dupa nunta viata a devenit un cosmar

26-08-2010
paraskita
Nu este medic/terapeut
paraskita
buna, m-am casatorit recent din motiv ca am ramas insarcinata dupa o relatie de 4 ani, sotul meu era destul de entuziasmat de la inceput, ne facusem planuri, dar dupa nunta totul s-a schimbat ft brusc.Vreau sa recunosc ca relatia noastra de prietenie nu fusese un exemplu, dar odata ce aflase ca sunt insarcinata isi schimbase atitudinea fata de mine si de viitorul copil, De la nunta au trecut 4 luni, eu sunt in a 9 luna de sarcina, dar relatia noastra e un cosmar, am uitat ultima data cind ne-am culcat impreuna(nu vb de sex), , adika la aceeasi ora, permanent umbla cu prietenii, nu zic ca are pe altcineva, deoarece nu are grija deloc de el, nu lucreaza, parca a intrat intrio depresie, vine noaptea, se culkca, la amiaza se scoala si iar pleaca, nu vb nimik nu suna nu imi ridica receptorul.Noi stam la ai lui, relatia lor e tensionata mereu, mereu se cearta de la faptul ca el nu lucreaza, desi e dintro familie instarita, pot trece zile pina se barbereste sau face o baie, e foarte departe de viata de familie, mereu il intilnesc si e cu prietenii in masina, nu stiu ce sa fac, vreau sa scap de prieteni, eu mai am ft putin pina la nastere, nu am nimik pregatit, nu avem cind sa vb ca mereu ma lasa si pleaca, nu avem timp nici sa ne certam ca practic nu ne vedem, cind vine se culka in camera diferta desi in fiecare seara intra imi saruta burta se uita la mine ma saruta pe obraz si pleaca, iar eu tac crezind ca a doua zi va fi altfel, as vrea macar sa stiu ce sa fac, eu cum sa ma comport, nu mai am lacrimi, in fiecare ma culk singura, maninc mereu singura sau cu ai lui, merg la cumparaturi singura, dupa nunta viata a devenit un cosmar.
3 comentarii
0
26-08-2010, ora 11:10
rrox
Nu este medic/terapeut
rrox
paraskita-asta nu e viata..cati ani are sotul tau? banuiesc ca si inainte umbla cu prietenii..incearca sa porti o discutie cu el pt ca asa daca il lasi asa nu rezolvi nimic.nu inteleg de ce doarme separat...poate sa casatorit cu tine la insistentele tale...sau pt faptul ca esti insarcinata...daca nu vei lua masuri va crede ca-ti convine asa cum procedeaza el si nu-ti va fi bine...poate in mintea lui ar trebui sa fii multumita ca te-a luat de sotie si atat..nu lasa lucrurile asa pt ca vei fi singura care vei suferi.un copil nu e un capat de lume, il poti creste si singura daca cu tatal nu se poate trai...nu trai cu un barbat doar de dragul copilului si atat ca nu e bine.El va fi tata cu numele si tu vei trage tot greul...POARTA O DISCUTIE CU SOTUL CA ALTFEL E RAU...
0
26-08-2010, ora 16:28
paraskita
Nu este medic/terapeut
paraskita
sotul meu are 25 de ani, nu cred xca sa casatorit la insistentele mele, pt ca atunci cind iam spus ca sunt insarcinata iam spus ca nu suntem pregatiti si poate facem altceva, el sa suparat si mia spus cum pot sa ma gindesc la asa ceva, ca doar e copilul lui, nici sa nu-mi treaca prin gins asa idei, eu ma gindesc ca poate il sperie faptul ca va deveni tatic ca totul se schimba.adika eu nici nu mai stiu ce sa gindesc, azi iar sa dus, neam certat si eu am inceput a plinge si el a iesit cu lacrimi din casa, spunindumi ca si lui ii este greu, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , as vrea sa plec, dar mie rusine de mama cum sa ma intorc acum inapoi la ea sai spun ca relatia mea nu merge, ea tot timpul a ft ft impotriva lui, mama are tensiune si diabet zaharat nu vreau deloc sa o supar, si asa a nimerit odata din cauza unei certi de a noastre in spital, pt ea stau aici la socri si sufar tot ce imi face, desi rabdarea mea ajunge la capat.
0
07-09-2010, ora 16:04
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Draga paraskita,
Desi nu stiu cum era sotul tau inainte de casatorie sau daca ati stat impreuna si inaintea casatoriei, banuiesc ca exista o schimbare vizibila in comportament si ca acest lucru l-au observat si parintii lui. Sotul tau se afla intr-o situatie pe care nu o poate controla si poate fi efectul sarcinii sau al casatoriei. Desi a fost de acord cu toate, posibil ca hotararea sa nu fie luata cu tot sufletul. In interiorul lui exista o lupta, una care exista si in interiorul tau, dar e diferita.

Ai putea sa vorbesti cu parintii lui si impreuna sa puteti face ceva. Nici relata cu proprii parinti nu trebuie pierduta. Sunt si ei o resursa ptr. tine. Una care sa fie disponibila in aceste momente. Curand vei da nastere unui copil care trebuie sa aiba in jur oamenii care il iubesc si cat mai multi. Dintre toti tu vei conta cel mai mult. Nasterea va fi un eveniment nou ptr. tatic si pot sa il stabilizeze sau sa-l burverseze si mai mult. Nu vreau sa te amagesc, dar trebuie sa te intrebi ce simti ptr. tatal copilului tau si mai ales ptr. copilul vostru. Cand nu avem timp sa ne intrebam aceste lucruri inainte, devine imperios necesar un raspuns ca sa stim in ce directie facem urmatorul pas.

Psihoterapeut de familie si cuplu
Ciobancan Delia
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul