durata actului sexual

15-11-2011
gabriell32
Nu este medic/terapeut
gabriell32
Buna ziua am si eu o problema, cand fac dragoste cu sotia mea actul sexual dureaza putin adica ejaculez la forte putin timp dupa ce sunt am introdus penisul in vaginul ei.As dori sa stiu daca se pote face ceva sa dureze mai mult acutl sexual sau daca esxista un tratament.
2 comentarii
0
15-11-2011, ora 21:32
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Durata actului sexual (începând de la momentul penetrării) este de cel puţin 2 minute (4 minute după unii autori) şi de cel mult 20 de minute. Sub pragul inferior vorbim de ejaculare precoce, peste pragul superior de ejaculare tardivă.
Pe de altă parte, din punct de vedere psihologic, problema se pune un pic diferit, şi anume subiectiv, depinzând de la cuplu la cuplu. De exemplu, o durată de 5 minute poate fi "ejaculare precoce" dacă acel cuplu o percepe astfel.

Metodele cele mai simple pentru a prelungi durata actului sexual sunt cele fără medicamente, care se bazează pe adoptarea anumitor poziţii. Spre exemplu, poziţia inversată (femeia deasupra) întârzie, de regulă, ejacularea. Acelaşi efect are alcoolul, în doze rezonabile.

Există pe piaţă prezervative speciale, aşa cum este "Durex performa", care sunt impregnate cu substanţe cu prorpietăţi anestezice. Pe acelaşi principiu sunt şi unele spray-uri sau geluri pe care le puteţi găsi la sex-shop-uri, aşa cum este Stud. Unii bărbaţi acuză o anumită scădere a plăcerii sexuale prin folosirea acestor mijloace, lucru care este logic (conţin anestezice locale, aşa cum am spus), în timp ce alţii afirmă o creştere a plăcerii. Lucru care are şi acesta logica lui, fiindcă plăcerea unui partener oglindeşte pe aceea a celuilalt.

În sfârşit, mai există medicamente etice (=care se eliberează cu prescripţie medicală) care au proprietatea de a întârzia ejacularea. Pentru ele, dacă măsurile menţionate mai sus nu sunt suficiente (ceea ce rareori e cazul) adresaţi-vă doctorului dv.
0
04-03-2018, ora 21:30
Alpha si omega
Nu este medic/terapeut
Alpha si omega
Buna seara, va rog sa imi spuneti cum se numesc acele tratamente pe baza de reteta, ast mesaj multumesc frumos
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.