durere a umarului si a coastelor

02-05-2007
narcis88
Nu este medic/terapeut
narcis88
dupa o zi in care am facut efort fizic, adica 40 de flotari, ridicari la bara si saritura in lungime, plus ca am incercat sa fac flotari in mana dreapta. A doua zi am carat cu ambele maini greutati, iar o zi dupa asta am inceput sa am dureri ale umarului stang si ale coastelor in partea dreapta. Ma doare de cateva zile, si mai ales cand respir din pozitie culcat. Ma doare si cand rad, mai ales umarul drept Nu stiu ce sa fie, poate o intindere musculara?
4 comentarii
0
02-05-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Cel mai probabil; folositi un unguent local cu diclofenac sau ketoprofen, eventual asociat cu un antiinflamator pastile (Meloxicam sau Nimesulid) plus un relaxant muscular (Mydocalm); daca persista durerile, e necesara o radiografie de umar si eventual un consult ortopedic.
0
02-05-2007, ora 00:00
narcis88
Nu este medic/terapeut
narcis88
Va multumesc. Ma gandeam insa ca ar putea fi si reomatism(??) Durerea nu are un punct fix si pare a fi o durere interioara, care nu vizeaza un a anumit muschi din zona umarului. Insa nu stiu ce sa cred, avand in vedere ca am doar 19 ani. :|
0
24-08-2007, ora 00:00
Campan
Nu este medic/terapeut
Campan
buna, sper sa ma puteti ajuta, fac handbal de 6 ani la un meci am dat cu mana tare in adversar si mi s-a miscat de la loc putin, dar am cotinuat sa joc desi ma durea dar nu foarte tare. a doua zi am mers la antrenament is nu am putut face deoarece cand fortam mai tare bratul ma durea. Am facut 6 zile fizioterapie si 4 acupunctura mi s-a atenuat putin durerea.dar tot nu e bine ma doare si nu pot da cu fortza tare la poarta. e o durere inauntru nu la muschi! Va rog sa ma ajutati va multumesc !
0
27-08-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Trebuie sa faceti o radiografie a articulatiei umarului si sa consultati un medic ortoped. Daca durerea s-a atenuat, cel mai probabil nu e vorba de o leziune osoasa, ci de o intindere musculara (asa numitul sindum al custii rotatorilor - "rotator cuff syndrome") care apare la sportivi, se trateaza tot prin balneofizioterapie plus antiinflamatorii; s-ar putea ca umarul sa trebuiasca crutat o vreme pentru a nu se ajunge la "umarul cronic dureros".
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Umărul blocat sau înțepenit
  •