fi interesat ce ai avut / cum ai rezolvat, deoarece aceleasi simptome le intampin si eu.
Thnx!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: