dupa 11 ani de la operatie

26-07-2009
brodolina
Nu este medic/terapeut
brodolina
buna seara tuturor!sotul meu a facut acum 11 ani o operatie de hernie de disc L4, L5.de aproape un an au reincaput durerile, acelasi picior ca inainte de operatie?este vreun tratament sau interventia chirurgicala este unica solutie?va multumesc
3 comentarii
0
26-07-2009, ora 19:58
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Interventia chirurgicala si tratamentul cu antiinflamatoare nesteroidiene sunt tratamentele de electie cunoscute de medicina alopata.
Tratamentele complementare includ acupunctura cu rezultate foarte bune, talasoterapia (folosirea factorilor climaterici maritimi), namolurile sapropelice etc.

Numai Bine!
0
27-07-2009, ora 22:36
dmarinela
Nu este medic/terapeut
dmarinela
sa faca din nou RMN.
0
21-08-2009, ora 22:10
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Pt. brodolina
Recidiva simptomatologiei in acest caz nu este un semn favorabil. Exista desigur posibilitatea ca simptomele sa fie generate de o alta formatiune discala apropiata si nu cea operata, dar acest lucru trebuie verificat intr-adevar printr-o explorare RMN care este absolut necesara.
Ulterior acesteia, specialistul ortoped sau neurochirurg va poate explica daca este nevoie de o noua interventie sau aceasta poate fi evitata/ amanata prin tratament balneofizical. Agravarea simptomelor la ridicarea de greutati sau sederea prelungita in picioare sunt semne care trebuie sa va determine sa va grabiti. Pana la deslusirea situatiei, aveti posibilitatea efectuarii unui tratament temporar antiinflamator cu protectie gastrica (Aflamil 2tb/zi sau Arcoxia 60 sau 90 mg 1-2 tb/zi).
Cu stima,
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: