dinti de legatura afectati

24-08-2011
sawyer24
Nu este medic/terapeut
sawyer24
Buna ziua,

Am o problema care ma sperie de ceva vreme, o sa incerc sa va dau detalii foarte specifice. Toata partea de sus a maxilarului este imbracata intr-o datrura artificiala, am doar 4 dinti care sa o sustina: cei 2 canini si ultimele 2 masele din spate (excluzand cele de minte care au aparut si ele de curand). Unul dintre canini insa, avea o mica, carie in momentul imbracarii dintilor, medicul a observat asta si i-a facut o mica plomba caninului respectiv. Toate au mers bine timp de multi ani, 10 ani pot spune chiar, anul trecut am simtit ceva dureri in zona caninului, dureri ce au venit probabil de la un curent tras, in primavara acestui an, acelasi lucru, dureri in zona, o mica imflamare, dar a poi a trecut. De saptamana trecuta insa, au reaparut dureri, cel mai probabil de la curent, sunt aproape sigur pentru ca am avut concediu si am calatorit mult cu masina prin zona si geamurile au cam fost deschise. De data asta mi s-a umflat ceva mai mult fata, este vizibil chiar. Unt umpic disperat, daca nu era un dinte de legatura rezolvam problema cu calm si rabdare, ma sperie faptul ca va trebui sa intervina un medic in acea zona, sa nu mai zic de faptul ca ar putea sa imi dea jols dantura ca sa poata lucra ceva. In momentul de fata (numai ce m-am trezit si am observat ca mi s-a umflat fata) stau in dubii in a lua antibiotice (am o cutie de augmentin langa mine) sau sa merg intai la un medic stomatolog pentru un control. Orice ajutor de la dumneavoastra este foarte mult apreciat, va multumesc!
3 comentarii
0
24-08-2011, ora 18:37
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Stop, momentan antibioticelor.
de ce? alege a 2-a varianta si URGENT la stomatolog (indicat, acelasi) pt. ca eu, am scapat fara probleme-pe ultima suta de metri..exact ca tine...oricum, orice lucrare cam la 10 ani si ceva ar trebui revazuta...eu am dat-o jos si nu-mi pare rau, ma speria cineva ca ar putea ca sa urce puroiul la cap- ceeace si altii au confirmat.
Nu mai sta pe ganduri..sunt sigura ca, ai ales deja, varianta cu stomatologul.sanatate.
0
24-08-2011, ora 19:18
sawyer24
Nu este medic/terapeut
sawyer24
Am luat un antibiotic de dimineata, mi-am propus sa mai i-au unul deseara si sa vad cum evolueaza lucrurile pana dimineata. Nu este o umflatura asa de mare, ma temeam si eu totusi ca ar putea sa urce puroiul mai sus. In momentul de fata nu mai ma doare nimic daca mai conteaza la ceva. Iti multumesc de sfat!
0
24-08-2011, ora 22:18
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Ai grija..curand iti va reveni, ..de ce crezi ca te-am sfatuit?!?...si eu am tot amanat si am ajuns la Urgente stomatologice...si, chiar NU e placut. Asa, poti alege TU, unde vrei sa -ti tratezi.Sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul