dureri de umar la copil de 3 ani

25-12-2013
sandra sandica
Nu este medic/terapeut
sandra sandica
Buna ziua, sunt bunica unei fetite de trei ani, baiatul meu din joaca a ridicat fetita de manute de vreo doua ori in sus, de atunci au inceput durerle, am mers la camera de garda unde ne-au facut o radiografie, nu are nimic fractura. ce poate fi. nu ne-a dat nimic pentru ai alina un pic durerea.va rog sa-mi da-ti un sfat, ce -i putem face sa nu mai sufere asa, si ce poate fi. Va multumesc.
2 comentarii
0
25-12-2013, ora 16:47
Dr. Manuel Nastai
Ortopedie si traumatologie, Stuttgart
Dr. Manuel Nastai
Daca intr-adevar localizarea durerii este la umar exista posibilitatea totusi sa fie o fractura nedislocata care nu a putut fi identificata sau doar o distorsiune de umar. Trebuie exclus ca leziunea sa fie in alta parte (cot sau clavicula). La copiii mici nu este intotdeauna usor de localizat punctul maxim al durerii. Din mecanismul pe care l-ati descris in primul rand trebuie exclusa subluxatia capului radial Chassaignac (leziune la nivelul cotului) care necesita reducere.

Daca intr-adevar leziunea este la nivelul umarului, chiar daca ar fi vorba de o fractura consecinta foarte mare nu ar avea, pentru ca oricum in acea zona nu prea se opereaza fracturile. In acest caz ar trebui imobilizat umarul intr-un bandaj Gilchrist (se poate cumpara de la magazine de tehnica ortopedica) daca fetita il tolereaza pentru o saptamana si se poate combate durerea cu Nurofen sirop in functie de greutatea corporala. Dupa o saptamana s-ar recomanda un nou consult la ortoped/traumatolog.
0
25-12-2013, ora 18:59
sandra sandica
Nu este medic/terapeut
sandra sandica
Va multumesc pentru sfat. Sarbatori fericite !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durere acută după căderea pe umăr - leziuni posibile
  •