durere bazin

18-12-2015
atuculan
Nu este medic/terapeut
atuculan
Buna ziua! Sotul meu acuza dureri in partea dreapta a abdomenului, mai ales la efort fizic, in prima faza a fost la urgenta, iar acolo l-au banuit de apendicita( luat sange si urina, totul e in regula), apoi ecografic nu s-a vazut nimic, durerea crescand, a doua zi a mers din nou la medic, de data asta simtind la mers ca si cand s-ar freca os pe os. I s-a facut o radiografie si pe rezultat apare asa: osteofitoza incipienta femurala bilaterala si osteocondensare cotiloida bilateral articular coxa femural. Luni are programare la un ortoped, sa-i spuna mai multe despre tratament sau solutii de revenire. Ce inseamna acest diagnostic si ce se poate face sa nu evolueze? Mentionez ca are 37 de ani, face sport saptamanal( fotbal), are 73-74 de kg la o inaltime de 1.74m.
4 comentarii
0
18-12-2015, ora 18:56
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Din cele descrise pare a fi vorba despre distrugerea cartilajului articular (coxartroza), cauzata de greutatea excesiva si de traumatismele sportive (foot-ball-ul este un sport fabulos de agresiv pentru membrul inferior).
Tratamentul este evident: scadere ponderala si mai ales evitarea agresiunilor sportive.
Odata aparuta, coxartroza se agraveaza progresiv pana la distrugerea totala a soldului. Ritmul de agravare depinde, evident, de solicitarea mecanica a articulatiei (greutate, efort).
Evident, nu se pune problema de medicamente (ar fi inutile si total ilogice, deoarece cartilajul distrus nu poate fi refacut).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
19-12-2015, ora 10:39
atuculan
Nu este medic/terapeut
atuculan
Va multumesc pentru raspuns!
0
21-12-2015, ora 10:07
atuculan
Nu este medic/terapeut
atuculan
Astazi are programare la ortoped, dar ceea ce m-a facut sa scriu din nou, e ca aseara la dus a observat ca tot piciorul, de la genunchi in sus, pe interior, s-a invinetit, fara sa-l doara zona. Sper sa nu fie ceva grav. Ce parere aveti dvs? Va multumesc!
0
21-12-2015, ora 19:52
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Este greu de precizat: poate fi un hematom post-traumatic (tipic in fracturi, leziuni ligamentare sau musculare) poate fi o insuficienta venoasa periferica, pot fi alte mii de cauze imaginabile.
Un examen clinic va decela cauza probabila.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: