am fost diagnosticata acum 4 ani cu lombago acut prin discopatie

05-05-2010
karla70
Nu este medic/terapeut
karla70
Buna ziua.
Numele meu este Catalina, am 42 ani si am fost diagnosticata acum 4 ani cu lombago acut prin discopatie L5-S1., rezultatul radiografiei :rectitudine lombara si discreta scolioza, sacralizare vertebrala L5, pensare moderata L5-S1., mentionez ca timp de 4 ani nu am avut probleme majore, in urma cu 4 zile am incept sa simt niste dureri in zona lombara, nu foarte puternice, dimineata cand m-am trezit am simt ca piciorul drept este amortit pina la genunchi(niste furnicaturi ff puternice, care dau senzatia de amorteala).am fost la UPU, s-a facut radiografie, acelasi rezultat ca cel de acum 4 ani..am inceput tratamentul cu injectii de Hotemin, thiogamma, gabaran si sedinte de fizioterapie, dupa 4 zile nici o ameliorare, ce ma sperie cel mai tare este ca durerea este minora, intra-devar miscarile sunt limitate putin (am inteles ca reflexele sunt toate bune), si nu imi explic senzatia de amorteala...nici nu am inteles prea bine ce trebuie sa fac, dr, neurolog mi-a spus sa stau in repaus, dr, reumatolog mi-a spus sa alternez pozitiile(nici prea mult culcata, nici prea mult in picioare sau sezut).
Va multumesc..
6 comentarii
0
05-05-2010, ora 21:28
grimar
Nu este medic/terapeut
grimar
Buna ziua.Si eu am cam aceleasi probleme. Acum un an am avut dureri puternice in zona lombara (in anumite pozitii), in urma radiografiei mi s-a spus ca e vorba de rectitudinea coloanei lombo-sacrale si discreta ingustare de spatiu intrevertebral L5-S1 segment posterior, mica osteocondensare marginala postero superioara S1, INTR-UN FINAL DISCOPATIE l5-s1. Acum trei zile cand m-am trezit dimineta nu puteam merge pt ca aveam dureri foarte mari la fiecare pas. Am luast milgama, midocalm, xenorapid si arcoxia. Am facut o alta radiografie si diagnosticul a fost usoara pensare L5-S1 si discopatie lombara gradul III/1. Este a treia zi in care fac si proceduri (laser, ultrasunete, diadinamice si vibromasaj) insa de ieri am o usoara amorteala in piciorul stang (inclusiv degetul mic).Culmea e ca mie mi se pare ca acum pot merge bine, urc scarile, etc... insa inca mai am o jena in anumite pozitii.Mentionez ca serviciu meu presupune munca de birou 8ore/zi si ca in aceasta perioada am mers la servici. Credeti ca aceasta amorteala reprezinta un alt potential pericol ?
0
06-05-2010, ora 08:42
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
In ambele cazuri este vorba despre un sindrom radicular compresiv, adica o hernie de disc.
Discul intervertebral migreaza din locul lui catre radacinile nervilor spinali, comprimandu-le si determinand senzatiile descrise, atat durerea cat si paralizille-parezele de la nivelul membrului pelvin.
Doar un consult neurochirurgical va preciza diagnosticul de precizie si va indica o atitudine terapeutica:
- interventie chirurgicala, indicata in cazurile acute sau cronice de compresiune radiculara, evitand paraliziile grave, care va pot lega definitiv de caruciorul rulant;
- tratament conservator, bazat pe repaus initial, tratament antialgic, anti-inflamator si decontracturant. Reluarea activitatii se face absolut progresiv, cu evitarea indelungata a eforturilor fizice medii-mari. Dupa cateva saptamani se poate incepe singurul tratament eficace, si anume kineto-terapia (gimnastica medicala dupa programe specifice coloanei lombare). O foarte buna solutie este hidro-kineto-terapia, si mai ales inotul in pozitia "pe spate".
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
05-10-2010, ora 20:11
boncz mihaela
Nu este medic/terapeut
boncz mihaela
Buna seara d-le doctor mie mi s-a dat gabaran 300 1tb seara, si diclofenac tratul + dexametazona injectabil pt durere de spate am facut film a iesit la film- discreta pensare L4- L5, aplatizarea lordozei lombare fiziologice este diagnosticul -am ridicat ceva si acuzam durere de spate mare
Intrebarea este daca Gabaran 300 mg trebuiesa il iau 30 zile ca vad ca mi-a dat 30 pastile acum sectia sa inchis desfintat la spital si nu mai am pe cine intreba
are vreun efect daca intrerup brusc acest gabaran? il iau de 7 zile 1 pe zi seara dar daca nu mai am dureri si sunt bne nu as mai lua Ce se va intampla daca il opresc?
0
05-10-2010, ora 22:05
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
D-voastra nu mi-ati precizat de fapt diagnosticul neurochirurgului, ci doar un rezultat radiologic oarecare, scris de catre un radiolog, si care nu are absolut nici o semnificatie intrinseca, in absenta examenului clinic neurochirurgical.
Prin urmare, mai intal consultati un neurochirurg.
Va sfatuiesc sa opriti imediat tratamentul cortizonic (dexametazona), care v-ar putea produce complicatii incredibile.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
06-10-2010, ora 09:06
boncz mihaela
Nu este medic/terapeut
boncz mihaela
A am oprit dexametazona injectabil mai fac numai tratul -diclofenac pana la 10 zile insa vreau sa stiu daca intrerup Gabaranul 300 pt dureri daca patesc ceva_ ? daca il intrerup brusc.
La neurochirurg nu ma trimis aveam doar dureri de spate ramasesem intepenita aproape de durere din cauza ridicarii si in urma filmului si a consult medicului spec. mi s-a dat trat. insa medicamentul gabaran vroiam sa stiu trebuie 30 zile sa il iau sau daca nu ma mai doare sa nu il mai iau si daca are ceva daca se intrerupe brusc multumesc pt intelegere cu respect Mihaela
0
09-10-2010, ora 22:13
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Nu are nici o importanta daca luati sau nu tratamentul, nu influenteaza gravitatea sindromului compresiv lombar.
Semnificativ este doar consultul neurochirurgical, moment in care se va preciza gravitatea leziunii discale si se va prescrie un tratament adecvat (kinetoterapie sau interventie chirurgicala).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Discopatia lombară - tratament, recuperare și evoluție
  •