doua degete amortite la mana stanga: degetul mic si inelar

26-09-2015
cgeorge
Nu este medic/terapeut
cgeorge
Buna ziua,

Am o problema de sanatate care inca persista, la 10 zile de la aparitie, in ciuda faptului ca am urmat o linie de tratament recomandat de medicul de familie si, mai tarziu, specialistul neurolog.

In urma cu 10 zile, dupa plecarea de la birou am simtit o amorteala si lipsa de sensibilitate in ultimele doua degete de la mana stanga: degetul mic si inelarul si o senzatie de durere, 'electrocutare' in cot la fiecare flexie completa a acestuia. De atunci aceasta amorteala s-a accentuat in degete, in paralel cu o senzatie de 'umflatura', furnicaturi si o limitare a mobilitatii a acestor doua degete.


In ceea ce priveste cotul, observ ca 'electrocutarile' mai apar doar putin, indiferent de miscarile pe care le fac.
In paralel cu ultimele doua degete, am senzatia de amorteala si furnicaturi permanente in partea din interiorul palmei pentru cele doua degete, mic si inelar.

Tratamentul pe care l-am urmat pe parcursul celor 10 zile trecute:

antiinflamator (cate 1 zi) : Xeforapid si Mydocalm
antiinflamator local : 1 data pe zi cu diclofenac
Magneziu: 1 plic pe zi MaxiMag 375 mg
recomandate de specialistul neurolog :
Actovegin 1 pastile x 3 ori pe zi
Thiossen : 1 pastila pe zi
Milgamma N: 1 pastila x 3 ori pe zi

Mentionez ca am un job in IT, folosesc intensiv tastatura in pozitii ale mainii sau cotului pe masa care pot afecta nervii periferici (de exemplu cubital). Totodata, nu cred ca am facut ceva special in perioada imediat dinaintea aparitiei acestor probleme la mana stanga.

Diagnosticul pus de neurolog este nevrita de nerv cubital.


Pentru aceeasi mana, in 2013 (acum-2 ani) am avut o operatie chirurgicala de extirpare a unei formatiuni tumorale (intre umar si cot, pe partea interioara a bratului stang).
La examenul histopatologic ulterior operatiei, a iesit ca ar fi fost de origine benigna, un hemangiom capilar-cavernos, cu marginile bine decupate. De la acea operatie nu am mai avut nicio problema pana acum. In plus, nu am mai simtiti/nu mai simt nicio durere nicaieri pe brat la palpare din aproape in aproape.

Si inaintea operatiei simteam simptome de amorteala ale ultimelor doua degete ale mainii stangi, iar examenul RMN pentru zona respectiva indicase un schwanom.

Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri la urmatoarele intrebari.
1. Credeti ca este necesar sa fac o examinare de echografie pentru bratul operat?
2. In cat timp imi va trece aceasta nevrita de nerv cubital (specialistul neurolog mi-a spus sa revin la control peste o luna). Aveti si alte recomandari de tratament?
3. Puteti sa-mi sugerati anumite exercitii care sa grabeasca recuperarea cu acest brat si mana?

Va multumesc cu toata inima.
Astept informatiile dumneavoastra.


Cu consideratie
10 comentarii
0
27-09-2015, ora 11:12
cgeorge
Nu este medic/terapeut
cgeorge
Buna ziua,

Am uitat sa trec in descrierea de mai sus: am 37 ani.

Va rog sa-mi dati comentarii sau raspunsuri si daca ati trecut printr-o situatie similara, care a fost experienta dumneavoastra (in cat timp v-ati vindecat complet, ce tratament-ati facut ceva in mod special?


multumesc.
0
27-09-2015, ora 11:28
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
si cum a fost pusa diagnosticul de nevrita? a facut si examinari de tip EMG/ENG sau prin examen fizic?
0
28-09-2015, ora 09:04
cgeorge
Nu este medic/terapeut
cgeorge
Buna dimineata,

Diagnosticul a fost pus exclusiv prin examinare fizica. Conform cu evolutia dupa tratament, peste o luna ar urma sa fac EMG daca este necesar.
0
28-09-2015, ora 11:54
hipoadin
Nu este medic/terapeut
hipoadin
SI eu am trecut prin asa ceva, mai exact diagnosticul a fost sindrom de compresiune a nervului cubital în canalul lui Guyon. Nu a cedat decat pe moment la tot felul de creme si pastile antiinflamatoare. Intr-un final mi s-a prescris un complex de B-uri(vitalin/vitalin plus) timp de cateva saptamani in urma caruia mi-a trecut. Afectiunea se mai intalneste si in hipotiroidism (asociat cu sindromul de tunel carpian).
0
28-09-2015, ora 18:22
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
daca nu trece trebuie facuta un EMG si identificat punctul unde nervul este afectat. deseori solutia definitiva este o operatie de eliberare a nervului
0
18-12-2015, ora 09:11
cgeorge
Nu este medic/terapeut
cgeorge
Buna ziua,

Din pacate, problema mea a trecut in domeniul chirurgie plastice. Amorteala din degetul mic nu mi-a trecut, se implinesc trei luni in cateva zile.

Mi-am luat inima in dinti si ieri am mers la echografie, ceea ce din pacate, mi-a adeverit temerile, tumora de care am fost operat in martie 2013 a recidivat. Este la aceleasi dimensiuni ca atunci.
In plus mi-a iesit si o 'adenopatie axilara cu aspect inflamator 14/6 si 10/5 mm'.

Am cautat si vad ca adenopatia (inflamatia ganglionilor) se leaga de infectii sau posibilitati nefericite (malignitate sau metastaze.)

De trei saptamani am o inflamatie de la un chist pilonidal.
Este posibil ca aceasta inflamatie sa bata in zona axilara a bratului, sau musai s-ar duce in zonele alaturate (de exemplu ganglioni inghinali)?

Ar trebui sa ma ingrijorez?
Desigur ca urmeaza sa fac o programare la un medic de chirurgie plastica, doar ca vreau sa stiu despre ce vorbesc.

Imi puteti recomanda un medic de chirurgie plastica din experienta personala cunoscuta?
Multumesc frumos.
0
19-01-2016, ora 13:34
Dr. Merlas Cornel
Chirurgie generala, DEJ
Dr. Merlas Cornel
Stimate donule George, am parcurs pe forum problematica pe care o descrieti. Din pacate, mijloacele actuale de investigatie care se practica in clinici, nu va pot aduce prea multe lamuriri asupra unui diagnostic corect cauzal asupra suferintei dumneavoastra, pe motivul ar fi ca cele mai moderne aparate existente(Echo Doppler, CT, RMN) pot pune in evidenta leziuni de la 1-2 mm in sus. Problematica pe care o descrieti nu poate fi lamurita prea mult cu EMG, pentru ca examinarea mentionata pune in evidenta rasunetul periferic a unei tulburari in transmiterea unui impuls nervos(la nivelul placii neuromotorii). Partea cea mai spinoasa in rezolvarea acestori cazuri consta in faptul ca se refuza de catre factorii de decizie introducerea metodelor de diagnostic ultramoderne, care pot pune in evidenta modificari in structura organelor de ordinul nanometrilor.
Dupa cum descrieti dumneavostra, manifestarile au loc pe caile de transmitere atat motorii cat si senzitive de la de la nivelul maduvei spinarii.
Cu aparatura Metatron 4027 Metapathya Clinical se evidentiaza cu siguranta modificari care determina disfunctionalitatile nervilor respectivi. Totodata se pun in evidenta si factori patogeni incriminati (Naegleria Fowleri-mancatorul de mielina, Cysticercosis, Sarcocystis, Dicrocoelium Lanceolatum, Gnathostoma Hispidum, Citomegalovirus, Virus Herpetic, Trichomonas Vaginalis).
Ar putea fi vorba de o mielita extensiva, sansele de elucidare ale dignosticului constand in faptul ca trebuie sa fiti examinat cu aparatul Metatron 4027 Metapathya Clinical. Din cele ce am putut constata din practica noastra prin elucidarea naturii leziunilor agentilor patogeni incriminati, se poate institui un program terapeutic pentru a anihila actiunea acestora prin distrugerea lor si corectarea leziunilor produse.
Din pacate la noi in tara asemenea dotari sunt foarte putine, existand in mun. Cluj un asemenea centru care poate rezolva cu succes asemenea cazuri.
In cazul in care nu veti tine cont de recomandari, va veti putea convinge ca veti umbla ani la rand fara a va rezolva problemele, deoarece caracterul bolii este extensiv cu posibila evolutie spre scleroza multipla.
Formatiunea vasculara nu are legatura cu paresteziile. Chistul ar putea fi cauzat de un agent patogen comun cu cel care produce si adenopatiile.
Abcesul pilonidal reprezinta un atavism in cursul dezvoltarii embrionare(in continutul sau regasindu-se par sau unghii) si poate apare inflamatia cu abces care se evacueaza, si sa determine reactii limfatice de vecinatate.
Inca o data mentionam ca examinarea cu Metatron 4027 Metapathya Clinical trece in revista si ganglionii descrisi precum si zona supurativa pilonidala.

Cu stima,
Dr. Cornel Merlas
0
19-01-2016, ora 20:34
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
aratati-ne un articol dintr-o revista stiintifica de mare valoare care sustine idea Dvs.
ceea ce descrieti este o prostie
0
20-01-2016, ora 18:17
Dr. Merlas Cornel
Chirurgie generala, DEJ
Dr. Merlas Cornel
Simate domnule Adamanium, va spun cu parere de rau ca cel mai mare dusman al omului este ignoranta! Sunteti de acord ca daca cineva care nu a vazut niciodata un elicopter sau un avion zburand, i s-ar spune ca exista o pasare de otel care zboara deasupra pamantului, iar celalt ar afirma, plin de sine, ca este o prostie.
Informati-va despre campurile de torsiune, ce s-a realizat si ce se realizeaza in acest domeniu in lumea intreaga, cu precadere in ultimele decenii. Veti afla, poate, cu parere de rau pentru dumneavoastra, progresele facute in domeniul tehnologiilor fizicii cuantice (vedeti "Institute of Practical Psychophysics, OMSK-RUSIA).
Va transmit cateva informatii pentru a va stimula si in vederea completarii deficitului pe care-l aveti in bagajul dumneavoastra informational, daca imi transmiteti adresa dumneavoastra de e-mail.

Dupa o experienta clinica de peste 50 de ani imi permit sa va rog sa incurajati omul bolnav, si sa nu-i sugerati actiuni care l-ar dirija spre o prelungire inutila a suferintelor sale.
Imi sustin indemnul pentru ca acest pacient sa recurga la efectuarea pasilor pe care pe care i-am preconizat. Nu o sa-i para rau si nici dumneavostra.


Dr. Cornel Merlas
0
22-01-2016, ora 16:27
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
rezultatele nepublicate si neverificate sunt inexistente
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: