durere al ambelor membre inferioare.

06-11-2011
florinm58
Nu este medic/terapeut
florinm58
De circa un poate si mai bine am niste dureri la ambele membre inf.la ambii genunchi ma doare pe interior adica pe partea lor laterala la dreptul mai mult la stangul mai putin cand treb. sa ma scol din pat nu pot pleca din prima de pe loc las sa treaca cateva zeci de secunde si apoi o iau incet incet si pe urma merg normal, cand cobor scarile cobor greu de urcat urc mai usor evit sa ma întind in pat ca mi se pun cârcei la ambele membre, nu mai pot sa fac genoflexiuni decât in apa, am observat ca la mare după vreo 10 zile de dat cu nămol autentic specific acest lucru si miscare in apa marii a fost mult mai bine daca forţez si merg mult la un moment dat mă dor şoldurile si treb. să fac o mică pauză ca să pot merge din nou, este adevărat ca am 120 kg.la 1, 73cm dar am făcut sport de performanţă si trag de mine dar parcă mai lipseşte ceva am avut cam tot timpul o activitate mai sedentară, cand conduc maşina nu am probleme numai când mă dau jos e mare chin am 53 de ani si mai am atât pâna la pensie si vreau să mă îndrumaţi să mă sfătuiţi că devine din ce în ce mai greu dacă înaintez în vârstă genunchii trosnesc tare si observ ca stângul e mai afectat dreptul mai puţin, să fie de la canoie căci eram stângaci adică stăteam în genunchiul stâng si vâsleam pe partea stângă, vă rog să mă ajutaţi mulţumesc anticipat.
1 comentarii
0
06-11-2011, ora 19:40
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va confruntati cu distrugerea cartilajului articular (gonartroza), cauzata de obezitate si de efortul sportiv excesiv practicat in decursul vietii.
Aveti o singura solutie spectaculoasa si absolut inevitabila: scaderea ponderala de 50 kg.
Odata cu normalizarea greutatii durerea se va diminua spectaculos, dar raul a fost deja facut, iar articulatiile sunt distruse. Solutia finala este protezarea genunchilor, posibila numai dupa normalizarea greutatii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.