In urma cu o luna jumate mi-au aparut o durere de calcai

25-06-2012
glonta camil
Nu este medic/terapeut
glonta camil
buna seara
ma numesc glonta camil dumitru am 26 de ani 75 de kg si 1.75 cm in urma cu o luna jumate mia aparut o durere in calcaiu stang.primele simptome au fost calcai amortit iar cu timpul a inceput sa ma intepe dupa ce mergeam putin aceasta durere disparea dar cu timpul a inceput sa ma doara si mai rau s mi sa umflat inrosit si ardea zona din spatele calcaiului. mentionez ca in momentul in care a inceput aceasta durere ma aflam in anglia la munca in agricultura am stat in medie 8 ore incaltat in cisme dar sa mai intamplat sa stau s ud. am revenit in tara am fost la un medic ortoped care mia pus in prima faza diagnosticul de ciocuri la calcai dar a insistat sa fac o serie de analize pentru ca i sa parut ceva suspect din cauza zonei inflamate in urma analizelor dansul a zis ca cel mai bine ar fi sa consult un reumatolog. am fost la un reumatolog care in baza rezultatelor de la analize precum si vazand radiografiile de la calcai mia pus diagnosticul de bursita reumatoida mia prescris infiltratii in calcai si mia dat sa iau medicamente: clarxozon paduden si diclotard. am facut 6 infiltratii in calcai din 8 ca si rezultate pana acum inflamatia mia disparut dar in schimb am aceiasi durere in calcai in momentul in care calc in calcai ma doare in partea stanga a calcaiului este ca si cum as calca intrun cui sau pioneza. va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat
6 comentarii
0
25-06-2012, ora 10:11
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cu mare probabilitate este vorba despre o tendinopatie calcaneeana (arhaic, """achileana""), cu sau fara aponevrozita plantara secundara suprasolicitarii fizice descrise.
Infiltratiile calcaneene de tip cortizonic sunt inutile si mai ales profund daunatoare. Singura solutie consta in reducerea drastica a efortului fizic (stat in picioare, mers pe jos) timp de cateva luni, perioada in care veti monitoriza suferinta.
Desigur ca nu poate fi exclusa o afectiune inflamatorie-reumatoloigica, insa aceasta nu ar fi aparut in contextul suprasolicitarii fizice si mai ales nu se trateaza prin infiltratii cortizonice calcaneene (care nu fac decat sa ingreuneze un eventual diagnostic de afectiune reumatologic-inflamatorie).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
08-11-2012, ora 19:33
glonta camil
Nu este medic/terapeut
glonta camil
Buna seara
revin cu o nedumerire in urma unui consult la un medic reumatalog mi sa pus diagnosticul de spondilita anchilozanta bineinteles in urma unor serii de analize si o radiografie l coloana in momentul in care mi sa pus diagnosticul va mentionez ca si simptome erau decat durerea la calcai si mi se umflasera degetele mijlocii de la ambele picioare domnul doctor mia prescris un tratament cu sulfasalazina si medrol intre timp mi-a aparut si lichid la genunchiul drept mi la tras domnul doctor dar in aproximativ o saptamana mi sa umflat la loc dupa care la interval de o luna dansul a decis ca trebuie tras din nou dar la fel la o saptamana mia aparut din nou. mentionez ca tratamentul cu sulfasalazina si medrol il urmez de o luna jumate si sincer nu simt nici o ameliorare. dar de azi am inceput tratamentul biologic pe baza de adalimumab. nedumerirea mea este ca din cat am citit eu despre aceasta boala nu am gasit aceste simptome pe care le am eu in simptomatologia boli. as dori daca se poate sa ma lamuriti dumneavoastra. Multumesc anticipat!
0
08-11-2012, ora 20:45
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Durerea calcaneeana reprezinta foarte frecvent simptomul inaugural in spondilita ankilozanta, alaturi de afectarea unor articulatii (de ex., genunchiul).
Diagnosticul este aproape exclusiv unul clinic si nu este bazat pe analize (cel mai adesea, normale..).
Tratamentul este cel mentionat de catre D-voastra.
Nu am inteles insa detaliile capitale: varsta, greutate/inaltime, status ocupational si sportiv etc
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
08-11-2012, ora 21:38
glonta camil
Nu este medic/terapeut
glonta camil
Buna seara
glonta camil dumitru si revin cu datele mele personale referitor la intrebarea adresata anterior dumneavoastra in privinta spondilitei anchilozante am 27 de ani 75 de kg si 1.75 cm nu sunt sportiv iar in momentul aparitiei durerilor ma aflam la munca in agricultura in marea britanie iar dupa aparitia durerilor nu mai lucrez ce ma ingrijoreaza pe mine cel mai mult este faptul ca nu se retrage acel lichid de la genunchi. Multumesc
0
26-04-2013, ora 20:49
Pitian
Nu este medic/terapeut
Pitian
Buna seara !
Am 17 ani si practic fotbal de performanţa de aproximativ 10 ani. Cam de 10 zile am început sa simt dureri in partea exterioara a calcaiului drept ( in coltul calcaiului cum zic eu ). Iniţial durerile au fost mici si am crezut ca sunt normale datorită oboselii si antrenamentelor dese si solicitante. In urma unui meci acum aproximativ o săptămâna durerile au devenit brusc foarte puternice, 2-3 zile nemaiputand sa calc normal in pocior. Vazand ca durerea persista, am consultat un medic ortoped din oraşul meu, Targu-Jiu care mi-a recomandat repaus o săptămâna plus antiinflamatoare pentru ca piciorul se si umfla in urma mersului mai mult, iar in caz ca dupa aceasta perioada de repaus durerea persista sa recurg la infiltratie cu diprofos deoarece sunt nevoit sa joc.
Eu personal am căutat un diagnostic conform cu simptomele pe care le am iar cel pe care l'am găsit este de fasceita plantara deoarece datorită dezvoltării bruste am platfus, plus inca un factor determinant de 6 ani de zile facem antrenamentele pe teren sintetic care stiu ca este foarte daunator pentru articluatii.
In prezent durerile s-au ameliorat simtitor in urma repasului, putând sa merg normal insa resimtind dureri la alergare. Eu in 2-3 zile adică luni, marţi ar trebui sa intru in programul echipei pentru a putea juca la finalul săptămânii. In caz ca ma voi antrena chiar si cu mici dureri risc sa agravez situaţia ? Infiltratiile pot ajuta in cazul meu ? Care sunt efectele adverse ale acestora ? Care sunt riscurile in cazul infiltratiilor ? Am vazut pe forum ca durerile s-au agravat in urma infiltratiilor in multe cazuri asa ca nu vreau sa iau o decizie pripita. Ce imi recomandati ?
Va Multumesc anticipat !
Cu stima,
Andrei Pitian
0
27-04-2013, ora 09:35
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va raspund punctual:
- cu mare probabilitate aveti picior scobit, care este tocmai opusul piciorului plat (platfus); pentru a diferentia cele doua aspecte fundamental opozabile aveti nevoie numai de un examen clinic atent si competent.
- piciorul scobit este asociat in totalitatea cazurilor cu problemele aponevrozei plantare. Piciorul plat este un picior suplu, care nu pune problemele mentionate de catre D-voastra (nu determina problme ale aponevrozei plantare si in general nu determina nici o problema in afara celei estetice).
- infiltratiile sunt categoric interzise, deoarece vor provoca imediat ruptura tendonului calcaneean (arhaic, 'achilean'), o adevarata catastrofa chirurgicala in cazul unui sportiv ca D-voastra;
- daca glezna, respectiv piciorul se umfla, inseamna ca nu exista o legatura cu aponevroza plantara, ci exista o suferinta articulatiile retro-piciorului (talo-tibiala, sub-taliana etc), datorata supra-incarcarii de ordin mecanic;
- trebuie sa intelegeti ca suferinta actuala se datoreaza supra-solicitarii structurilor anatomice ale piciorului. Prin urmare, pe termen scurt trebuie sa luati un repaus sportiv total de 2-4 luni, dar pe termen lung trebuie sa va puneti serios problema daca merita sa va distrugeti organismul pentru un astfel de sport (evident, vor incepe problemele genunchiului, ale gleznei si alte probleme binecunoscute acestui sport foarte agresiv).
- prin urmare, la ora actuala sunt total excluse: orice medicament, orice injectie, orice procedura. Trebuie sa acordati atentie durerii: persistenta durerii interzice efortul.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul corect al călcâielor crăpate
  •