din ce cauza poate fi astfel de menstruatie?

15-07-2012
benjamin12
Nu este medic/terapeut
benjamin12
prietena mea a avut o menstruatie cam ciudata, a fost mai putin ca de obicei, dar nici chiar putin putin...la inceput, primele 2-3 zile a avut de culoare normala, dar ultima de culoare maro, dar mai vreau sa precizez ca in a 2a si a 3a zi, menstruatia de dimineata ii venea bine, iar spre seara aproape ca se termina, si ziua urmatoare la fel(dimineata era bine, iar spre seara ca si cum s-ar termina).menstruatia a venit cand trebuia, a avut dureri specifice venirii ciclului, i-au iesit cosuri, sanii i s-au intarit. posibil sa fie vreo sarcina? deoarece in prima zi de cand i s-a terminat menstruatia dinainte de cea mentionata mai sus, i-am bagat putin varfu la penis(in vaginul ei), dar l-am scos repede(si nici nu era pe drum sperma)... posibil din cauza sa fi racit, pt ca inainte sa-i vina menstruatia asta avea dureri in partea de jos(ea spunea ca de uter, dar o tinea cateva zile si o lasa)...
La fel a fost si menstruatia de dinainte(cand prima zi dupa ce s.a terminat am bagat varfu la penis.etc..), doar ca aceea a fost mai abundenta, a tinut-o vreo 5 zile, si tot asa, de dimineata abundenta tare, iar spre seara aproape deloc si tot asa mai departe...(dar si inainte de asta avea dureri in partea de jos).
Acum mai sunt vreo 10 zile pana sa-i vina urmatoarea menstruatie, si spune ca sanii au inceput sa-i fie putin tari, i-au iesit cosuri, este nervoasa(asa e cand ii vine), dar a avut iarasi dureri in partea de jos, dar acum a durut-o cand a facut pipi(cam vreo 2-3 zile a tinut-o)...astept un rasp cat mai repede si sper ca am fost explicit
3 comentarii
0
15-07-2012, ora 16:38
benjamin12
Nu este medic/terapeut
benjamin12
un rasp va rog:(
0
15-07-2012, ora 20:55
Dr. Dimitrios Harsisis
Obstetrica-ginecologie, Cipru
Dr. Dimitrios Harsisis
Draga Benjamin,

Trebuie sa incep prin a-ti spune ca 2 menstruatii nu vor fi niciodata identice chiar si la aceasi persoana. Pe de alta parte, nu vei gasi in bibliografia medicala internationala vreo impartire a menstrelor functie de culoare.
Inainte de menstre este normal ca femeia sa acuze intarirea sanilor din cauza efectelor progesteronului.
Unele femei mai acuza balonari, nervozitate si chiar depresie. In acest caz se poate vorbi despre sindromul pre menstrual.(exista tratament)
Durerile abdominale inferioare inainte de ciclu nu sunt tocmai normale si daca ele se insotesc si de dureri in timpul actului sexual atunci ea trebuie sa vada un ginecolog pt examene suplimentare.
Cat despre sarcina nu cred ca se pune problema. Desigur, daca subiectul va preocupa atata de mult incat nu va lasa sa dormiti linistiti recomand un test de sarcina (ideal cu 2-3 zile inainte de menstra urmatoare)
Durerile abdominale inferioare asociate cu usturimi la urinat pot reprezenta si o cistita. Diagnosticul se pune prin examenul urinei.

Toate cele bune,

Dimitrios Harisis MD
Specialist Obstetrica Ginecologie
Famagusta General Hospital
Cyprus
0
16-07-2012, ora 14:25
benjamin12
Nu este medic/terapeut
benjamin12
mai puteti lasa comentarii cu o parere
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  • Secreție vaginală infectată - gravitate în funcție de agentul patogen
  • Secreții / scurgeri genitale la femei - cauze, diagnostic, tratament
  •