dolicocolon sau boala hirschprung?

07-09-2011
dinca
Nu este medic/terapeut
dinca
Am un baietel in varsta de 2ani si jumatate.L am alaptat la san pana la 8 luni nu am avut probleme cu constipatia. Nu facea in fiecare zi dar nu era constipat.Cand am inceput diversificarea au aparut problemele, se costipa facea foarte gros cu sange uneori probabil din cauza unei fisuri si de atunci de la un an a capatat obiceiul sa faca doar in fundulet, adica sta jos pe fund si incearca sa faca.Nu se ridica iar daca incercam sa l ridicam nu mai face. si a trecut un an si problemele s au agravat am mers la medic si in urma unor investigatii(raze) si a explicatiilor noastre ni s a spus ca ar fi vorba de boala aceasta hirschprung.am mers la bucuresti, suntem din targu jiu, am facut irigografie la Gr.Alexandrescu si ni s a spus dolicocolon.Am primit regim si laxative.Am tinut regim, am incercat tot felul de retete(tarate, pere cu lapte, prune, smochine etc)insa avem aceeasi problema.Incearca sa faca si doar murdareste pampersul la care nu renunta, se pune jos si noaptea din somn se trezeste daca ii vine sa faca se da jos pe parchet, incerca si se culca la loc.Pe intestine se formeaza tot felul de fecaloame parca ar avea pietre in burtica.nu a avut niciodata diaree, nici dupa aceste combinatii(pere cu lapte, iaurt cu miere, musetel etc).Am folosit laxofort, duphalac etc, laxativele acestea il chinuie foarte tare.Cand ii dau ii vine sa faca mereu si se pune jos din jumatate in jumatate de ora.face dupa o zi sau doua cate un fecalom apoi in ziua respectiva mai face de 2 sau 3 ori mai moalesi apoi iar.la o saptamana.A facut si la 3 saptamani.Este un copil energic, dezvoltat normal exact cum trbuie sa arate un copil de varsta lui.Abdomenul il are balonat mai tot timpul.Acum am mers din nou la buc si ni s a recomandat lactoza.Unde sa mai mergem si ce sa mai facem?
11 comentarii
0
07-09-2011, ora 15:20
Alexandra2704
Nu este medic/terapeut
Alexandra2704
Doriti sa luati in consideratie si produse naturale?
0
07-09-2011, ora 15:44
dinca
Nu este medic/terapeut
dinca
bineinteles, orice pentru a rezolva aceasta problema
0
07-09-2011, ora 19:53
CRIS_LIA
Nu este medic/terapeut
CRIS_LIA
Buna seara, va scriu in calitate de mama a unui copil care are acum 14 ani si este nascut cu aceasta boala rara si cu care nu este de glumit.Stiu ca vi s- spus ca pe masura ce creste situatia se va ameliora, ca sunt multe persoane care nu-si golesc intestinul zilnic dar au o viata nomala.Pt copilul meu n a fost deloc asa.Pana la 4-5 ani am facut ca si d-voastra regimuri, laxative, supozitoare pana acestea n-au mai avut nici un efect.S-a inceput cu clisme de 3 ori pe saptamana, un adevarat calvar pt un copilas.Daca in primii ani crestea normal trecand timpul situatia s-a schimbat, la varsta de 10 ani avea 16 kg.Am luat o decizie, am facut analize sa vedem care era pe atunci situtia intestinului, in urma radiografiilor, clisma opaca, avea in burtica un sac imens, nu se mai putea face nimic decat operatia.Ce vreau sa va spun este ca interventia de reconstructie a intestinului si inlaturarea partii care nu functiona a fost o munca de 13 ore a catorva chirurgi pt ca nu-l operasem cand era abia nascut.A trecut prin multe clipe dificile, terapie intensiva de o saptamana si apoi recuperare de cateva luni.Acum intestinul e perfect functional, sfincterul are inca nevoie sa-si reia functiile dar i-am salvat viata.Biopsiile au aratat ca n-ar fi aajuns la 18 ani.Imi pare rau ca am fost dura in cele ce v-am spus dar vreau sa va tratati copilul acum cand este micut.Ce as mai vrea sa adaug, dupa operatie cand credeam ca totul s-a sfarsit cu bine a venit certificarea de boala rara ca trebuie sa fie tinut sub control toata viata.Poate citi oricine aici dar nu ma va putea contrazice, dragi parinti nu mai lasati timpul sa treaca.Cam asta e in mare situatia unui copil cu astfel de boala, in amanunte au fost ani grei de suferinta care cu ajutorul lui dumnezeu au trecut.Va doresc tot binele din lume, asa cum altii au reusit asa va fi si la voi.Cu stima si respect.
0
07-09-2011, ora 21:17
dinca
Nu este medic/terapeut
dinca
Imi puteti recomanda un medic? Va rog din suflet si multumesc pentru raspuns
0
08-09-2011, ora 08:29
CRIS_LIA
Nu este medic/terapeut
CRIS_LIA
V-am trimis mesaj privat, te rog verifica, sanatate multa!
0
29-01-2012, ora 12:18
maryiaia
Nu este medic/terapeut
maryiaia
sint o bunicuta care a avut aceleasi probleme cu nepotica de 2 ani -diagnostic dolicocolon- constipatie grava.
Ni s-a recomandat debridat pe termen lung si fibre praf STIMULANCE 1 lingurita pe zi. Dzeu sa-i dea sanatate Doamnei dr ca nu mai avem probleme. va doresc sanatate
0
23-02-2012, ora 16:53
bagolyeni
Nu este medic/terapeut
bagolyeni
Sunt nou pe acest forum, am mai scris in dec. dar n-am primit nici un raspuns, si am aceasi problema cu baiatul, ca voi.DOLOCOSIGMOID.
Am facut irigo in noiembrie. a doua oara, si colonul e mai lung cu 2/3. Noi nu consumam banana, ciocolata, cascaval..., bem multe lichide, nu suntem constipati, numai ca din cauza lungimii avem scaun o data pe saptamana, cu chinuri, cu plansul. N-avem fisura, nici sangerari, dar dr. n-ea zis sa facem in fiecare zi clisma, ca daca nu a doua zi se poate apare constipatie. Acum luam Duphalac 2*10ml. si Bifido-Plus. Am luat pana acum Dedridat, Dulcopic, ulei de parafin, Masalax etc, nici nu stiu. Sunt ingrijorata ca sa nu faca dependenta de clisma. Dr. mi-a zis ca se poate face, ca nu va fi dependent, dar nu sunt convinsa.
Sunt din Covasna, la irigo am fost la Brasov, am fost la medic pediatru, la gastroenteorolog, la psiholog, la acupunctor, numai stiu unde sa ma duc. Unii dr. spun ca trebuie operat, altii zic ca nu se poate pune un copil de 6 ani la o astfel de situatie, ca e mare stres, mai ales ca toamna incepem scoala.
Dr. care ne consulta ne-a zis ca, cu timpul se poate face biopsie, dar mi-e tare frica de acest interventie, ca stiu ca e dur, si destul de periculos.
Ne-a zis dr. ca pt. vindecare trebuie sa avem rabdare, si ca trebuie mult timp pina ajunge psihic si mental copilul sa faca scaun zilnic. Si noi am mancat tarita, musli si tot alte porcarii dar fara rezultat. In luna viitoare iar trebuie sa mergem la consult, nu stiu ce va urma, dar as-i prefera si ceva naturist daca exista, si sa mentin de operatie. Daca se poate ajuta cineva sa-mi scrieti, ca sunt disperata.
Va multumesc!!!
0
26-02-2012, ora 13:00
maryiaia
Nu este medic/terapeut
maryiaia
Stimata mamica va inteleg perfect si nepotica mea de 2 anisori are acelas diagnostic DOLICOCOLON. De trei luni de zile nu mai avem probleme. INDICATIA Dnei Dr. : Zilnic de 2x zi DEBRIDAT, de 2x zi DUFALACT, in fiecare seara 1 masura fibre STIMULANCE amestecat cu iaurt si kiwi.
Primele 5 zile am inceput tratamentul si i-am administrat si cite 5 picaturi de DULCOPIC. Interzis mai mult de 5 zile.
Dupa 2 saptamini am scos DUFALACTUL si ii dam numai cind observam pericolul de constipatie. Mincam orice si am luat in greutate. A trecut frica de a face scaun daca nu mai are dureri. Bunul Dzeu sa va ocroteasca si sa va dea sanatate.
0
28-02-2012, ora 22:11
bagolyeni
Nu este medic/terapeut
bagolyeni
Draga maryiaia! Multumesc mult pentru raspunsul tau rapid. Si noi am folosit Duphalac, Debridat, Dulcopic in aceeasi tratament fara rezultate, numai ca n-am auzit de fibre Stimulance. Ar fi bine daca-mi scrii putin mai larg ce sunt acestea, ce component au, daca e naturist ca nu stiu nimic despre acest ser.
Cineva mi-a recomandat pastile naturiste Papaya, ca e foarte bun, acum vreau sa cumpar. Voi cit timp va chinuiti? ca noi ani de zile avem probleme, si n-am gasit nici un rezultat satisfacator. Va rog sa-mi scrieti, daca aveti ceva sfaturi, sugesti, ca imediat n-am incredere in dr. ( E TARE DUR, DAR ASTA-I ADEVARUL).
Multumesc si doresc multa sanatate!!!!
0
10-03-2012, ora 21:41
maryiaia
Nu este medic/terapeut
maryiaia
Deci nepotica noastra are DOLICOCOLON, produsul STIMULANCE ne-a fost recomandat de Dna Dr. si l-am cumparat de aici din Oradea de la Farmacia Mara. Este un praf pe care scrie Multifibre sub forma de pulbere. Producatorul este Milupa-Nutricia. Se gaseste si la Farmaciile din Ungaria. Il dizolvam cf indicatiilor si il adaugam in iaurtel. Pe linga ii dam in fiecare zi un kiwi. Va doresc numai bine. -.
0
16-05-2012, ora 20:08
barbarossa
Nu este medic/terapeut
barbarossa
Se pare ca la farmacia asta gasesti toate raritatile pe care nu le gasesti niciunde in Oradea...am luat si noi Stimulance tot de acolo, cred ca il au doar ei. Stiu ca mai au si Diprophos sau Clexane, care se gasesc foarte greu in tara, ei le au in stoc tot timpul...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Constipația
  • Noi abordări terapeutice în colonul iritabil și constipația cronică idiopatică
  • Ar putea exista o legătură între constipație și infecțiile herpetice?
  • Constipaţia cronică creşte riscul de cancer de colon?
  • O proteină recent descoperită în intestin ar putea juca un rol cheie în constipație
  •