durere cap puternica de cateva saptamani, asa din senin

10-04-2013
cosmin_angh3l
Nu este medic/terapeut
cosmin_angh3l
salutare tuturor. am si eu o problema la care nu am reusit sa gasesc un raspuns aprox pe forum. de cateva saptamani, din senin, incepe sa ma doara capul(in special ceafa) puternic si simt ca imi amortesc si maxilarul cu ceafa. durerea poate sa dureze 2min, 5min sau si o ora. aceasta durere pot sa o am de doua ori/zi sau o data la doua-trei zile. puteti sa ma ajutati cu cateva pareri despre ceea ce ar putea cauza durerea si ce as putea face va rog?
6 comentarii
0
10-04-2013, ora 19:39
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna seara. Cefaleea poate avea multe cauze. De exemplu, poate fi vorba despre hipertensiune arteriala. In acest caz este necesara o evaluare clinica, determinarea tensiunii arteriale, etc. Primul pas in vederea precizarii diagnosticului il reprezinta un control la medicul de familie. Multa sanatate!
0
10-04-2013, ora 21:59
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Cauza principala a migrenelor este de cele mai multe ori autointoxicatia cu diverse toxine - tutun, alcool, diverse medicamente, alimente nepotrivite ! Faceti o autoevaluare sau postati dieta completa pe 2 zile ca sa putem identifica factorul declansator !
0
10-04-2013, ora 22:03
smaralde
Nu este medic/terapeut
smaralde
Un control la medic este cel mai indicat. Dar pana ajungi la medic incearca sa-ti faci cel putin de doua ori pe zi masaj cu prosopul pe gat si ceafa. Incearca apoi ca tragand de capetele prosopului in jos sa opui reezisteenta si sa impingi ceafa, gatul in sus. Acelasi lucru cu prosopul rulat si pus pe crestet... tragi de capete in jos si capul i-l impingi in sus. Sper ca am reusit sa ma fac inteleasa... si sper de asemenea sa-ti fie de folos. Sanatate
0
11-04-2013, ora 08:59
cosmin_angh3l
Nu este medic/terapeut
cosmin_angh3l
Va multumesc pentru raspunsuri. in aceasta dimineata m-am trezit din nou cu o usoara durere de ceafa si gat pe care o am si acum. La medicul de familie am fost dar nu am rezolvat nimic. de la inceputul anului am facut analize la sange, ecografie abdominala, ekg, electrocardiograma si toate au iesit in regula.
0
11-04-2013, ora 22:49
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Incearca un antiinflamator daca te doare mai mult ceafa decat capul ! Seara foloseste o alifie pt dureri reumatice iar apoi aplica o foaie de varza incalzita usor si leaga cu o esarfa si incearca sa o pastrezi peste noapte !
0
15-04-2013, ora 09:54
cosmin_angh3l
Nu este medic/terapeut
cosmin_angh3l
multumesc pt raspunsuri. momentan vad ca nu am mai avut dureri de cap. mai am o intrebare la care chiar nu am gasit raspuns. daca dorm la pranz sau dimineata cand ma trezesc, timp de aprox 30min am ameteli si ma doare mai tot corpul. de la ce ar putea fi?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • Durerea de cap după somn
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • De ce vinul și ciocolata pot declanșa migrene?
  • Atacul migrenos protejează de fapt creierul de stresul oxidativ?
  • Când ar trebui să ne alarmeze durerea de cap (semne de gravitate și motive de adresare la medic)
  • Ce indicii oferă localizarea durerii de cap
  • Modalități de a trata durerea de cap fără medicamente
  • Durerile de cap, raportate anual de peste 50% dintre oamenii de pe glob
  •