discopatie lombara

02-12-2006
nykk
Nu este medic/terapeut
nykk
Buna ziua, azi, 02.11.2006 am fost diagnosticata cu D.V.L. faza3, stad 1. Tratamentul medicamentos care mi s-a recomandat cuprinde:Xefo 8mg de 2 ori/zi, mydocalm 50mg 3ori/zi si codamin P de 3 ori / zi.trebuie sa mai specific ca am 22 ani, si nu cred ca am mostenit-o(boala) chiar daca tatal meu sa operat de 2 ori de discopati elombara, el este totusi sofer pe troleu, si ridica, si totusi avea peste 45 ani cand s-a operat prima data. Ce vreau eu sa stiu este cum pot evita agravarea bolii, ce miscare, sport sa fac, si sa imi explicati mai exact diagnosticul, adica ce vrea sa zica diagnosticul, ce este tratabil prin medicamente, sau o sa ajung la cutit, care sunt pasii (greselile, stadiil) care ma vor trimite la cutit, deoarece, sincer vreau sa le evit pe cat posibil. LA stadiul in care sunt, ma va impiedica, sau imi va ingreuna clipa in care ma voi hotara sa fiu mama, va fi un risc pentru mine sau copil? dar daca, Doamne Fereste, voi ajunge la cutit, voi mai putea sa fac copii? sunt atat de disperata si de speriata ca totusi am doar 22 ani.VA rog din suflet da-ti-mi cat mai multe informatii deoarece la cabinet doctorul nu are timp sa imi explice chiar tot, si nici eu nu imi aduc aminte tot ce vreau sa stiu atunci pe loc, si au si ei atatia pacienti pe care tre sa ii vada in respectiva zi, si daca ar sta dupa mine pana mai mi-as aduce aminte, pana as intelege, nu stiu cred ca nu ar mai dormi nici 5 secunde.VA miltumesc din suflet.
7 comentarii
0
11-01-2007, ora 00:00
adrian k
Nu este medic/terapeut
adrian k
draga mea, daca e doctor atunci doctor sa fie pt ca asta e meseria lui si rolul lui, sa-si ajute pacientii si sa le explice de la a la z ce tre sa faca.norocul tau e ca mai suntem si noi pe aici, adica kinetoterapeutii.primul lucru pe care tre sa-l faci e sa te duci la un cab de recuperare si sa incepi un tratament de fizioterapie.exista un complex de exercitii si masaj pe care poti sa le faci si acasa dar te sfatuiesc sa le inveti bine de la un kinetoterapeut.
0
11-01-2007, ora 00:00
adrian k
Nu este medic/terapeut
adrian k
pt masaj tre sa folosesti un antiinflamator, iar in ceea ce priveste complexul de exercitii, acesta e simplu, usor de executat si necesita max 30 min la domiciliu.cu privire la sarcina sti tu ceva.intr-adevar e bine sa te tratezi la timp si inainte de a ramane insarcinata mai treci pe la medic pt ca odata facuta discopatia, aceasta va recidiva
0
11-01-2007, ora 00:00
adrian k
Nu este medic/terapeut
adrian k
din pacate va trebui sa renunti la tocurile prea mari dar poti purta ceva inalt daca e cu talpa ortopedica.va trebui sa ai spatele cat mai acoperit iarna, sa dormi pe saltea ortopedica(cat mai dura posibil dar nu incomoda), sa alternezi statul prelungit pe scaun cu miscari usoare de rotatie a trunchiului si aplecari anterioare dar sa eviti miscarile de extensie(tip podul).daca ai intrebari iti raspund cu placere
0
11-01-2007, ora 00:00
nykk
Nu este medic/terapeut
nykk
adrian k
Multumesc mult ca mi-ai raspuns.
"Intrebari daca am", eu sunt nesfarsita, cand vine vorba de intrebari, citesc mult dar si intreb mult si multe. Ceea ce mi-ai scris despre "ingrijire" deja am aflat, dar MULTUMESC MULT. Marea mea problema este ca nu am timp, dar as vrea nespus sa merg la o sala de refacere, sau doar pentru a face miscare, munca mea de zi cu zi limitandu-se foarte mult doar in fata calculatorului, si stiu ca statul mult pe scaun(pe care, din nefericire si eu in practic, de nevoie) dauneaza extrem.Dar unde gasesc o sala cu program "nocturn"? Adica dupa 19 sau 20? Si mai ales, unde in Militari, ca la modul cel mai serios, nu imi vine dupa 1 ora sau 2 sau chiar si 1/2 ora sa ies pe strada "anihiland" lumea cu un miros de efort?
Daca imi poti recomanda sau daca imi poti da informatii legate de aceasta problema, as fi super incantata.

MULTUMESC DIN SUFLET.
0
12-01-2007, ora 00:00
adrian k
Nu este medic/terapeut
adrian k
ne gasesti in cetatea histria nr 12 la policlinica(dr taberei-valea ialomitei) pana la ora 20.dar medicul consulta dim 9-13 sau pm 13-17.asta e singurul inconvenient.eu sunt la sala L+Mi 14-20 sau Ma+J 8-14.
0
25-11-2009, ora 10:13
Ionescu 65
Nu este medic/terapeut
Ionescu 65
Buna ziua, am nevoie de cateva recomandari si apelez la aceasta varianta suplimentara.Acum 2 ani am ramas fara servici din cauza durerilor de spate.Dupa 1 an si jumatate de investigatii, tratament, etc.sa stabilit diagnosticul:Discopatie Lombara faza3, stadiul 1.Am facut proceduri de Kinetoterapie, masaj, infiltratii cu Dexamed si( tratament cu Sulfasarazin o perioada de aprox 4 luni).
Initial investigatiile pentru dureri au inceput cu R.M.N., apoi C.T. abdomen superior, examen I.R.M.pentru articulatii sacro-iliace.In aceasta faza de tratament a aparut o surpriza.Sa intrerupt tratamentul medicamentos in urma analizelor de sange de unde reiese:leucocitoza 17000 unitati.Am un set de analize de specialitate si de la Institutul Cantacuzino.La institutul Fundeni am luat legatura cu medici specialisti. Leucocitoza nu se vindeca, au recomandat internare, punctie si doar atat.Din luna a 8-a nu pot avea nici un fel de tratament pentru durerile de spate.Sunt in impas, ma deplasez max.o jumatate de ora dupa care trebuie sa ma asez, iar durerea este permanenta.
Intrebarea este daca pot incepe demersuri pentru pensionare, neavand de 2 ani nici o sursa de venit.Am familie, 2 copii si o vechime in campul muncii de 23 ani.
Cum sa procedez?Ce trebuie sa fac mai departe?

Multumesc.
0
06-12-2009, ora 17:21
dmarinela
Nu este medic/terapeut
dmarinela
Pentru Ionescu 65.Buna.Ce nu am inteles eu din mesajul tau daca pentru durerile de spate ai vreun diagnostic in urma RMN-ului.Unde ai facut RMN si care este rezultatul.TI-as recomanda sa maii consulti si un alt medic neurolog si sa mai repeti analizele sa mai ai si alte pareri si ai putea cu un diagnostic corect eventual o pensionare pe caz de boala dar pentru asta iti trebuie si 180 de zile de medical sau internari nu stiu exact.Problema este ca tu nici nu mai ai serviciu si nu stiu cum ai putea sa rezovi aceasta problema.Mergi la medicul de la comisia de expertiza a capacitati de munca de care apartii si intreaba cum se poate rezolva problema ta.Multa sanatate si succes.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Discopatia lombară - tratament, recuperare și evoluție
  •