durei de sani si dureri pelviene

10-01-2011
Calista
Nu este medic/terapeut
Calista
Buna, ma confrunt si eu cu o problema mai delicata- sunt cam la jumatatea perioadei menstruale (ultima menstra a fost acum 12 zile, perioada menstruala este cam 35 de zile la mine) si am dureri de sani care merg din partea superioara catre axila. In acelasi timp am dureri pelviene -sunt ca doua ace de-o parte si de alta a pelvisului si am o usoara senzatie de greata, senzatie de balonare, o usoara acnee pe gat. Nu e prima data cand am aceste dureri - am avut perioade si de intarzieri de ciclu, cand am luat duphaston si anticonceptionale si cand am fost diagnosticata cu chisturi pe ovare. Cand am luat anticonceptionale, starea mea emotionala se inrautatea, deveneam anxioasa, depresiva. De la unele anticonceptionale simteam ca ma "sparg"- eram umflata, balonata. Am luat si "Donavital" - am simtit usoare ameliorari. Singurul lucru care m-a facut sa ma simt mai bine a fost acupunctura- de cateva luni ma simt mai bine, dar se pare ca efectul a disparut.
Insarcinata nu pot sa fiu, folosim prezervativul tocmai pt ca sunt asa sensibila la anticonceptionale si nu cred ca am fost niciodata (n-am avut niciodata un test pozitiv). Ma ingrijoreaza sindromul ovarelor polichistice - desi nu am simptome - am ciclu, chiar daca mai neregulat, nu pot sa zic ca am hirsutism sau grasime in zona abdominala - desi intr-adevar acolo se depune cand ma ingras si ma balonez. Cand am facut o analiza de hormoni acum 3 ani (aveam iar ceva acnee pe gat, imi cadea parul) hormonii tiroidieni, estrogenul, progesteronul au iesit in limite normale.
Mai am inca o problema - cam de un an -mi-au crescut sanii in circumferinta ( desi am 30 de ani) si nu par sa mai scada - ma complexeaza tare problema, mi se pare ca ma face sa arat ciudat, desi sotului meu ii place. Care ar fi cauzele?
Ce analize ar trebui sa fac sa ajung la cauzele acestor probleme? Stiti vreun doctor bun endocrinolog /ginecolog in zona Ardealului, sau daca nu chiar si in Bucuresti?
Multumesc
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Perspectiva feminină asupra durerii pelvine (sondaj)
  •