disconfort abdominal

10-02-2015
Madal
Nu este medic/terapeut
Madal
Buna ziua. Am 22 de ani, iar de cateva zile simt foarte tare sum mi se zbate ceva in stomac si in burta, ca si cum ar fi pulsul, parca s-ar situa undeva sub buric cateodata(nu neaparat in aceeasi parte constant, iar uneori simt cate o sageata in zona pelviana, tot in partea dreapta, dar care trece repede si nici nu este atat de dureroasa cat sa nu o suport. mentionez ca am aceste senzatii mai ales dimineata cand ma trezesc si seara cand stau intinsa in pat. si uneori mi se zbate ceva asa rapid in abdomen in jur de o secunda, doua si se opreste. Iar uneori dupa ce mananc simt ca ma arde tare pe piept si pe gat si am senzatia ca imi vine totul inapoi. In doua seri am avut in intepaturi in partea dreapta fix langa buric si dureri usoare tot in partea dreapta sub coaste. Imi este foarte frica sa nu fie vorba de sarcina iar acestea sa fie defapt simptomele ei, deoarece am tot citit ca acestea pot fi unele dintre ele si din pacate mi-au ramas acele informatii in cap!(ultimul contact sexual l-am avut la mijlcul lunii noiembrie 2014) Mi-am facut teste de sarcina care au iesit negative si sper din suflet sa pot avea incredere in ele. chiar ieri am facut doua si au iesit tot negative. Dumneavastra ce parere aveti cu privire la toate cele mentionate? Va multumesc din suflet!
18 comentarii
0
12-02-2015, ora 21:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cu trimitere de la medicul de familie, va prezentati la medicul gastroenterolog care o sa va dea o ecografie abdominala sigur de facut, eventual niste analize coproparazitologice etc.

Daca v-a venit menstruatia si testele au iesit negative inseamna ca asa este. Stati linistita.
0
12-02-2015, ora 21:34
Madal
Nu este medic/terapeut
Madal
Va multumesc foarte frumos pentru raspuns! Ecografie abdominala am facut si a iesit bine, cu mentiunea ca probabil fierea este putin lenesa...si am mai facut o ecografie intravaginala pe 16 ianuarie care la fel a iesit in limite normale. Pe langa acestea am facut si analiza la scaun, in urma careia s-a stabilit diagnosticul de gastrita si duodenita(fara a fi prezenta si bacteria h pylori). Cam atat am facut cu trimitere...
0
12-02-2015, ora 21:35
Madal
Nu este medic/terapeut
Madal
ecografia abdominala am facut-o la inceputul lunii ianuarie, am uitat sa mentionez imi cer scuze
0
12-02-2015, ora 21:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ati citit pe Internet sau v-au spus medicii despre refluxul gastroesofagian ?
0
12-02-2015, ora 21:55
Madal
Nu este medic/terapeut
Madal
Banuiesc ca va referiti la gastrita...diagnosticul l-am primit de la un domn doctor. Am citit si eu despre refluxul gastroesofagian si faptul ca poate aparea in sarcina, insa chiar am avut arsuri pe piept si imi venea inapoi pe gat un fel de lichid usturator nu stiu cum sa ma exprim in termeni exacti...am aceste simptome mai ales cand stau intinsa pe spate, cu fata in sus. dar nu chiar mereu, mereu
0
12-02-2015, ora 22:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
1. Nu sunteti insarcinata. V-ati facut mai multe teste in acest sens.
0
12-02-2015, ora 22:14
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
2. Simptome de reflux gastroesofagian

Mucoasa esofagiana afectata de acidul clorhidric genereaza simptome cum ar fi:
- arsura retrosternala,
- regurgitatii alimentare si acide,
- eructatii

Simptome atipice din sfera ORL:
- disfonie (raguseala),
- odinofagie (deglutitie dureroasa)
- tuse seaca persistenta, in special nocturna.

Principalul simptom din boala de reflux, si anume senzatia de "arsura" localizata in spatele sternului (denumita si pirozis) este intalnit la 15% din populatie cel putin o data pe saptamana, iar 7% prezinta acest simptom zilnic. Mecanismul cauzator este reprezentat de refluxul acidului gastric si a altor componente din stomac inapoi, in partea inferioara a esofagului.
0
12-02-2015, ora 22:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
3. Pentru persoanele care sufera de boala de reflux gastroesofagian, cum mananca este aproape la fel de important ca si ce mananca. Mesele se vor lua in mod regulat, se vor evita gustarile din timpul noptii si este indicat ca bolnavul sa nu se intinda la pozitie orizontala imediat dupa masa. Alegerea cu grija a alimentelor este, de asemenea, esentiala. Simptomele bolii pot fi diminuate prin consumul de produse alimentare cu un continut scazut de grasimi si bogate in fibre dietetice (cereale integrale, fructe, legume, carne slaba).

* un doctor mi-a zis ca nu e voie 2 ore sa va intindeti dupa masa
0
12-02-2015, ora 22:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
4. Alimente indicate in boala de reflux gastroesofagian


Fulgii de ovaz
Cei diangosticati cu boala de reflux gastroesofagian ar trebui sa evite gogosile, la micul dejun, pentru a nu avea arsuri stomacale. Acestea pot fi inlocuite cu fulgi de ovaz care au un nivel scazut de grasimi si sunt bogati in fibre care pot calma stomacul. Cerealele pot fi consumate impreuna cu banane feliate, care se considera ca lupta in mod natural cu acizii gastrici.

Ghimbir
Ghimbirul proaspat actioneaza ca un antiinflamator, fiind un remediu vechi, pentru problemele stomacale de toate tipurile. In acest scop se vor lua zilnic 2-4 grame de ghimbir (mai mult poate cauza arsuri stomacale) care vor fi introduse in apa fierbinte, pentru a se prepara un ceai, se poate folosi la gatit sau se va mesteca.

Paste
Sosurile grele si cele de rosii, nu sunt recomandate pentru cei care au fost diagnosticati cu boala de reflux gastroesofagian, a caror dieta prespune excluderea multor feluri de mancaruri clasice, italienesti. Daca se doreste consumul de paste, se recomanda folosirea celor din grau integral, pentru a creste aportul de fibre, si folosirea unul sos usor

Sos de mere
Untul si uleiul sunt cunoscute ca fiind factori declansatori ai arsurilro stomacale, dar acest lucru nu inseamna ca trebuie sa se renunte la toate alimentele preferate. Se va inlocui uleiul cu sos de mere, in pregatirea preparatelor, iar in acest fel se va reduce cantitatea de grasimi. O regula importanta este de a se folosi aceeasi cantitate de sos de mere ca si cea de ulei.

Aloe vera
Aloe vera este cunoscuta ca fiind un produs natural ce contribuie la procesul de vindecare si amelioreaza simptomele refluxului de acid. Aloe vera poate fi disponibila sub forma plantei vii sau sub forma lichida in magazinele naturiste. Aloe vera poate fi folosita in salate ca agent de ingrosare.

Salata
Puteti prepara o salata in fiecare zi. Salata ar trebui sa fie masa de baza pentru persoanele care sufera de reflux acid. Trebuie sa se evite rosiile, ceapa si branzeturile bogate in grasimi.

Banana
Bananele sunt o gustare delicioasa si au un ph de 5.6, fiind recomandate pentru bolnavii cu reflux acid. Cu toate acestea, aproximativ 1% dintre bolnavi constata ca starea lor este agravata de banane. In concluzie nu tot ce functioneaza pentru alti oameni functioneaza si pentru dvs.

Pepene galben
Pepenele galben (care are ph 6.1) este indicat pentru refluxul acid, totusi ca si in cazul bananelor anumite persoane ar trebui sa-l evite. In aceeasi categorie a alimentelor recomandate pentru refluxul gastroesofagian este si pepenele rosu.

Verdeturi si radacinoase
Conopida, broccoli, sparanghelul, fasolea verde si alte verdeturi au efect benefic in cazul celor care au reflux gastroesofagian.
0
12-02-2015, ora 22:17
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
5. Alimente interzise bolnavilor cu reflux gastro-esofagian

Alimentaţia pentru bolnavii cu reflux gastro-esofagian nu trebuie să includă alimente care scad presiunea sfincterului esofagian, valva care desparte esofagul de stomac, şi care duc în acest fel, la regurgitarea conţinutului din stomac. În această categorie intră alimentele grase, gătite prin prăjire, care îngreunează digestia şi favorizează acumularea de suc gastric. Alimentele nerecomandate pacienţilor cu reflux gastro-esofagian sunt:

Carnea grasă (carnea de porc, peşte gras, gâscă, raţă)
Mezelurile (salam, parizer, crenvurşti, şuncă, tobă etc)
Lactate grase (iaurt gras, smântână grasă, unt, brânză grasă)
Sosurile (sosurile care conţin maioneză, grăsimi)
Ciocolată (conţine xantină, substanţă care contribuie la relaxarea sfincterului esofagian)
Coca Cola
Mentă (conţine acizi volativi care "înmoaie" şi deschid valva care desparte stomacul de esofag)
Ceapa (relaxează sfincterul esofagian şi irită esofagul)
Băuturile carbogazoase

Este interzis, de asemenea, consumul de băuturi alcoolice şi fumatul.
0
12-02-2015, ora 22:19
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
6. Examenul coproparazitologic s-a facut din 3 probe consecutive ca la carte si nu a iesit nimic ?

7. Coprocultura s-a facut si nu a iesit nimic ?
0
12-02-2015, ora 22:22
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
8. Aveti mancarimi in zona anala sau vaginala ?
0
12-02-2015, ora 22:22
Madal
Nu este medic/terapeut
Madal
Din pacate stiu ca sunt insistenta si paranoica in legatura cu toate simptomele si cu faptul ca toate ma duceau catre o sarcina. Sper ca de acum incolo sa renunt la toate aceste idei! Va multumesc din tot sufletul pentru toate informatiile si sfaturile dumneavoastra! Chiar m-au ajutat foarte mult sa stiti! O seara frumoasa va doresc!
0
12-02-2015, ora 22:27
Madal
Nu este medic/terapeut
Madal
Acum am vazut mesajele anterioare. In zona vaginala am avut mancarimi dar foarte putin, sper doar sa nu fi fost doar inchipuirea mea. Mai mult usturimi usoare as putea spune. Iar in zona anala nu...mi s-a mai intamplat foarte putin sa simt o usturime cand am mers la toaleta. Coprocultura imi cer scuze nu stiu exact ce semnifica...iar proba la scaun am dus-o o singura data si mi s-a pus diagnosticul respectiv..
0
12-02-2015, ora 22:32
Madal
Nu este medic/terapeut
Madal
am omis sa va spun ca in zona vaginala am mai avut dureri. efectiv ma durea zona respectiva. exceptand in perioada menstruala cand durerile sunt pe o perioada mai lunga de timp si mai intense
0
12-02-2015, ora 22:35
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Eu cred ca aveti doua probleme. Una cu burtica. Alta cu refluxul gastroesofagian.

Faceti examenul coproparazitologic din 3 scaune consecutive (uneori viermisorii nu ies din prima oara la microscop; asa zice regula, nu eu) si coprocultura.

Si apoi luati trimitere de la medicul de familie si pentru medicul gastroenterolog daca va deranjeaza asa de tare refluxul gastroesofagian. Incercat cat de cat sa respectati acea dieta. Avem un medic pe forum care nu este gastroenterolog, dar care recomanda fiecarei persoane care scrie ca are boala de reflux sa scoata din alimentatie medicamentele interzise. Se pare ca e foarte important.
0
12-02-2015, ora 22:39
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca v-ati inceput viata sexuala ar trebui sa mergeti macar anual la ginecolog sa faceti un test de secretie, un Test Papanicolau, un consult ginecologic...
0
12-02-2015, ora 22:48
Madal
Nu este medic/terapeut
Madal
Am inteles si am notat mesajul dumneavoastra pentru a-l urma imediat cum am posibilitatea. In legatuara cu alimentatia, ce-i drept nu este foarte sanatoasa si nici mese regulate, plus ca am avut destul de multe perioade (si lungi)in care consumam cafea pe stomacul gol, uneori fara sa mananc cate o zi intreaga deorece efectiv nu simteam nevoia.plus destul de mult stres zilnic.
Iar acum dupa ce mi-am inceput viata sexuala m-am speriat ingrozitor de tare de sarcina.sper sa trec curand de asta si da, o sa merg la ginecolog pentru a fi totul in regula(sper!).
Multumesc mult de tot pentru ajutor, sfaturi si pentru ca v-ati pierdut atata timp pentru a ma ajuta! Va doresc sanatate si toate cele bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce burta femeilor are o formă diferită față de cea a bărbaților?
  •